Prevence sociálně patologických jevů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

„Pivo, cigarety, marihuana a spol.“
VÍTEJTE NA STRÁNCE VÝCHOVNÉHO PORADCE
Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Základní škola Mikulov, Valtická č. 3,
ADAPTAČNÍ KURZ aneb první společný krok s novou třídou „Jsme na jedné lodi“ září v Janově nad Nisou.
Děti se učí kvůli budoucnosti, ne kvůli známkám! Analýza dotazníkového šetření projektu Pohoda.
Závěrečná zpráva projektu Průzkum sociální situace cizinců na území Hl. m. Prahy.
Veronika Burdová Mé studium na 4.ZŠ v Chebu.
Metodika výzkumu užívání návykových látek mezi mládeží v sociálně vyloučených lokalitách – pilotní ověření SocioFactor s.r.o. Chopinova 523/ Ostrava.
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2013 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2013.
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Základní kategorie ekonomie  Vztah ekonomie.
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Školní poradenské pracoviště
Školní hodnocení  všechny hodnotící procesy a jejich projevy, které bezprostředně ovlivňují školní výuku nebo o ní vypovídají (široké pojetí)  systematický.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Rizikového chování v dospívání
Programy dlouhodobé primární prevence Agentura pro občany Sídliště Za Stadionem 1358, Kyjov.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Moje třída.
Socializační funkce rizikového chování Zisky a ztráty spojené s rizikem Jan Širůček, Michaela Širůčková Institut výzkumu dětí, mládeže a rodiny Fakulta.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Jmenuji se Pavel Hanzal. Bydlím v Chebu v centru města. Je mi 15 let. Nejdříve jsem chodil na 6. ZŠ v Chebu. Jelikož jsem dyslektik, tak jsem přešel na.
Markéta Králíková Mé studium na 4.ZŠ v Chebu.
Životní prostředí Petr Machala.
Škola Vinoř Anketa březen 2015.
Mé studium na 4.zš v Chebu Kateřina Roulichová
PREZENTACE O čtyřech letech učení fyziky na této škole očima Karla Kratochvíla & Martina Hortvíka.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Autor: Mgr. Dana Forýtková
Prázdniny a co dál … Nejdříve se mi nebude chtít odejít od mojí třídy (ze školy) bude se mi po nich stýskat nevím s kým zažiju ještě takovou srandu nikdo.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
Kazuistiky Problém Nejslabší místo Prvotní Intervence.
MUDr. EVA VANÍČKOVÁ,CSc. Ústav zdraví dětí a mládeže
Seminář pro učitele MŠ_13. ledna 2014 (CCVJ a KHS Pk) Obsah Proč začít Jak hovořit s rodiči o kouření a proč? Jsou děti v bezpečí ? Nikotin jako droga.
Rizikové chování1 Prevence rizikového chování dětí a mládeže Mgr. Jana Smíšková školní metodička prevence výchovná poradkyně ZŠ T. G. Masaryka.
ZÁŠKOLÁCTVÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
Od tématu k problému – druhy problému - hypotézy Východisko = problém Kvantitativní výzkum – musí mít vždy hypotézu? Kvalitativní výzkum – bez hypotézy?
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/17_Vztahy ve škole Téma:Vztahy ve škole Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Peklo x ráj POZNÁVÁNÍ PRAVIDEL SPOLEČENSKÉHO SOUŽITÍ, POROZUMĚNÍ ZÁKLADNÍM PROJEVŮM NEVERBÁLNÍ KOMUNIKACE OBVYKLÝM V TOMTO PROSTŘEDÍ.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLY
Práva a povinnosti žáků
Bezpečné klima na školách konference k projektu Kraje Vysočina 2017
Vztahová vazba mezi rodiči a jejich dospívajícími dětmi léčenými v Ambulanci dětské a dorostové adiktologie, na Klinice adiktologie 1. LF UK a VFN v Praze.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Problematika návykových látek u žáků středních škol
dotazníkové šetření KLIMA ŠKOLY
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
Syndrom rizikového chování v dospívání
Pedagogika II Mgr. Kateřina Lojdová
Školská sociální práce
Co nepatří do stáje VnímánÍ.
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Orientace v řadě.
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY 2018/19 Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Prevence sociálně patologických jevů Dotazník pro žáky Prevence sociálně patologických jevů

dotazníku se zúčastnilo celkem 292 respondentů z toho dívek 53,8% chlapců 46,2% dotazník obsahoval 19 otázek týkajících se prevence nebo vztahů dětí ke škole nebo k sobě navzájem

škola Myslím si, že je pro mě škola Bezpečné prostředí 55,6% Prostředí kde hrozí riziko v malé míře 40,6% O prevenci rizikového chování na naší škole Mám dostatek informací 47,4% Dozvídám se občas od svého třídního učitele39,5%

škola Myslím si, že se projevy rizikového chování řeší ve škole: Řádně a soustavně 29,9% Dostatečně 41,9% Většinou se řeší 21,6% Za největší problém na naší škole považuji: agresivitu žáků 31,4%, šikanu 20,7%, zneužívání návykových látek 14%, záškoláctví 9%

škola Co mi dělá ve škole největší starost? Učení, testy, známky Šikana Známky Posměšky Učitelé

škola Nejvíc na škole oceňuji Učitele – hodné, dobré, trpělivé Vybavení školy – Tv, interaktivní tabule Zájezdy do zahraničí Řešení problémů

Škola – riziková místa Toalety (modrý přízemí) Šatny (zelený-opuštěné šatny) Šatny v tělocviku Šatna, třída, když tam nikdo není Za pavilony (kouření)

Okolí školy Jak vnímám okolí školy: Město je bezpečné, bez výskytu negativních jevů 17% Město je relativně bezpečné s nízkým výskytem sociálně patologických jevů 32,9% Vím, že jsou zde party, které by mě mohly stáhnout 34,6% Mám obavu, že je město nebezpečné, zatím se mě to ale nedotklo 13, 7%

Riziková místa - město Rio Kaufland Royal Dá se ve městě sehnat marihuana nebo jiné návykové látky? Ano 56,6% Ne 43,4% Kde? deváťáci, dealer Bigsmoke, kamarádi

Vztahy ve třídě V naší třídě: Jsme všichni kamarádi, vzájemně si pomáháme a držíme spolu 33,8% Jsme skupiny kamarádů, vzájemně se moc nekamarádíme 23,4% Většinou se bavíme všichni, ale je zde jeden nebo dva, kteří k nám nepatří 36,2%