DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, 434 01 Most • +420 476 706 696 • info@bukaschool.cz www.bukaschool.cz DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0227 Název projektu Bukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, 434 01 Most Vyučovací předmět Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh Úvod do gastronomie Ročník 1.-2. ročník Jméno autora Ing. Roman Sejval Období tvorby DUM červen 2012 Označení DUM Rozdělení nožů 3 Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace seznamuje posluchače s rozdělením nožů a s jejich použitím v praxi.
NÁZEV: Ukázka profesionálního vybavení kuchaře „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 2
POUŽITÍ: vykrajování zeleniny, ovoce… NÁZEV: TVOŘÍTKA POUŽITÍ: vykrajování zeleniny, ovoce… „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 3
NÁZEV: KUCHAŘSKÁ PINZETA POUŽITÍ: odstranění kostí a ostatní práce „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 4
NÁZEV: CUKRÁŘSKÁ KARTA POUŽITÍ: stěrka „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 5
POUŽITÍ: loupání kůry citrusů NÁZEV: ZESTER POUŽITÍ: loupání kůry citrusů „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 6
NÁZEV: ŠKRABKA NA ZELENINU A OVOCE POUŽITÍ: čištění zeleniny a ovoce „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 7
NÁZEV: DROBNÉ LOPATIČKY POUŽITÍ: namáčení čokoládových bonbónů „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 8
NÁZEV: KRÁJEČ NA JULIENNE POUŽITÍ: krájení zeleniny na julienne „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 9
NÁZEV: THAJSKÝ A ČESKÝ NŮŽ POUŽITÍ: carving „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 10
Ukázka carvingu… „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 11
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 12
BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu: METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., 2008. ISBN 978-80-86706-18-4. ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“