Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Experimentální metody oboru – Pokročilá tenzometrie – Měření vnitřního pnutí Další využití tenzometrie Měření vnitřního pnutí © doc. Ing. Zdeněk Folta,
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Podpora napojení logistických center na železniční dopravu Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Autor.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
FINANČNÍ DOPAD OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE SPOLEČNOSTI AVIRE S.R.O. Autor diplomové práce:Bc. Monika Budovičová Vedoucí diplomové práce:doc. Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
„Podsklepený bytový dům 4 nadzemní podlaží cca 22 BJ “
Individuálně, ale společně a jinak
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Typová činnost složek IZS při společném zásahu u mimořádné události s velkým počtem raněných a obětí STČ – 09/IZS.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Systém odměňování pracovníků
Úřad práce České republiky
Procesní management v oddělení logistiky
Správa sociálního zabezpečení
Racionalizace nákladových položek ve společnosti ČSAD JIHOTRANS
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Účetnictví – význam informací
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Analýza konkurenčního prostředí
Posouzení a návrh organizace dopravy ve vybraném městě (obci)
Marketingový plán společnosti
Pracovnělékařské služby
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Právo sociálního zabezpečení
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Správa sociálního zabezpečení
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Pozemkové úpravy.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry obchodní jednotky C&A
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Ing. Stanislava Správková
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Transkript prezentace:

Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava Vysoká škola technická a ekonomická Katedra dopravy a logistiky Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava Bc. Miroslav Vojta doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D. – vedoucí práce 2017

Proč toto téma? Mimořádné události vyvolány člověkem nebo přírodními vlivy. Prevence – minimalizace dopadů. Záchrana a evakuace osob v místě MU. Efektivita úkonů při evakuaci.

Cíl práce Cílem diplomové práce je prověřit stávající stav logistického zabezpečení evakuace správních budov Národního parku Šumava ve Vimperku a následně navrhnout a vyhodnotit nový evakuační plán.

Použité metody pro zjišťování a hodnocení dat Vlastní pozorování, rozhovory, analýza dokumentů, pozorování a měření.

Národní park Šumava Založen 1991. Rozloha činí cca 70.000 ha. Příspěvková organizace Ministerstva životního prostředí. Poslání: ochrana přírody, enviromentální výchova, zajištění informační a strážní služby, provoz informačních středisek, hospodaření v lesích.

Rozloha NP Šumava

Sídlo NP Šumava

Rozmístění správních budov

Složky IZS ve Vimperku

Časy a vzdálenosti do okolních nemocnic Počátek jízdy Zdravotnická zařízení Vzdálenost [km] Celková doba jízdy [min] Správa NPŠ Nemocnice Prachatice, a.s. 23 17 Nemocnice Strakonice, a.s. 31 Nemocnice Sušice, o.p.s. 39 29

Okolní HZS a ZZS

Cvičný požární poplach Vyhlášen 4. 11. 2015. Začátek v 11:00:00 hod., ukončen v 11:12:35 hod. Účast HZS Prachatice, V budovách se nacházelo 68 osob. Dle výpočtu výměny plynů v budově, bude kouř v budově A, za 5min. 20 sec.

Nutný evakuační plán V roce 2018 budování půdní vestavby v budově A. Vznikne 6. NP. Povinnost dle vyhlášky o požární prevenci 246/2001 Sb. Potřebné školení zaměstnanců BOZP.

Náležitosti evakuačního plánu Určení vedoucí osoby a místa řízení evakuace. Určení osob a prostředků, potřebných pro evakuaci. Plánování cesty a způsoby evakuace, určení shromaždiště. Zajištění první pomoci postiženým osobám. Určení místa pro evakuovaný materiál. Grafické znázornění únikových cest.

Předpokládané výhody Doba evakuovaných osob kratší až o 6 min. Lidé přesně znají místo kde se nachází a kam se mají evakuovat. Přesně definované shromaždiště. Jednodušší evidence evakuovaných osob.

Otázky vedoucího diplomové práce Vedoucí diplomové práce: doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D. Budou se výsledky DP aplikovat? Jaké matematické metody lze aplikovat na řešenou problematiku? Prosím o stručnou charakteristiku metod, v kontextu práce.

Otázky oponenta diplomové práce Oponent diplomové práce: Ing. Lumír Pečený, PhD. V tabulce 4 na straně 54 máte navrženou dobu transportu raněného, prováděl jste měření současné doby transportu při cvičném požárním poplachu? Je možné operativně měnit způsob evakuace osob (evakuační trasy a pod.) vzhledem na podmínky zásahu?