Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Advertisements

Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Jana Volková Název: VY_32_INOVACE_18_OV9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Pracovní právo.
Banket Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Průvodce pro dealery. Proč Robot Cook? Gastronomický trend tohoto typu stroje PŘÍBĚH.
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
ZAČNEME NETRADIČNĚ…ZAČNEME ÚKOLEM…  5-denní jídelníček.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Hodnocení bakalářské práce. Formální náležitosti BP odevzdat ve 2 vyhotoveních a v elektronické podobě (PDF) Dodržet termín odevzdání Hodnotí vedoucí.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E 12/11 – Péče o novorozence a kojence.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
SEMESTRÁLNÍ PROJEKT B Učebna UF 219 pátek h.
TVORBA JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V OBORECH VZDĚLÁNÍ KATEGORIE E Romana Jezberová konference IPn NZZ Praha březen 2012.
 Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb  Mgr. Dana Frimlová  Název projektu: Zlepšení podmínek výuky  Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
Maturita 2017 YMNÁZIUM BLANSKO Základní informace o maturitní zkoušce v roce 2017.
Výroba adventního věnce SEBEOBSLUHA. PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.2.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaMatematika 6 NázevDesetinná čísla_8.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Maturita 2017.
Úvod do studia němčiny I.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Pedagogická psychologie
Maturitní zkoušky 2014 ke dni
Protýkání a plnění hovězího masa
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Vedlejší jatečné produkty
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Ohodnoťte si správně své jazykové dovednosti
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Předběžná příprava drůbeže
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Snídaně – oběd - večeře ZdravÍ, bezpečí.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mgr. Kateřina Korcová, Ph.D. UZB003 – jaro 2016
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Pedagogická psychologie
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vážení rodiče, přiblížil se termín plaveckého výcviku dětí naší
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
Informační gramotnost
Jak nám roste krokus vnímání.
Není příloha, jako příloha
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 9. října 2017
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Maturita 2018.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ26 Excel – funkce Současná hodnota.
Poznávací schopnosti, zrakové vnímání
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
VYPRÁVĚNÍ PODLE OBRÁZKŮ
Poznatky ze života zvířat
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Třídní schůzky 4.A
ROČNÍKOVÁ PRÁCE Dokázat propojit teoretické znalosti
ROČNÍKOVÁ PRÁCE Dokázat propojit teoretické znalosti
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Informační modelování staveb (BIM)
Transkript prezentace:

Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví ÚVOD 5.10.2017

Podklady pro výuku Povinné podklady Nepovinné www.kulinarskeumeni.cz E-learning SOSTP.CZ Nepovinné Učebnice SSSS Ostrava Hrabůvka

Doporučená literatura

Tvorba receptů a práce s recepturami Práce s noži Obsah 1. ročník 1. pololetí Úvod Tvorba receptů a práce s recepturami Práce s noži Předběžná příprava surovin Základní tepelné úpravy Příprava vývarů Příprava polévek Příprava příloh a bezmasých pokrmů Pololetní zkouška

Kulinářská technika vaření Kulinářská technika dušení Obsah 1. ročník 2. pololetí Kulinářská technika vaření Kulinářská technika dušení Kulinářská technika pečení Pokrmy z mletých mas s využitím KT Pokrmy z ryb, mořských plodů a ostatních mas s využitím KT Ročníková zkouška

Využití projektu Kulinářské umění Teoretická část Seznámení se s teoretickými znalostmi potřebnými pro zvládnutí praktické části Využití projektu Kulinářské umění

Práce ve skupině Společné hodnocení Úklid pracoviště Praktická část Nácvik kulinářských technik Příprava pokrmů s využitím kulinářských technik Společné hodnocení Úklid pracoviště

Vybavení pro praktickou část 30,- Kč za každý seminář na suroviny Čisté kuchařské oblečení Předepsaný rondon Kuchařské kalhoty Pokrývku hlavy Zástěru Pracovní obuv Vlastní nože Zdravotní průkaz

Hodnocení Seminární práce 1x za pololetí Prezentace dle zadaného tématu Písemná zkouška 2x Formou testových otázek + psané otázky Každé praktické cvičení v kuchyni Hygiena (oblečení, čistota na pracovišti) Technologický postup Prezentace a chuť pokrmu Chování Příprava pokrmů dle zadání – leden, červen