Setkání pracovníků v CR a TIC Jihomoravského kraje 15. listopadu 2016

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Volnočasové projekty a EU financování
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Setkání pracovníků v CR a TIC duben Veletrhy 2013 Regiontour, ITF Slovakiatour, Holiday World MITT Moskva, Veletrh Glob Katovice, Lentravel Petrohrad,
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Setkání pracovníků v CR a TIC listopad Statistika návštěvnosti kraj Počet hostůnerezidentirezidenti Počet přenocování nerezidentirezidenti hl. město.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Národní dotační programy
NPPCRR Národní program podpory CR v regionech
Národní program podpory cestovního ruchu
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Individuální projekt OP VVV
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Setkání regionálních výrobců
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Besip Zlínského kraje Zlín,
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Michal Šperling - EUREDIS
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Kategorizace organizací destinačního managementu
215. Žofínské fórum „Středočeský kraj a rozvoj cestovního ruchu“
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Pracovní setkání středních škol
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Setkání pracovníků v CR a TIC Jihomoravského kraje 15. listopadu 2016

Program setkání pracovníků TIC a cestovního ruchu 9.00 – 9.30 Prezence účastníků 9.30 – 9.40 Zahájení Ing. Ivo Minařík, MPA, vedoucí ORR, KrÚ JMK 9.40 – 10.00 Aktuální informace o činnosti JMK Ing. Ivana Lukášková, vedoucí OCR, ORR KrÚ JMK 10.00 – 10.40 Aktuální informace o činnosti CCRJM Mgr. Zuzana Vojtová, ředitelka CCRJM 10.40 – 11.15 Přestávka na kávu 11.15 – 11.45 Dotační program „Zkvalitnění služeb TIC v JMK“ Bc. Jaroslava Hrušková, OCR, ORR KrÚ JMK 11.45 – 12.15 Webový portál www.jizni-morava.cz, www.cyklo-jizni-morava.cz Ing. Petr Ryšánek, Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava Ing. Jaroslav Keprt, cyklokoordinátor JMK Od 12:15 Diskuse

Archeopark Pavlov Projekt podpořený z ROP Jihovýchod a Jihomoravským krajem Přední archeologická lokalita v celosvětovém měřítku Komplex sídlišť z období paleolitu (doby lovců mamutů) Kombinuje současné audiovizuální technologie i klasickou muzejní prezentaci Doprovodné programy zaměřené na spolupráci se školami i na širokou veřejnost Titul Stavba roku 2016!

Činnost oddělení CR v roce 2016 Prezentace na veletrzích CR aj. prezentace (Regiontour, HW Praha, Slovakiatour Bratislava; Caravaning Parma, Jugra Tour) Dotační program na podporu TIC v JMK Dotační program na Podporu udržování čistoty cyklistických komunikací a úpravu běžeckých lyžařských tratí Správa portálu www.jizni-morava.cz, vč. úprav a přípravy k předání Inzerce v tisku, spolupráce na fam/press tripech Dotisk a výroba nových propagačních materiálů (Průvodce pěšího turisty) Společný projekt moravských krajů: Magazín Moravy a Slezska

Současné aktivity Příprava veletrhů 2017 Regiontour Brno, ITF Slovakiatour Bratislava, Holiday World Praha Příprava dotačních programů 2017 (TIC, běžky, DMO) Spolupráce na přípravě Magazínu Moravy a Slezska Spolupráce na certifikaci DMO

Národní program podpory cestovního ruchu v regionech pro rok 2017 (1 Národní program podpory cestovního ruchu v regionech pro rok 2017 (1. výzva) Podprogramy: Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR Marketingové aktivity v CR

Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR Podprogram je zaměřen na podporu vzniku nové nebo rozvoj a zkvalitnění stávající infrastruktury a služeb cestovního ruchu v regionech. Je zaměřen na rozvoj aktivit, které slouží návštěvníkům případně rezidentům v rámci volnočasových aktivit. Dotační tituly: č. 1 – Podpora nadregionálních aktivit č. 2 – Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu č. 3 – Rozvoj veřejné infrastruktury cestovního ruchu

Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR Dotační titul určen pro: č. 1 – Podpora nadregionálních aktivit samosprávné celky (obce – vyjma statutárních měst a městských částí, kraje), organizace zřízené samosprávními celky (mimo muzeí zřizovaných krajem), mikroregiony / DSO2 spravující destinaci přesahující administrativní hranice (spolupráce na realizaci projektu s místní destinační společností), oblastní destinační společnosti, geoparky, NNO v cestovním ruchu, případně provozující atraktivity cestovního ruchu č. 2 – Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu podnikatelské subjekty (podnikající PO a FO) č. 3 – Rozvoj veřejné infrastruktury cestovního ruchu samosprávné subjekty (obce – vyjma statutárních měst a městských částí, kraje), organizace zřízené samosprávními celky (s výjimkou krajských muzeí), provozovatelé TIC, geoparky, NNO provozující atraktivity cestovního ruchu, destinační společnosti, mikroregiony / DSO (zaměření projektu ve spolupráci s místní destinační společností)

Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR Podporované oblasti Monitoring návštěvnosti Navigační a informační systémy pro účastníky cestovního ruchu Doplňkové služby a vybavenost dálkových a regionálních tras pro lyžařskou, vodní, cyklo, pěší turistiku a další udržitelné formy turistiky Úpravy lyžařských běžeckých tratí Ekologicky šetrná doprava návštěvníků v turistických regionech Doprovodná infrastruktura cestovního ruchu v regionu

Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR Alokace výzvy 180 mil Kč na podprogram (pro celou republiku) DT č. 1 – Podpora nadregionálních aktivit 36 mil. Kč (pro celou republiku) DT č. 2 – Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu 6,358 mil. Kč (pro Jihomoravský kraj) DT č. 3 – Rozvoj veřejné infrastruktury cestovního ruchu

Marketingové aktivity v CR Podprogram je určen destinačním společnostem na podporu realizace marketingových aktivit. Cílem je zvýšení povědomí o regionech za účelem zvýšení návštěvnosti. V rámci podprogramu budou podporovány aktivity zaměřené na podporu řízení destinací, realizaci marketingových výzkumů, podporu produktů a zavádění inovací v cestovním ruchu, podporu distribuce produktů cestovního ruchu, branding destinací a marketingovou komunikaci. Dotační tituly: č.1 – Marketingové aktivity na úrovni krajů (pro krajské destinační společnosti, případně krajská odd. CR) č. 2 – Marketingové aktivity na oblastní a lokální úrovni (pro registrované lokální a oblastní destinační společnosti)

Marketingové aktivity v CR Podporované oblasti Řízení destinace Marketingové výzkumy Tvorba a inovace produktů Branding destinace Distribuce produktů CR Komunikace Marketingové partnerství

Marketingové aktivity v CR Alokace výzvy 120 mil Kč (pro celou republiku) pro Jihomoravský kraj celkem 10 020 tis. Kč marketingové aktivity – kraje 2 602 tis. Kč marketingové aktivity – oblastní 7 418 tis. Kč

Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR Marketingové aktivity v CR Projekt min. výše celkových výdajů projektu: 250 000 Kč max. výše celkových výdajů projektu: 5 000 000 Kč (u DT Podpora nadregionálních aktivit: 10 000 000 Kč) Výše dotace max. 50 % uznatelných výdajů Konzultace do 22.12.2016 Předkládání žádostí od 1.12.2016 do 6.1.2017 do 16.00 hod Elektronický formulář Žádosti je umístěn na internetové adrese: http://www3.mmr.cz/zad

Podpora zkvalitnění služeb Dotační program Podpora zkvalitnění služeb TIC v JMK

Dotační program Podpora zkvalitnění služeb TIC v JMK Formou zálohy byly úspěšným žadatelům v roce 2016 vyplaceny dotace v rámci dotačního programu v celkové výši: 1 914 680 Kč V současné době probíhá realizace projektů a postupně též předkládání vyúčtování zrealizovaných projektů.

Důležité informace Žadatel nesmí v průběhu realizace zrušit, snížit nebo omezit rozsah služeb, ke kterým se zavazuje ve smlouvě (formulář rozsah poskytnutí služeb) Zajistit sběr, aktualizaci a zveřejňování informací na turistickém webovém portále www.jizni-morava.cz. Zajistit provoz TIC v letní turistické sezóně Dodržet pravidla pro publicitu – uvedení loga JMK včetně informace o spolufinancování (např. „Podpořil Jihomoravský kraj“, „Spolufinancováno Jihomoravským krajem“)

výše uvedené výdaje mohou vzniknout Důležité informace – použití dotace Nákup zboží a služeb (např. sběr informací, zpracování dat, připojení na internet, překlady, internetové stránky, propagační materiály), Pořízení hmotného majetku (např. digitální fotoaparát, stojany, grafické poutače, navigační tabule, projekční technika), Nákup HW a SW výše uvedené výdaje mohou vzniknout od 1. 5. 2016 do 31. 12. 2016 Úhrada mezd a ostatních osobních výdajů a odvodů na sociální a zdravotní pojištění žadatele a jeho zaměstnanců. od 1. 5. 2016 do 31. 10. 201 Certifikační poplatek za jednotný certifikát, vydaný Českou centrálou cestovního ruchu a A.T.I.C. od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2016

Důležité informace Závěrečná zpráva musí obsahovat: stručný popis realizovaného projektu, celkové vyhodnocení splnění účelu, finanční vypořádání dotace další přílohy (fotodokumentace, ukázky tiskovin pořízených z dotace apod.)

Důležité informace Finanční vypořádání dotace: Dodržet rozpočet a harmonogram projektu Neobjednávat služby u subjektů, které k dané činnosti nemají oprávnění Dokladovat realizaci projektu Označovat prvotní účetní doklady formulací: „Hrazeno z dotace ZTIC JMK 2016 ve výši … Kč na základě smlouvy č. …“ Společně s vyplněným a potvrzeným formulářem finančního vypořádání dotace příjemce dotace dokládá prosté kopie účetních dokladů a výpis z analytické evidence příjmů a výdajů vztahujících se k dotaci

Rozpočet Příjemce je povinen dodržet předložený projekt (tj. i rozpočet). Bez písemného souhlasu (dodatku ke smlouvě) je možné měnit: neuznatelné výdaje, u uznatelných výdajů pouze výši jednotlivých položek rozpočtu maximálně do výše 30 % celkového rozpočtu a měnit i počet či množství v jednotlivých položkách, pokud nedojde ke změně poměru mezi investiční a neinvestiční částí dotace harmonogram projektu, bude-li projekt realizován v souladu s podmínkami dotačního programu a za podmínky, že o změně harmonogramu bude prokazatelnou formou informován administrátor dotačního programu v průběhu realizace projektu.

Závěrečná zpráva a finanční vyúčtování dotace závěrečnou zprávu a finanční vyúčtování dotace má příjemce dotace povinnost předložit nejpozději do 31.01.2017 (úterý) k tomuto datu též vrátit převodem na účet poskytovatele nevyužitou část dotace, o „vratce dotace“ poskytovatele informovat potvrzení pravdivosti a správnosti závěrečné zprávy a finančního vyúčtování dotace oprávněnou osobou – je již součástí formuláře finančního vypořádání dotace (příloha č. 1 smlouvy) odvody za porušení rozpočtové kázně stanovené ve smlouvě (čl. VI., odst. 3)

Kontroly u příjemců finanční podpory v rámci dotačního programu Podpora zkvalitnění služeb turistických informačních center v Jihomoravském kraji v roce 2016 od 21. 11. 2016

Návrh dotačního programu pro rok 2017 v návrhu rozpočtu pro rok 2017 na dotační program pro TIC: 2 000 000 Kč min. výše dotace na projekt: 20 000 Kč max. výše dotace na projekt: 50 000 Kč není dána povinnost zveřejňování dat na portále www.jizni-morava.cz pro stanovení výše dotace není použito hodnocení dle množství zveřejněných dat na webovém portále, ale na základě kategorie TIC další drobné úpravy – rozšíření neuznatelných výdajů, úprava v mzdových výdajů, bližší specifikace čekatele na vydání jednotného certifikátu apod.

Náměty a dotazy

Děkujeme za pozornost