Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví ÚVOD 5.10.2017
Podklady pro výuku Povinné podklady Nepovinné www.kulinarskeumeni.cz E-learning SOSTP.CZ Nepovinné Učebnice SSSS Ostrava Hrabůvka
Doporučená literatura
Tvorba receptů a práce s recepturami Práce s noži Obsah 1. ročník 1. pololetí Úvod Tvorba receptů a práce s recepturami Práce s noži Předběžná příprava surovin Základní tepelné úpravy Příprava vývarů Příprava polévek Příprava příloh a bezmasých pokrmů Pololetní zkouška
Kulinářská technika vaření Kulinářská technika dušení Obsah 1. ročník 2. pololetí Kulinářská technika vaření Kulinářská technika dušení Kulinářská technika pečení Pokrmy z mletých mas s využitím KT Pokrmy z ryb, mořských plodů a ostatních mas s využitím KT Ročníková zkouška
Využití projektu Kulinářské umění Teoretická část Seznámení se s teoretickými znalostmi potřebnými pro zvládnutí praktické části Využití projektu Kulinářské umění
Práce ve skupině Společné hodnocení Úklid pracoviště Praktická část Nácvik kulinářských technik Příprava pokrmů s využitím kulinářských technik Společné hodnocení Úklid pracoviště
Vybavení pro praktickou část 30,- Kč za každý seminář na suroviny Čisté kuchařské oblečení Předepsaný rondon Kuchařské kalhoty Pokrývku hlavy Zástěru Pracovní obuv Vlastní nože Zdravotní průkaz
Hodnocení Seminární práce 1x za pololetí Prezentace dle zadaného tématu Písemná zkouška 2x Formou testových otázek + psané otázky Každé praktické cvičení v kuchyni Hygiena (oblečení, čistota na pracovišti) Technologický postup Prezentace a chuť pokrmu Chování Příprava pokrmů dle zadání – leden, červen