Meziobecní spolupráce dobrovolných svazků obcí – moderní fenomén rozvoje veřejné správy pro 21. století Projekt Center společných služeb (CSS) realizovaný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Komise pro podmíněné propuštění (KPP) Společný projekt PMS CR, VS ČR a Českého helsinského výboru.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Dokument KAP MSK - obsah
model fungování a praxe
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Centrum společných služeb
Členská schůze MAS Nepomuk,
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Hlavní město praha a integrace cizinců
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Příspěvek na konferenci
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Makroekonomie E 7 - otázky.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Principy fungování spolku BISON
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Centralizované rozvojové projekty 2017
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Aktuální informace o projektu IKAP
Ing. Stanislava Správková
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
E-Goverment Zdeněk Hanák.
Profesionalizace sociální práce v ČR
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Meziobecní spolupráce dobrovolných svazků obcí – moderní fenomén rozvoje veřejné správy pro 21. století Projekt Center společných služeb (CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR, Projekt Centra společných služeb č. CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0003017 Operační program Zaměstnanost

Co je meziobecní spolupráce? Dobrovolná spolupráce mezi obcemi v rozličných oblastech za účelem sdílení společných cílů (př. cestovní ruch, kanalizace, plynofikace, likvidace odpadů apod.). Její výhody: zvýšení efektivity zajišťování veřejných služeb; snížení nákladů - i na lidské kapacity; eliminace duplicit v činnostech. Zákon 128/2000 Sb. o obcích § 46 – 53, umožňuje i koordinovaný postup při správní činnosti.

Proč právě Svaz měst a obcí ČR a meziobecní spolupráce? Podpora meziobecní spolupráce - dlouhodobý cíl SMOČR. Projekt CSS navazuje na projekt Systémová podpora meziobecní spolupráce (MOS), který mapoval uvedenou problematiku na bázi ORP (2013-2015). Již v projektu MOS vytipováno několik klíčových témat vhodných ke spolupráci obcí (školství, odpady, sociální oblast + volitelné téma, př. cestovní ruch) V ČR přes 700 DSO, většina zaměřena monotematicky, z hlediska posílení institucionální kapacity tedy nevhodné. Vybrán cca 10 % vzorek k pilotnímu ověření.

Důvody realizace Projektu CSS V ČR velký počet malých obcí – nízký průměrný počet obyvatel na jednu obec. Pozitivum: občané mohou ovlivňovat dění v místě, kde žijí; mají důvěru v místní politiky. Negativum: chybí profesionální aparát, na úrovni menších obcí je obtížné zvládat množství svěřených agend. Spolupráce obcí umožní plnit povinnosti uložené jim zákonem - zabezpečovat veřejné statky, služby pro své občany, zajistit celkový rozvoj území. Meziobecní spolupráce je nástrojem zachování samostatnosti obcí, obranou proti jejich slučování.

Projekt CSS má: Podporovat společně sdílené administrativní kapacity obcí. Nalézt nové postavení a hlouběji rozpracovat udržitelné postavení pro dobrovolné svazky obcí (DSO) v rámci veřejné správy (VS); v posledních letech přestaly být systémově státem podporovány v dalším rozvoji. Definovat potřebné legislativní prostředí, příp. návrhy na úpravu legislativy pro dlouhodobé, udržitelné a systémové financování DSO v území. Zvýšit profesionalitu výkonu veřejné správy.

Aktuální stav Projektu Schválen v červenci, realizace od února 2016, předpokládané datum ukončení červenec 2019. Počet zapojených DSO: 83. Počet zapojených obcí: více, než 1600 Počet obyvatel zapojených v obcích: 2,1 milionu. Zaměstnaných osob v DSO: 186

Jak Projekt funguje Pod každým zapojeným DSO vznikl malý efektivní tým o dvou osobách – Centrum společných služeb (CSS). CSS vykonávají specializované činnosti navazující př. na strategické dokumenty rozvoje území. CSS rozvíjejí meziobecní spolupráci. CSS posilují nedostatečnou administrativní kapacitu zejména malých obcí. Co konkrétně to znamená? Např. pomoc s formulací OZV, s řešením úkolů v rámci veřejné správy, komunikace se starosty v území, pomoc s oblastí řízení strategického rozvoje území apod.

Co CSS mohou všechno obcím nabízet Servis pro starosty v oblasti VS včetně odborného poradenství. Dotační poradenství, podpora při transparentním nakládání s majetkem obce, pořizování společného majetku, sdružování nákupů služeb, atd. Zajišťování právního poradenství prostřednictvím právní poradny pro poskytování odborných služeb. Sdílení dobrých praxí – v projektu vzniká databáze dobrých praxí.

Měřitelnost a ověřitelnost požadovaných výstupů Projekt vytvořil: originální způsob monitorující dosahování cílů Projektu – vlastní informační systém (sleduje celkový počet aktivit, aktivity se zaměřením na odborné poradenství ve VS, a projekty). Projekt nastavil: vhodné metodické prostředí pro kvantifikaci činností CSS v oblasti sdílení administrativních činností. Výstupy Projektu ověří potenciál DSO zajistit vysokou odbornou úroveň výkonu VS i u menších obcí.

Fakta a čísla Počet aktivit v Informačním systému k 31.12. (ověřovací čtvrtletí): 10 219 (123 na 1 DSO). Odborné poradenství - 48 % všech aktivit. Počet ukončených projektů CSS: přes 70. Počet projektů CSS v realizaci: přes 100. Počet školení:10 prezenčních + 3 e-learningové kurzy + 1 webinář. Nejčastější projekty mezi CSS: Cestovní ruch (marketingové aktivity). Volnočasové aktivity (kulturní a společenské akce, festivaly, místní tradice). Školství (pořádání školních a mimoškolních aktivit). Aktivita je činnost nebo soubor činností, které vedou k cílům projektu a je ukončena konkrétním výstupem. Aktivity se mohou v projektu opakovat. Uznatelné aktivity jsou ty, které jsou zaměřeny na zvýšení profesionality veřejné správy a poskytování a rozvoj veřejných služeb prostřednictvím meziobecní spolupráce. Vlastní volba aktivit je na DSO.

Projektem to nekončí… Ověříme možnost přenosu a výkonu některých kompetencí z obcí na DSO. Připravíme legislativní návrhy změn pro konzultace s odborným garantem – Ministerstvem vnitra. Posílíme meziobecní spolupráci. Zvýšíme dostupnost a kvalitu VS s důrazem na samosprávné kompetence. Zajistíme administrativní podporu pro starosty malých obcí.

Děkuji za pozornost. PhDr. Dana Beková bekova@smocr.cz