Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent.
Advertisements

Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Zpětná vazba zákazníků ve vybrané společnosti Autor bakalářské práce: Zuzana Kodýdková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent bakalářské.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Hodnota vnímaná zákazníkem ve vybraném podniku Autor práce: Jana Štindlová,
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie Daňové a odvodové zatížení podnikatelů v ČR Autor bakalářské práce:Lucie Minaříková Vedoucí.
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Motivace a stimulace pracovníků v podniku Terno České Budějovice
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Financování a účetnictví základních škol
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Aplikace nových forem marketingu
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému
Hodnota vnímaná zákazníkem
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Zpětná vazba zákazníků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice Ústav podnikové strategie Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Autor BP: Miroslava Sobotovičová.
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Povolání logistický manažer
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
České Budějovice, červen 2016
Ústav podnikové strategie
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Obhajoba diplomové práce
Vysoká škola technická a ekonomická Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku Tuto šablonu lze použít jako počáteční soubor.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Transkript prezentace:

Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Bakalářská práce Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu Autor práce: Petr Kopic Vedoucí práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Marcela Juraszková České Budějovice, červen 2016

Motivace a důvody Zaměření na Krajskou správu ČSÚ v Českých Budějovicích, kde 23 let pracuji na pozici IT administrátor Komunikace - nedílná a velice důležitá součást našeho života Bez efektivní komunikace se neobejde žádná organizace Nefunkčnost a neefektivnost vnitropodnikové komunikace se nevyhnutelně odrazí v činnosti organizace

Cíl práce Zjistit a analyzovat ve vybraném podniku, jaké chyby dělají řídící pracovníci, jak tyto chyby ovlivňují zaměstnance a pracovní výkony Na základě analýzy zjistit, jestli vedoucí dostatečně komunikuje se svými zaměstnanci, či poskytuje zpětnou vazbu apod.

Výzkumné otázky Je četnost komunikace s vedoucími pracovníky pro zaměstnance postačující? Je komunikace z hlediska toku informací efektivní ve všech směrech? Jaké komunikační klima v Českém statistickém úřadu panuje? Poskytují vedoucí pracovníci svým podřízeným dostatečnou zpětnou vazbu? Je efektivita vnitropodnikové komunikace v ČSÚ z pohledu vedoucích pracovníků a z pohledu podřízených zaměstnanců hodnocena shodně?

Použité metody Řízené rozhovory se třemi vedoucími pracovníky manažeři na dvou stupních řízení rozhovor obsahoval 15 otázek Dotazníkové šetření s řadovými zaměstnanci osloveno 75 zaměstnanců 19 uzavřených otázek a 1 otázka otevřená sběr dotazníků pomocí webové aplikace Survio zpracování dotazníků v MS Excel (vytvořeny grafy) Výzkum probíhal ve dnech 17. – 24. března 2016

Dosažené výsledky Četnost komunikace s vedoucími pracovníky je pro zaměstnance převážně postačující nejvíce se využívá e-mail, osobní rozhovor a porady téměř není využíván intranet Komunikace z hlediska toku informací není efektivní ve všech směrech největší problém v diagonální komunikaci Komunikační klima je spíše otevřené, přesto se našlo mnoho nedostatků některé informace jsou blokovány některé informace jsou předávány pouze vybraným zaměstnancům

Dosažené výsledky Zpětnou vazbu poskytují vedoucí pracovníci svým podřízeným převážně dostatečně Efektivita vnitropodnikové komunikace v ČSÚ je z pohledu vedoucích pracovníků i z pohledu podřízených zaměstnanců hodnocena převážně shodně

Návrhy opatření Zlepšit diagonální komunikaci Úplně otevřít komunikační klima na porady Krajské správy zvát i zaměstnance, kteří mají v Č. Budějovicích sídlo, ale do organizační struktury Krajské správy nepatří Více využívat intranet Přihlásit vedoucí pracovníky na kurz komunikačních dovedností

Závěrečné zhodnocení Informace zjištěné výzkumem i návrhy opatření budou předány vedení Krajské správy ČSÚ České Budějovice BP může být zdrojem informací a inspirací pro vedoucí pracovníky Pokud budou návrhy přijaty a zrealizovány, bude vhodné tento výzkum po určité době zopakovat a výsledky porovnat To povede ke zjištění, zda navrhovaná opatření jsou efektivní a účelná

Dotazy vedoucího a oponenta Dotaz vedoucího práce: Objasněte přidanou hodnotu Vaši bakalářské práce Dotazy oponenta: Na str. 45 doporučujete ve větší míře využívat pro vnitropodnikovou komunikaci intranet. Můžete být konkrétnější - jaký typ informací byste šířil tímto kanálem? Jakými vhodnými opatřeními byste snížil či dokonce potlačil komunikační šumy ve sledované instituci?

Děkuji za pozornost