Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most •  706 696 • DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Bukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmět Zeměpis cestovního ruchu Tematický okruh Cestovní ruch v Evropě Ročník 2. ročník Jméno autora Mgr. Petr Lovaš Období tvorby DUM červenec 2012 Označení DUM VY_32_INOVACE_01PL_Předpokladym cestovního ruchu Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace je určená k výkladu nového učiva.

2 Předpoklady cestovního ruchu
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

3 Definice Předpoklady jsou podmínky či faktory, které ovlivňují existenci a rozvoj cestovního ruchu, jejich obecné zákonitosti i uplatnění v konkrétních oblastech a střediscích. „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

4 1) LOKALIZAČNÍ 2) SELEKTIVNÍ 3) REALIZAČNÍ
Předpoklady cestovního ruchu se dělí: 1) LOKALIZAČNÍ 2) SELEKTIVNÍ 3) REALIZAČNÍ „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

5 Lokalizační: Umožňují umístění aktivit cestovního ruchu do určité oblasti a) přírodní – povrch, podnebí, povrchové vody, podzemní vody, rostlinstvo, živočišstvo b) kulturní – historický vývoj území „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

6 Selektivní: Poukazují na způsobilost společnosti dané oblasti či země se podílet na rozvoji cestovního ruchu aktivně či pasivně a) objektivní – politická, demografická, ekonomická situace b) subjektivní – sociologická situace „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

7 Realizační: Umožňují uskutečnit nároky účastníků cestovního ruchu v oblastech s příznivými lokalizačními podmínkami. a) dopravní – druhy možnosti jak se dopravit do dané oblasti (letecky, bus, vlak, auto, jinak) b) materiálně-technické – uspokojení poptávky účastníků cestovního ruchu v dané oblasti po: gastronomii, volném čase, kultuře, atd. „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”

8 Bibliografické citace:
HOLEČEK, Milan a kol. Zeměpis cestovního ruchu. 2., upravené a rozšířené vydání, dotisk 2007 Praha: NAKLADATELSTVÍ ČESKÉ GEOGRAFICKÉ SPOLEČNOSTI, s.r.o., ISBN X, s DROBNÁ, Daniela a kol. Cestovní ruch. 1. vydání Praha: Fortuna, ISBN ,s „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Lovaš.”


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google