Dostupné z Metodického portálu ISSN

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Internet – E. bankovnictví
Advertisements

Ekonomická gramotnost
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_19_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 36Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Kreditní karty. Kreditní karty Platební karty Při zřízení běžného účtu nám je poskytnuta platební karta Tuto kartu využíváme k bezhotovostnímu placení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Charakteristika a členění bankovních produktů
ÚVĚRY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Mapy Číslo DUM: III/2/VT/2/2/39 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Sylva Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
AnotacePrezentace k finanční gramotnosti. RPSN – roční procentuální sazba nákladů - základní informace. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstupZnát.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Sylva Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu Provozuje Národní.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_12 Název materiáluBěžný účet,
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení se s bezhotovostním platebním stykem AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění.
Bankovní služby Úvěry Obchodní banky vykonávají : pasivní úvěrové operace (banka přijímá peníze) a aktivní ú.o. (banka poskytuje úvěry) Druhy úvěrů:
Ing. Veronika Dostálková MBA BANKOVNÍ PRODUKTY Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
HOTOVOSTNÍ A BEZHOTOVOSTNÍ PENÍZE Bezhotovostní peníze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Dostupné z Metodického portálu ISSN
EU_62_B_sada 1_05_M_Bankomat_Poliačíková
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Ceny PRODUKTŮ NA FINANČNÍM TRHU
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Bankovky a mince – použití v běžném životě
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Reklamace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
EU_62_A_sada 1_09_M_Banka_Pol
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Výchova k občanství Banky a jejich funkce
Příjmy a výdaje rodiny Nováků
Příjmy a výdaje v domácnosti
České bankovky a kdo je na nich vyobrazen
Úvěr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Peníze, Bankovní účet, internetové.
Rozvahové účty a jejich změny
Výpočet úrokové doby ze zvětšené jistiny.
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
EU_62_B_sada 1_07_M_Účet_Poliačíková
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
České mince a co je na nich
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
Ukládáme a počítáme mince v kasičce
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. 2017/10/4 Banky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Banky Jak jistě víš, v České republice se vyskytuje mnoho bank. 2017/10/4 Banky Jak jistě víš, v České republice se vyskytuje mnoho bank. Banka je instituce, která poskytuje finanční služby. Zjisti, kter(á)é se objevuj(e)í v blízkosti tvého bydliště. Kterou banku využívají tví rodiče, příbuzní, známí? Z jakého důvodu si vybrali zrovna tuto banku? Jaká jsou pozitiva a negativa vybrané banky? Vypracuj anketu.

2017/10/4 Okénko do historie V dávných dobách se bohatá část společnosti obávala o své úspory a hledala pro ně úkryt – bezpečnou úschovu. Protože tito lidé za spolehlivé považovali chrámy, tak do nich začali odnášet peníze, které nepotřebovali k okamžité spotřebě. V antickém Řecku se bankovní operace počaly přesouvat mimo náboženské objekty.

2017/10/4 Okénko do historie Velký rozmach pro bankovnictví přišel v období starověkého Říma. Z této doby pochází slovo banka, které má původ v italském slově il banco. Význam tohoto slova je lavice nebo stůl, na nichž byly prováděny finanční transakce.

2017/10/4 Okénko do historie Ve středověké Evropě je počátek výrazného úspěchu židovských bankéřů. Křesťanství totiž zakazovalo půjčovat peníze na úrok. U muslimů platí dodnes zákaz půjčené peníze zatěžovat úrokem. Průmyslová revoluce přinesla potřebu většího množství finančních služeb a ústavů. V tomto období nastal rozmach bankovnictví, který celý obor nasměroval k vývoji do jeho dnešní podoby.

2017/10/4 Okénko do historie V  1. polovině 19. století plnili na českém území funkci bank především soukromí směnárníci. V roce 1824 byla v Praze založena Česká spořitelna. Úkol: Zjisti, jak dlouhou má Česká spořitelna tradici?

Co banka nabízí Vede bankovní účty Přijímá vklady Poskytuje půjčky 2017/10/4 Co banka nabízí Vede bankovní účty Přijímá vklady Poskytuje půjčky

2017/10/4 Bankovní účet Pan Pivoňka si pravidelně nechává posílat peníze na účet v bance. Banka mu jako doplňkovou službu nabídla používat internetbanking, takže se může kdykoliv doma připojit a podívat se na zůstatek na svém účtu (ať už prostřednictvím počítače nebo svého mobilního telefonu).

Bankovní účet Z čeho se skládá číslo účtu pana Pivoňky: 2017/10/4 Bankovní účet Z čeho se skládá číslo účtu pana Pivoňky: Číslo účtu se nejčastěji píše s lomítkem, za kterým je kód banky. V případě, že má účet předčíslí, píše se před číslo účtu a odděluje se pomlčkou. 19 - 8598625813/ 0800 předčíslí číslo účtu kód banky

2017/10/4 Bankovní účet K bankovnímu účtu má pan Pivoňka k dispozici platební kartu. V obchodech, kde potřebuje zaplatit zboží, může použít kartu, či vybrat v nedalekém bankomatu. Úkol: Vyjmenuj výhody a nevýhody plateb kartou a hotovostí.

Výpis z účtu Pan Pivoňka si každý měsíc kontroluje výpis z účtu. 2017/10/4 Výpis z účtu Pan Pivoňka si každý měsíc kontroluje výpis z účtu. Má k dispozici náhled na internetu, ale nechává si posílat i papírový výpis. Na další straně naší prezentace můžeme nahlédnout do jeho výpisu. 11

Přihlášení do internetbankingu 2017/10/4 Přihlášení do internetbankingu Přihlášení Klientské číslo 7724474447 Heslo Pivonka047955 Přihlásit

Název účtu: Pivoňka Josef Typ účtu: běžný účet – měna Kč 2017/10/4 Číslo účtu: 19 – 5268532111/0800 Za období od 1. 5. do 31. 5. 2016 Název účtu: Pivoňka Josef Typ účtu: běžný účet – měna Kč Frekvence: měsíčně Počáteční zůstatek: 125 000 Kč Konečný zůstatek: 156 000 Kč ___________________________________

Výpis z účtu Datum početní operace vs ks částka 2017/10/4 Výpis z účtu Datum početní operace vs ks částka 16. 05. 2016 úhrada z jiné banky 35 000,00 Kč 19-2584126810/0100 17. 05. 2016 Mobilmanie s.r.o. 080 600,00 Kč 2586328901/0300 19. 05. 2016 Výběr kartou 4000,00 Kč 31. 05. 2016 poplatky za vedení účtu 119,00 Kč _______________________________________ Konec výpisu

2017/10/4 Úvěry Když pan Pivoňka plánoval koupit auto, zašel do banky, kde mu nabídli půjčku (úvěr). Na podmínkách smlouvy se dohodli – bude splácet 6 let 5 000 Kč. Měsíčně tedy bude banka strhávat z účtu každý 10. den v měsíci 5 000 Kč.

Závěrečné shrnutí Jaký je význam slova banka? Jaké jsou služby banky? 2017/10/4 Závěrečné shrnutí Jaký je význam slova banka? Jaké jsou služby banky? Co můžeme nalézt ve výpisu z banky? Vysvětli slovo internetbanking. Zjisti, které banky se v tvém okolí nalézají a porovnej jejich nabídky, shrň jejich výhody a nevýhody.

2017/10/4 Zdroje Přispěvatelé Wikipedie, Banka [online], Wikipedie: Otevřená encyklopedie, c2016, Datum poslední revize 19. 04. 2016, 15:52 UTC, [citováno 11. 08. 2016] <https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Banka&ol did=13570703> Zdroj obrázku: [ cit. 2016-08-12]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: https://openclipart.org/detail/231056/Bank banka