Úvodní informace o organizaci a průběhu studia

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2013 / 2014 Informace pro rodiče vycházejících žáků.
Advertisements

Informace pro rodiče studentů třídy 1.A ŠR 2012/2013
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích  Termín praxe  Postup při výběru instituce  Průběh praxe a.
Přihláška na MU: služby pro váš komfort Pět vlastností moderní přihlášky …
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
PPF Úvodní informace o organizaci a průběhu studia.
PREZENČNÍ STUDIUM Volba praxe – prezen. studium I. ročníky –praxi jsou povinni studenti absolvovat na recepci KÚ Jihočeského kraje, na inform. centru.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1.kolo přijímacích zkoušek podat 2 přihlášky, počet přihlášek na 1 SŠ není omezen (uchazeč si musí dávat.
k přijímacímu řízení pro školní rok
Přijímací řízení 2015 Maximálně 2 přihlášky Zrušení výstupního hodnocení Pozvánka na přijímací zkoušku 14 dní předem Nepřítomnost na přijímací zkoušce.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Internetová učebna Jak postupovat: Pěkně od začátku …
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Ing. Eva Kotková & Ing. Věra Exnerová.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Výchovní poradci základních a středních škol.
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
Základy psychologie a psychopatologie VZ kombinované
Třídní schůzky Organizační záležitosti Připomínáme, že v závěru školního roku budou dny ředitelského volna. Děti dostanou vysvědčení již 20.
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Registr klinických laboratoří Seminář pro registrované laboratoře Lékařský dům, Praha 5. dubna 2007 Bilyk I., Sedláková J.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Pokyny k výuce Psychiatrie Modul Neurobehaviorální vědy II (MNV II) 5. ročník Tomáš Novák
Pokyny k výuce Psychiatrie Modul Neurobehaviorální vědy II (MNV II) 5. ročník Lucie Bankovská Motlová
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Fyzická geografie Podzim 2014 Z0026/2 – čtvrtek 18 – 18.50, Z4 Z0026/3 – čtvrtek 19 – 19.50, Z4 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Fyzická geografie Podzim 2013 Z0026/4 – pondělí 13 – 13.50, Z3 Z0026/5 – pondělí 12 – 12.50, Z3 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
PRÁVNÍ DOKUMENTY OBČANA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2013/2014 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Virtuální Univerzita třetího věku (nejen) v Městské knihovně Semily Alena Matěchová Městská knihovna Semily Tyršova 49, 513.
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Přijímací řízení 2016 základní informace.
Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach. Zdroje – Obecné informace pro veřejnost hroch.czu.cz (IS Studium) – Systém pro evidenci studia moodle.czu.cz.
přijímací řízení Na STŘEDNÍ ŠKOLY
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Vážení a milí žáci, vítáme Vás ve Střední odborné škole stavební kArlOVY Vary, příspěvkové organizaci. Jsme rádi, že se s Vámi setkáváme v novém školním.
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Jan Palkovič 1. S (šestileté studium) - Mgr. Václava Šnokhousová (čtyřleté studium) - Mgr. Ilona Nová.
Domov seniorů Jindřichův Hradec
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Třídní učitel Mgr. Zdeněk Bažant
Třídní schůzky T4
Informace v oblasti dalšího vzdělávání
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Virtuální Univerzita třetího věku v regionech
Přijímací řízení na střední školy
Zápis do 1. ročníku BSP kombinované studium
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Přijímací řízení ve školním roce
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
STRUČNÝ PRŮVODCE PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍM NA SŠ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019
Potravinářské zbožíznalství
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Úvodní informace o organizaci a průběhu studia
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

Úvodní informace o organizaci a průběhu studia PPF Úvodní informace o organizaci a průběhu studia

Podmínkou k ukončení každého ročníku je: Účast na 8 přednáškových víkendech Dva zápočty za semináře Zápočet lze získat za: a) absolvování cyklu seminářů (4 krátké semináře) nebo b) absolvování víkendového semináře (Zápočty za jeden ročník musí být za semináře na různá témata.) Uzavření příslušného ročníku: 1. ročník - klasifikovaný zápočet 2. ročník - zkouška 3. ročník - závěrečná práce

1. Účast na 8 přednáškových víkendech Ke vstupu na přednášky vás opravňuje barevná kartička, kterou jste dostali u zápisu. Účast na přednáškovém víkendu se zaznamenává do indexu – za každý víkend dostanete jedno razítko (za oba dva dny dohromady jedno). Absolvování 8 přednáškových víkendů není vázáno na jeden školní rok. Tzn. že když se Vám stane, že se v jednom roce účastníte jen sedmi víkendů, můžete si další víkendy doplnit v příštím roce. V jednom školním roce je 9 víkendů. Pokud se víkendu nezúčastníte, účast Vám propadne. Na internetu jsou přístupné některé prezentace k přednáškám (s heslem).

2. Dva zápočty za semináře Zápočet lze získat za: cyklus seminářů - 4 krátké semináře, které se konají na jedno Vámi vybrané téma vždy v pátek ve stejnou dobu před přednáškami PPF čtyři měsíce po sobě: Podzimní cyklus: říjen-únor Jarní cyklus: březen-červen Na cyklus seminářů se přihlašuje na místě během víkendu PPF, platí se v hotovosti (650,-). Dostanete kartičku, do které se zaznamenává účast nálepkou za každý měsíc. Na základě kartičky se 4 nálepkami dostanete do indexu zápočet. Zameškanou účast si můžete nahradit účastí v dalším běhu semináře (případně v náhradním semináři). Pokud nemáte doloženou nemoc, náhradní seminář je nutné zaplatit (160,-).

2. Dva zápočty za semináře Zápočet lze získat za: víkendový seminář. Koná se většinou o víkendu, mimo termín přednášek PPF. Na víkendový seminář se přihlašuje 1. na místě během víkendu PPF – vyplněnou přihláškou a platbou v hotovosti    2. zasláním přihlášky s údaji o zaplacení poštou nebo mailem (bcstudijni@pvsps.cz). Na semináři dostanete potvrzení a na základě něj zápočet do indexu. Pokud se nemůžete zúčastnit, je nutné to oznámit co nejdříve na studijní oddělení, platí se storno poplatky uvedené na přihlášce.

2. Dva zápočty za semináře Zápočty za jeden ročník musí být za semináře na různá témata. (Pokud máte dva semináře na stejné téma, může se vám jeden započítat do dalšího ročníku.) Absolvování seminářů není vázáno na školní rok nebo podzimní a jarní semestr. Tzn. že můžete mít např. v jednom roce 3 zápočty za semináře a ve druhém jen jeden. Pokud potřebujete fakturu, můžete o ni požádat paní Ing. Alenu Ecksteinovou (spravni@pvsps.cz).

3. Uzavření příslušného ročníku: 1. ročník - klasifikovaný zápočet 2. ročník - zkouška 3. ročník - závěrečná práce Termíny k uzavření jednotlivých ročníků (které jsou v každém roce stejné, platí se na místě): říjen, únor - zápočet po 1. ročníku (cena 200 Kč) listopad, duben - zkouška po 2. ročníku (cena 300 Kč) červen, září - závěrečná práce po 3. ročníku (cena 600 Kč) Na zkoušku a zápočet se přihlašuje na přednáškovém víkendu měsíc předem Podrobnější informace jsou v letáku Podmínky k ukončení ročníku

Časové rozložení studia záleží na Vás. Absolvování 8 přednáškových víkendů není vázáno na jeden školní rok. Tzn. že když se Vám stane, že se v jednom roce účastníte jen sedmi víkendů, můžete si další víkendy doplnit v příštím roce. V jednom školním roce je 9 víkendů. Absolvování seminářů není vázáno na školní rok nebo podzimní a jarní semestr. Tzn. že můžete mít např. v jednom roce 3 zápočty za semináře a ve druhém jen jeden. Zápočet, zkoušku můžete skládat vždy po splnění výše uvedených podmínek za jeden ročník. Termín si můžete vybrat z nabízených termínů. Ve studiu můžete stále pokračovat, i když neuzavřete ročník.

Program Každý měsíc dostanete program přednášek a další informace – program seminářů, změny, organizační oznámení, nabídky akcí. Kontaktní informace Čtěte prosím program, najdete tam všechny potřebné informace

Literatura Základní literatura je uvedena v letáku Informace k ukončení ročníku. Širší seznam literatury je ve zvláštním letáku Seznam literatury. V sobotu je možné si koupit knihy na chodbě v 1. patře, zejména z nakladatelství Triton, včetně knih, které vydává PVŠPS. Literaturu k přednáškám a seminářům uvádějí přednášející.

Kontaktní informace: Kontaktní adresa: PVŠPS-PPF, Hekrova 805, Praha 4, 149 00 Telefon/fax: 267 913 634 E‑mail: ppf@pvsps.cz Internetová adresa: www.pvsps.cz ………………………………………………………………………………………………………………………………… H. Králová - studijní oddělení: PPF, víkendové semináře (bcstudijni@pvsps.cz), tel. 267 913 634, 777 326 016 H. Drábková: PPF speciální dotazy (ppf@pvsps.cz), tel. 777 326 100 A. Ecksteinová: faktury, platby (spravni@pvsps.cz), tel. 777 326 331 M. Větrovcová: výcviky (provozni@pvsps.cz), tel. 267 913 634

Praktické informace šatna – na konci chodby v přízemí (po celou dobu trvání PPF) toalety – na konci chodby v každém patře možnost jednoduchého přespání v budově školy krabička na odezvy – rádi se od vás dozvíme, co si myslíte, co se Vám zde líbí a nelíbí

Obsah studia (v průběhu 3 let) Psychoterapie obecně: rozdělení na směry, psychoterapeutický vztah, rozhovor, změna, působení a další Jednotlivé psychoterapeutické směry: daseinsanalýza, psychoanalytická psychoterapie, transakční analýza, rogersovská psychoterapie, jungovská psychoterapie, kognitivně-behaviorální terapie, logoterapie, rodinná terapie a další Psychoterapie zaměřená na různé oblasti: psychosomatika, psychoterapie návykových nemocí, psychoterapie ve stáří, psychoterapie u dětí, trauma a další Psychologie: psychologie osobnosti, vývojová psychologie a psychopatologie, sociální psychologie a další Příbuzné obory: psychiatrie, filosofie, antropologie, spiritualita a další Různá další témata

Vítáme Vás v novém školním roce. Těšíme se na společná setkávání a přejeme Vám , abyste zde strávili čas naplněný užitečným věděním a setkáváním s našimi předními odborníky a spolustudenty.