Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Informace v oblasti dalšího vzdělávání

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Informace v oblasti dalšího vzdělávání"— Transkript prezentace:

1 Informace v oblasti dalšího vzdělávání
Kariérové poradenství: Ing. Lucie Pagová

2 Program Výběr školy Změny v tiskopisech Příjímací zkoušky-Čj a M
diskuze

3 Výběr školy Současný trh potřebuje/hledá: techniky, strojníky, IT specialisty, řemeslníky, chemiky… Nutné zvážit studijní předpoklady dítěte. Nutné si uvědomit, že v oborech s maturitní zkouškou budou žáci konat státní maturitní zkoušku, 20% neúspěšných! Vláda v současnosti investuje do řemeslných oborů Dobré zvážit: je lepší být úspěšný řemeslník (Německo) nebo neuplatnitelný absolvent maturitního oboru???

4 Kde hledat informace Atlas školství Brožura „Základkou to nekončí…“
Web naší školy-budou vloženy informace (včetně ppt) Nástěnka školy Dny otevřených dveří + webovky středních škol Web MŠMT Leden 2017-mini veletrh škol ve školní jídelně

5 Nové přihlášky Žáci podávají 2 přihlášky, navíc kolonka RČ
Do 1.3., obory s talentovou zkouškou do Přihláška s růžovým potiskem pro denní formu vzdělávání, modrý potisk pro obory s talentovou zkouškou S vysvědčením v pololetí žáci obdrží 2 tiskopisy přihlášek, zápisový lístek, přehled známek za 8. ročník, průměry Zapisuje se i známka z chování-pro některé školy zásadní Pozor na lékařské potvrzení (zdravotní způsobilost uchazeče)-gymnázia se sportovní přípravou, obory umění a užité um., obory zakončené výučným listem (kuchař, číšník, prodavač..) Nutné přinést přihlášky během 1.poloviny února, budou prázdniny – 3.3. Škola zkontroluje vyplněné údaje, doplní podpis pana ředitele a kulaté razítko Zkontrolovanou přihlášku osobně nebo poštou zašlete na vybranou školu

6 Příjímací řízení Povinná jednotná zkouška v oborech s maturitní zkouškou Netýká se oborů s VL Zajistí Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání Čj a literatura + M a její aplikace Testy budou vyhodnoceny centrálně a výsledky zaslány středním školám Hodnocení jednotné zkoušky se podílí na hodnocení uchazeče 60% (Gymnázium se sportovní přípravou 40%)

7 PŘ-kdy? Centrální PŘ (1.kolo) pro čtyřleté obory s MZ a (2.kolo), náhradní termíny (pouze lékařské potvrzení, pádné důvody) Školní PŘ- termíny má každá škola jiné, konec dubna (osobní pohovory…) Obory zakončené VL nemají centrální PŘ, mají vlastní požadavky (často bez přijímačky) Talentovky se konají v lednu Uchazeč je přijat zveřejněním seznamu přijatých (vyvěšení se považuje za doručení)

8 Zápisový lístek Žák obdrží jen jeden
Po výsledku PŘ se podává vybrané škole do 10 dnů od rozhodnutí Nelze vzít zpět (pouze při úspěšném odvolání nebo u oboru s TZ)

9 Gymnázium -sportovní příprava
Přihlášky do Talentové zkoušky = 50% Přijímací zkoušky = 50% talentové zkoušky Do 20. ledna 2017 oznámení o výsledku TZ. Centrální přijímací zkoušky –

10 Čtyřleté studium: Přijímací zkouška – CERMAT testy Ma, ČJ
Průměr ZŠ ( ½ ½ 9.) Ostatní skutečnosti : např. rozšířená výuka …, soutěže… , úspěšná účast v soutěži LOGIK (řádný termín)

11 Osmileté studium Přijímací zkoušky CERMAT – Ma, ČJ,
průměr v pololetí 4. a 5. ročníku průměr konec 4. ročníku na přihlášku je nutno vyznačit vedle názvu školy také pracoviště Most nebo Bílina (do poznámky: obě)


Stáhnout ppt "Informace v oblasti dalšího vzdělávání"

Podobné prezentace


Reklamy Google