Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Reklamace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Reklamace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785."— Transkript prezentace:

1 Reklamace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Pivoňkovi

3 Oslava Chystá se oslava narozenin tatínka. Maminka proto musí do města pro objednaný dort, a také koupit dárek. Tatínek si přál holicí strojek.

4 Holicí strojek Tatínkovi bohužel holicí strojek po měsíci přestal fungovat, tak se radil s maminkou, co se s tím dá dělat. Ta si nebyla jistá, a proto zavolali babičce, která pracovala v obchodě a má s tím zkušenosti.

5 Babiččina rada Volat babičce se vyplatilo, její rady byly opravdu užitečné. Pivoňkovi už teď ví: Zboží má záruční lhůtu (většinou dva roky). Ke zboží je přiložen doklad o zaplacení a záruční list. V záruční lhůtě lze zboží reklamovat v obchodě, kde bylo zboží zakoupeno. Obchod má na vyřízení reklamace 30 dnů. Buď odstraní závadu na zboží, nebo obchod musí vrátit peníze. V některých případech však reklamace nejde uplatnit (poškození – pád na zem, nesprávné používání…).

6 Reklamace Jak myslíte děti, že to dopadne?
Tatínek zajel tedy do obchodu a vyčkával, jak reklamace dopadne. Jak myslíte děti, že to dopadne?

7 Výsledek reklamace Tatínek tedy zajel do obchodu, kde zjistili, že se závada nedá odstranit, a tak mu vrátili peníze. Protože to ale byl dárek, vybral si nový holicí strojek. Měl velkou radost, že se vše vyřešilo.

8 Otázka ?? Povyprávěj, jestli někdo ve vašem okolí reklamoval výrobek a zda byla reklamace úspěšná.

9 Hra Zahrajte si ve třídě na obchod.
Každá dvojice si připraví svůj obchod – název, logo, dva tři výrobky (cena). Pro výrobky si připraví malou prezentaci. Po prezentaci všech skupin si každý vybere výrobek (výrobky), který(é) by si zakoupil. Učitel vyhodnotí skupinu, která získala nejvíce hlasů. Žáci mohou též vyhledat ve slovníku slovo konkurence a seznámit se s ním.

10 Peníze Vystřihněte (popřípadě nabarvěte) peníze z přílohy.
Vyhledejte, jaké motivy a slavné osobnosti se na mincích a bankovkách vyskytují.

11 http://www.clker.com/clipart-3167.html dívka
Zdroje obrázků: [ cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: dívka děti muž dort strojek telefon babička chlapec s otazníky smajlík smajlík s otázníkem


Stáhnout ppt "Reklamace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785."

Podobné prezentace


Reklamy Google