Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Dobrá praxe ve spolupráci krajské samosprávy a Agentury Martin Navrátil (ASZ) Praha,
Porovnání jednotlivých složek skutečného průměrného měsíčního platu za leden-únor 2011 a 2010 HZS krajů platový tarif příplatek za.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
1 Program jednání 1) Úvodní slovo předsedy RSK Pk 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam 3) Schválení územního.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Program podpory inovačních podnikatelských inkubátorů.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Vnější služba – výsledky v oblasti trestního řízení
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Základní škola Masarykova Čáslav,
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Národní program podpory cestovního ruchu
Tisková konference.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
STÁŘÍ A VÝVOJ STÁRNUTÍ POPULACE V ČESKÉ REPUBLICE A JEJÍCH KRAJÍCH
Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Hlavní město praha a integrace cizinců
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Podpora krajského akčního plánování
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Aktuální stav
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
OP Meziregionální spolupráce
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
SC 3.3 IROP - dokumenty územního rozvoje se zaměřením na územní studie krajiny Praha Mgr. Ondřej Pešek.
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Ing. Stanislava Správková
Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 2. května 2018 Tato akce je.
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Aktivity MAS v Libereckém kraji Implementace CLLD (k
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
Transkript prezentace:

Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám – aktuální souhrn – březen 2017 Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování

Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám – KP SVL Společné rozhodování = lokální partnerství. Rozhodování na základě dat = analýza vstupní a tématická. Strategické a dlouhodobé plánování = Strategický plán sociálního začleňování. Konkrétní akce = realizace projektů OPZ, OPVVV, IROP. Vyhodnocení dopadů a účinku a snaha o dlouhodobý efekt. 2

Evropské fondy a sociálně vyloučené lokality IROP OPZ OPVVV

Projekty Agentury IP OP Zaměstnanost „Systémové zajištění sociálního začleňování“ Realizace od 1. ledna 2016 do konce roku 2020 Minimálně 70 lokalit zapojených do Koordinovaného přístupu + pomoc dalším desítkám obcím mimo intenzivní podporu IP OP Výzkum, vývoj, vzdělávání „Kvalitní a inkluzivní vzdělávání v lokalitách se sociálny vyloučeným obyvatelstvem“ Realizace projektu od července 2016 do konce roku 2022 Podpora inkluzivního vzdělávání na úrovni obcí – pracovní a poradní orgány + strategie + metodiky pro zřizovatele škol a pro ředitele Pomoc se zpracování Místních akčních plánů (MAP) všem ORP se SVL Norské fondy „Kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti“ 4 4 4

Struktura Agentury 3 regionální centra Ústí nad Labem – Regionální centrum Západ (kratochvil.michal@vlada.cz) kraje: Ústecký, Karlovarský, Plzeňský Ostrava – Regionální centrum Východ (navratil.martin@vlada.cz) kraje: Moravsko-slezský, Olomoucký, Jihomoravský, Zlínský Praha – Regionální centrum Střed (greineder.milan@vlada.cz) kraje: Praha, Vysočina, Jihočeský, Královéhradecký, Pardubický, Liberecký, Středočeský 5

Příklad možné podpory projektů OPZ Aktivity sekundární a terciární prevence pro osoby ohrožené závislostmi nebo osoby závislé na návykových látkách. Programy právní a finanční gramotnosti a na prevenci a řešení zadluženosti a předluženosti (včetně poradenství). Aktivity přispívající k boji s diskriminací (např. vzdělávací aktivity zaměřené na informování o příčinách, formách diskriminace a způsobech prevence a odstraňování diskriminace, poskytování poradenství cílovým skupinám týkající se nediskriminace a rozvoj různých forem služeb pro oběti diskriminace). Programy prevence sociálně patologických jevů, prevence kriminality a veřejného pořádku (asistenti prevence kriminality, asistenti pro jednání s policií a dalšími úřady, romský mentoring, preventivní programy pro mladé osoby 15+ apod.).

Čerpání OP Zaměstnanost Vyhlášeny 3 výzvy č. 26 - platnost do 31. 7. 2016 s celkovou alokací 609 972 200,- Kč, č. 42 – platnost do 31.10. s celkovou alokací 791 751 066,- Kč. Aktuální výzva č. 52 s možností předkládání projektu do 29. 6. 2018 a celkovou alokací 800 000 000,- Kč. Výzvy č. 26 a 42 byly určeny výhradně pro obce, které již měli schválený Strategický plán sociálního začleňování. Výzva č. 52 není limitována pro konkrétní obce (vyjma obcí, které mohli předkládat projektové žádosti do výzev č. 26 a č. 42).

Výzva č. 26 OPZ Pro 10 lokalit Podáno 106 projektů za / podpořeno 61 / úspěšnost 58 % Alokováno zdrojů 610 mil. Kč / požádáno 595 mil. Kč (cca 97 % vůči plánu) / podpořeno 353 mil. Kč (cca 56 % vůči požadavku) APK – 5 projektů – 100 % podpořeno

Výzva 42 OPZ / hodnocení projektů ještě probíhá Pro 15 lokalit Podáno 143 projektů za / podpořeno zatím 48 / 35 nepodpořeno / 60 v procesu hodnocení Alokováno zdrojů 792 mil. Kč / požádáno 755 mil. Kč (cca 95 % vůči plánu)

IROP – přehled zájmu – hodnocení probíhá Název a číslo výzvy Alokace výzev   Alokace pro KPSVL Předložené projekty  15 - Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené lokality 1 719 875 593 Kč 79 285 000 Kč 0 Kč 30 - Rozvoj sociálních služeb v sociálně vyloučených lokalitách 741 176 471 Kč 275 000 000 Kč 275 886 203 Kč 33 - Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol (SVL) 1 078 823 529 Kč 1 705 000 Kč 4 087 022 Kč 35 - Sociální bydlení pro sociálně vyloučené lokality 747 352 941 Kč 427 972 302 Kč 286 698 933 Kč 39 - Rozvoj infrastruktury komunitních center v sociálně vyloučených lokalitách 329 411 765 Kč 174 073 000 Kč 150 996 425 Kč 44 - Sociální podnikání pro sociálně vyloučené lokality II 179 000 000 Kč 79 000 000 Kč 73 244 297 Kč 47 - Infrastruktura základních škol (SVL) 1 511 176 470 Kč 441 025 250 Kč 297 663 580 Kč

OP VVV Vyhlášeny 2 výzvy KPSVL I. pro obce – ukončení podávání žádostí o dotaci do 30.3.2017 / alokace 250 mil. Kč KPSVL II. pro nestátní neziskové organizace a MŠ, ZŠ, SŠ / ukončení podávání žádostí o dotaci bude 11.12.2017 / alokace 450 mil. Kč

Děkuji za pozornost ředitel Odboru pro sociální začleňování (Agentura) Mgr. Radek Jiránek ředitel Odboru pro sociální začleňování (Agentura) Úřad vlády ČR jiranek.radek@vlada.cz mob. 724 241 846