Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Programy dlouhodobé primární prevence Agentura pro občany Sídliště Za Stadionem 1358, 697 01 Kyjov.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Programy dlouhodobé primární prevence Agentura pro občany Sídliště Za Stadionem 1358, 697 01 Kyjov."— Transkript prezentace:

1 Programy dlouhodobé primární prevence Agentura pro občany Sídliště Za Stadionem 1358, 697 01 Kyjov

2 Cíle programů dlouhodobé primární prevence Předcházet rizikovému chování žáků a studentů Oddálit počátek experimentování s návykovými látkami Podněcovat žáky a studenty ke změně zaběhnutých vzorců negativního jednání v třídním kolektivu a posilovat pozitivní vztahy -rozvíjet pozitivní sociální chování,…….

3 Nabízíme programově ucelený systém pro tyto věkové kategorie: Žáci I. a II. stupně ZŠ Studenti I. a II. ročníků středních škol a odborných učilišť Rodiče a pedagogové

4 Jednotlivé programy Racek II. Klipper Unplugged Tři PÉ Co mohou rodiče udělat pro svoje děti

5 Racek II. Dlouhodobý program prevence rizikového chování Pracuje s tématy osobnostního a sociálního rozvoje, jako jsou postoje, hodnoty, sebeúcta, sexualita, sebepoznání, komunikace, rozhodování a další. Je určen: a) žákům II. stupně základních škol b) studentům I. a II. ročníků středních škol a odborných učilišť Délka každého programu je 90 minut, tzn. 2 vyučovací hodiny.

6 Ukázky prací žáků z programů primární prevence Technika: Hrnec sebeúcty Technika: Můj kamarád

7 Klipper Dlouhodobý program prevence rizikového chování Prostřednictvím projektu pracujeme s tématy přátelství, mezilidská tolerance, vztahy a hodnoty, zdravý životní styl, pravidla slušného chování apod. Je určen žákům I. stupně základních škol. Je vytvořeno celkem 5 tematických bloků. Délka každého programu je 90 minut, tzn. 2 vyučovací hodiny.

8 Unplugged Je určen pro šesté třídy základních škol. Jde o mezinárodní program se dvanácti tématy jak z oblasti drogové prevence, tak i oblasti vzájemných vztahů. Je postaven na myšlence, že žáci 6 tříd jsou nejohroženější skupinou, protože opouští dětství a vstupují do světa dospívání. Náplň programu se zaměřuje na snižování počtu dětí začínajících užívat návykové látky či oddalování přechodu od experimentování s drogami k pravidelnému užívání. Program se skládá z dvanácti hodin, které jsou připraveny tak, aby bylo možno provést každou z nich v rámci jedné vyučovací hodiny.

9 Tři PÉ Program pracuje s tématy v oblasti legálních i nelegálních drog. Je uzpůsoben věku posluchačů a nabízen v blocích od méně závažných (kouření) až po ohrožující (pervitin. heroin….) Je určen: a) žákům II. stupně základních škol b) studentům I. a II. ročníků středních škol a odborných učilišť Délka každého programu je 90 minut, tzn. 2 vyučovací hodiny.

10 Děkuji za pozornost Bc. Iva Lesová


Stáhnout ppt "Programy dlouhodobé primární prevence Agentura pro občany Sídliště Za Stadionem 1358, 697 01 Kyjov."

Podobné prezentace


Reklamy Google