Povinné náležitosti žádosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SFŽP ČR Úpravy dětských hřišť a zahrad v přírodním stylu při MŠ
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
…pro vodu, vzduch a přírodu OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Nejčastější chyby v žádostech Veronika Maršálková Referent Odboru příjmu žádostí a krajských.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Opatření vázaná na vodu v SC 4.3
Schválením žádosti projekt nekončí
Provozování vodohospodářské infrastruktury
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Specifický cíl 4.4 – Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech
Zeleň ve volné krajině a v sídlech
Schválením žádosti projekt nekončí
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
OPŽP PO 4 Specifický cíl 4.1 a 4.2
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
1. Workshop pořizovatelů a projektantů k územní studii krajiny Kofinancování územní studie krajiny z NPŽP Petra Kolářová Odbor obecné ochrany přírody.
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Ochrana a péče o přírodu a krajinu Seminář MAS Sokolovsko o.p.s.
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele Výzva MAS Rozvoj Tanvaldska z. s
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
4.4.1: Revitalizace funkčních ploch a prvků
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Povinné náležitosti žádosti OPŽP PO 4 Povinné náležitosti žádosti Hodnocení žádosti Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les Jana Jiskrová 11. 5. 2017, Karlovy Vary

jednotlivé typy podporovaných aktivit OPŽP 2014-2020 specifické cíle 4.1 Zajistit příznivý stav předmětu ochrany národně významných CHÚ 4.2 Posílit biodiverzitu 4.3 Posílit přirozené funkce krajiny 4.4 Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech jednotlivé typy podporovaných aktivit

PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY V OPERAČNÍM PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PRO OBDOBÍ 2014 – 2020 (PRŽAP) Pozor na aktuální verzi dokumentu Základní podmínky OPŽP PO 4: Cíl podpory - nezanedbatelný přínos pro biodiverzitu Minimální přímé realizační výdaje jsou 250.000,- Kč bez DPH FO nepodnikající nejsou způsobilými žadateli

Úloha AOPK ČR v PO 4 Formální kontrola – 1. krok ze 3 Správné vyplnění žádosti - problémové části Harmonogram Indikátory – uvedeny ve výzvě Rozpočet – rozdělení do více let realizace Vše v souladu s PD Dodány veškeré potřebné přílohy Vymezení způsobilých a nezpůsobilých nákladů Možnost vrácení žádosti žadateli k doplnění – lhůta 6 pracovních dnů

Obecné způsobilé výdaje v PO 4 Stavební, zemědělské a lesnické práce zajišťující splnění cíle projektu VRN do 3 % přímých realizační výdajů projektová příprava 6 – 10 % přímých realizační výdajů projektová dokumentace podkladové studie (např. studie sídelní zeleně) zpracování žádosti v IS KP 14+ (max. 30.000,-), elektronický podpis autorský a technický dozor propagační opatření – plakát v hodnotě 2.000,- Kč následná péče o výsadby 3 roky Časová způsobilost výdaje od 1.1.2014 – 31.12.2023 Minimální realizační výdaje 250 000 Kč bez DPH 10 % u projektů, jejichž celkové způsobilé přímé realizační výdaje nepřesahují 1 mil. Kč, 8 % u projektů, jejichž celkové způsobilé přímé realizační výdaje nepřesahují 3 mil. Kč, 7 % u projektů, jejichž celkové způsobilé přímé realizační výdaje nepřesahují 10 mil. Kč, 6 % u projektů, jejichž celkové způsobilé přímé realizační výdaje jsou vyšší než 10 mil. Kč.

Obecné povinné přílohy žádosti Doklad dosvědčující název a sídlo – subjekty neevidované v informačním systému základních registrů Doklad o jmenování či volbě statutárního zástupce žadatele Doklad, kterým je určena osoba pověřená jednáním se SFŽP Aktuální prohlášení o plátcovství DPH Aktuální výpis z KN Kumulativní rozpočet projektu – vymezení způs. a nezpůs. nákladů Souhlas vlastníka s realizací a udržitelností opatření ÚSES – územně plánovací dokumentace, plán KPÚ Registrované VKP – registrační list Prohlášení o vzdání se práva na náhradu škody – pro obnovu a výstavbu MVN – neplatí na území ZCHÚ a Natura 2000

Obecné povinné přílohy žádosti Rozhodnutí, závazná stanoviska či vyjádření orgánů státní správy Územní rozhodnutí Stavební povolení Rozhodnutí o nakládání s vodami Stanovisko, zda opatření vyžaduje hodnocení dle zák. č. 100/2001 Sb. Souhlas odnětí ze ZPF Rozhodnutí, závazná stanoviska či vyjádření orgánů ochrany přírody Zásah do VKP Stanovisko o vlivu na lokality Natura 2000 (§ 45i) Výjimky ze zákona č. 114/1992 Sb. Povolení ke kácení Opatření na území ZCHÚ a Natura 2000 – není rozpor s PP či SDO Rozhodnutí vydaná ve správním řízení s doložkou právní moci a datem před podáním žádosti Stanovisko orgánu státní správy – soulad s ÚPD či plánem KPÚ (nestavební akce)

Projektová dokumentace V konečném stupni přípravy, který umožní posouzení opatření Zákres situace do katastrální mapy Další mapové podklady vhodného měřítka Pokud je pro danou oblast zpracován standard, musí být patření navrženo v souladu s ním (http://standardy.nature.cz) Oceněný položkový výkaz výměr ve formátu xls Součástí PD musí být vždy: popis a posouzení výchozího stavu lokality včetně fotodokumentace zdůvodnění potřeby realizace opatření (kvantita i kvalita dosažených pozitivních změn) posouzení a popis možných negativních vlivů v průběhu realizace opatření a návrh opatření na jejich eliminaci ! zapracovat výsledky posouzení do PD!

Ekonomické podklady Všichni žadatelé čestné prohlášení o schopnosti prokázat zajištění vlastních zdrojů žadatele prohlášení o typu subjektu – příloha č. 6 PRŽAP Potvrzení nezávislého auditora či certifikovaného daňového poradce, že žadatel není podnikem v obtížích CBA analýza - u projektů s celkovými způs. výdaji přes 5 mil. Kč, které mají min 50 % výdajů investičních Ostatní dle rozřazovací tabulky de typu žadatele a výše spolufinancování

Úloha AOPK ČR v PO 4 Kontrola přijatelnosti – krok 2. Obecná kritéria přijatelnosti Projekt obsahuje dostatečné zhodnocení stávajícího stavu území (biodiverzity a ekologické stability) Projekt naplňuje cíle podpory a jeho přínosy nejsou zanedbatelné - splněn cíl podpory - nezanedbatelný přínos pro biodiverzitu V projektu je dostatečně zhodnocen vliv průběhu realizace opatření na biodiverzitu a funkce ekosystémů a v případě existence negativních vlivů jsou navržena dostatečná opatření k jejich eliminaci či minimalizaci Pokud se projekt bude realizovat v ZCHÚ nebo lokalitě soustavy Natura 2000, není v rozporu s PP či SDO Realizace projektu nezpůsobí významný pokles biodiverzity v lokalitě a zároveň nedojde k negativnímu ovlivnění nebo zásahu do biotopu ZCHD Specifická kritéria přijatelnosti – dle jednotlivých SC

Úloha AOPK ČR v PO 4 Věcné hodnocení – krok 3., poslední Ohodnocení záměru dle Hodnotících kritérií zveřejněných u vyhlášených výzev – rozdílné pro jednotlivé SC Nutné dosažení minimálního počtu bodů ve vyhlášené výzvě Ekologická kritéria - zhodnocení přínosu pro ekologickou stabilitu, přirozené funkce krajiny apod.; lokalizace Technická kritéria – kvalita zpracování projektu, návaznost na jiná opatření, hledisko přiměřenosti nákladů

Náklady obvyklých opatření (NOO) Zveřejněny vždy u vyhlášené výzvy Položky rozdělené dle typů realizovaných opatření Slouží k našemu hodnocení nákladovosti žádosti ne k rozpočtování vašeho projektu Náklady akce, které přesahují 150 % NOO nesmí přesahovat 100 % dle Katalogu cen stavebních prací a musí být zdůvodněny zvýšeným zájmem ochrany přírody a krajiny Náklady, které nemají položku v NOO nepřesahují 100 % dle Katalogu cen stavebních prací

Poslední úloha AOPK ČR v PO 4 Závazné podmínky AOPK ČR k registraci akce z OP ŽP Podmínky pro realizaci akce Podmínky po ukončení realizace akce

Harmonogram výzev Zveřejňován na stránkách www.opzp.cz Předpoklad 2x ročně – jaro, podzim Nejbližší výzvy do všech SC budou vyhlášeny 1. 6. 2017 s termínem podání žádostí do 15. 9. 2017

Text výzvy Popis podporovaných aktivit Termín příjmu žádosti Výše podpory v % Povinné a povinně volitelné indikátory Omezení v rámci výzvy Podmínka pro schválení žádosti, uveden zisk minimálního počtu bodů ve věcném hodnocení dle hodnotících kritérií  

Rádi s Vámi prokonzultujeme všechny Vaše záměry Ideální 1. konzultace je v přípravné fázi PD

Děkuji za pozornost! Ing. Jana Jiskrová tel.: 702 018 961, email: jana.jiskrova@seznam.cz Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Ministerstvo životního prostředí - www.mzp.cz Státní fond životního prostředí ČR - www.sfzp.cz Agentura ochrany přírody a krajiny ČR - www.ochranaprirody.cz