PORT.ALL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – posílání příloh Jak poslat em celý soubor?
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Jak lze využít infrastrukturu CzechPOINT v rámci úřadu Mgr. Jarmila Šmardová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Co nového ve VVIS Tereza Černá
Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, a datové schránky Brno KrÚ JMK.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Mobilní sítě Jakovljevič, Sklenář. obsah Protokol ICMP Ping Traceroute DNS 1G, 2G, 3G, 4G, LTE Virtuální mobilní operátor.
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Vývoj a koncepce nového univerzitního webu Ondřej Kudlík
ISSP INFORMAČNÍ SYSTÉM O STÁTNÍ SLUŽBĚ A PLATECH.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
PŘIHLÁŠENÍ K ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB
Věcné autority v roce 2016
Systém vzájemného sdílení mezi občanem a obcí
Svaz chovatelů českého strakatého skotu, z.s. Skalský Dvůr
Základy automatického řízení 1
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Internet.
Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky
KOMUNIKACE IS VÝJEZD A PORTÁLU PRO JSDH PORT.ALL
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Inf Počítač a lidé s handicapem
EIZ - bilance Profesionální informační zdroje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Vědeckovýzkumný IS Milan Šorm.
TÉMA: Počítačové systémy
Databáze MS ACCESS 2010.
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Požadavky na hardware, software
Národní konference GDPR 2017, Praha, 23. listopadu 2017
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Zvláštní odborná způsobilost
Regionální informace jako přidaná hodnota katalogu krajské knihovny
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Portál PUBLIKACE jako nástroj evidence výsledků vědeckovýzkumných aktivit Situace ke konci roku 2016 Cíl na rok 2017 – z nástroje dílčích sběrů vytvořit.
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Věcné učení První pomoc
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Informační systém základních registrů
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Výstrahy ČHMÚ DISTRIBUCE
Transkript prezentace:

PORT.ALL

PORT.ALL ….. Důvod vzniku? Aktualizace kontaktů členů JSDHO pro svolávání Zpracování ZOZ novým OnLine systémem On-line zadávání změn stavu techniky u JSDHO Vytvořit Portál pro JSDHO, na kterém se budou navzájem komunikovat a informovat. Snaha umožnit JSDHO využívat systém HZS pro snadnější aktualizaci údajů jednotky.

Co tedy je Port.All… Technologicky se jedná o webovou aplikaci pro JSDH. Slouží k evidenci všech potřebných informací v rámci jednotky a synchronizaci těchto dat s databází HZS. Databáze je přístupná z jakéhokoliv počítače, bez nutnosti předchozí instalace. Jedinou podmínkou je webový prohlížeč a připojení k internetu. Přístup z domu, z práce, ze zbrojnice, z úřadu, z mobilních zařízení (tablet, smartphone). Datově propojen s informačním systémem HZS kraje - výměna dat prostřednictvím „datových balíčků“. Propojení prostřednictvím sítě Internet je šifrované a zabezpečené.

Aplikace PORT.ALL je portálem, který sdružuje nejdůležitější informace pro jednotky sboru dobrovolných hasičů s působností na území České republiky. Cílovou skupinou uživatelů této aplikace jsou jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí a jejich členové, dále osoby zastupující zřizovatele JSDHO. Systém navazuje na existující aplikaci ZOZ offline a na sadu aplikací používaných u HZS. Aplikace udržuje data o jednotkách SDH, jejích členech včetně kontaktů, spolupracujících firmách nebo odběratelích služeb, vede evidenci strojní techniky a provozních kapalin, nechybí kniha jízd a prací a modul pro sběr a zadávání událostí o zásazích. Nechybí ani kontrolní sestavy a export dat do elektronické podoby nebo přímý tisk na tiskárně. Při vývoji aplikace byl kladen důraz na jednoduchost ovládání, rychlost získávání informací i snadnost při zadávání dat do systému. Pro maximální komfort uživatelů i jednotek samých, je aplikace napojena na systém HZS příslušného kraje, do kterého JSDHO spadá. Díky tomu jsou důležitá data odesílána i přijímána zcela automaticky a není již třeba zasílat emaily o prováděných zásazích nebo telefonické ohlašování změn osob.

Zpracování datových balíčků Prostřednictvím služby - PortalAutoImport: 1) Určeny pro přímé zpracování do DB kraje (automatický import – dostupnost osoby, kontakty na osobu, pořadí vyrozumění osoby, stav techniky). 2) Ponechán pro zpracování ruční uživatelem IKIS II. nebo SSU/ZOZ (nová osoba, technika, ZOZ).

Evidence osob Po každé změně v evidenci osob - provést export osoby!!! Nesmí se přepisovat osoba na jinou (vazba na další evidence - příslušníci HZS, absolvované kurzy, odborná přípravy, apod.). Správný postup - odebrat funkci členovi, popř. ho úplně zneplatnit (pokud není předpoklad, že se do jednotky v budoucnu vrátí) a pak založit novou osobu; po importu balíčku s novým členem JSDH se u provázaných záznamů zobrazí zeměkoule; zadávání kontaktů příslušníků HZS - pokud je člen JSDH a zároveň příslušník HZS vyrozumíván z titulu své funkce pomocí AMDS - pořadí při vyrozumívání konzultovat s určeným příslušníkem HZS; starostové a místostarostové - nezadávat přes Portál, pokud není členem JSDH. Je-li členem JSDH, musí být vzhledem k jeho zařazení do krizového vyrozumívání zadáno správně pořadí při vyrozumívání - konzultovat s určeným příslušníkem HZS. Vyrozumívání starostů a místostarostů pomocí výjezdových SMS zajistí HZS JčK pomocí automatických akcí bez vazby na Portál; vyrozumívací zařízení (Pelig, JAY, apod.) - aktivaci vyrozumívacích zařízení zajistí HZS JčK pomocí automatických akcí bez vazby na Portál.

Základní údaje Jméno, Příjmení – nepřidávat za jméno a příjmení mezery, nezaměňovat příjmení se jménem; Funkce - pokud má osoba přiřazenu funkci, je automaticky zařazena do vyrozumívání,  u osoby se nedá se použít víc funkcí – zadat vyšší funkci; Do odvolání nezadávat řidičský průkaz a zaměstnavatele - dochází k chybě při zpracování u HZS.   Adresa dávat přednost číslům domů z registru (vazba na celostátní číselník RÚIAN) Kontakty telefonní čísla psát bez mezer a bez mezinárodního předčíslí nezapomínat zatržítka u kontaktů (Pref. SMS, Pref. hlas); mobily nečlenů - zadávat do evidence osob a použít funkci Neurčeno - pokud má u kontaktu zadáno Pref. SMS, bude kontakt zařazen mezi čísla, na která jsou zasílány výjezdové SMS - neovlivňují se tak počty členů v jednotce; při požadavku na vyrozumívání člena na víc kontaktů - zadat ho jako druhou osobu a u ní zadat funkci Neurčeno;

Technika Po každé změně v evidenci techniky - provést export příslušné techniky!!! Nesmí se přepisovat technika na jinou (vazba na další evidence HZS - ZOZ, apod.). Správný postup - zrušit neplatnou techniku a založit novou; po importu balíčku s novou technikou se u provázaných záznamů zobrazí zeměkoule; zadávání nové hlavní techniky - provádí denní technik strojní služby   prodej techniky - hlavní i pomocnou techniku převádí denní technik strojní služby; rušení - provádí denní technik strojní služby.

Stav techniky Na základně – připraveno k zásahu. Technika mimo provoz. Hospodářská nebo kondiční jízda. Změna stavu techniky: Označit techniku – aktuální stav – uložit – EXPORTOVAT!!

Zpráva o zásahu Vlastní založení ZOZ – v okamžiku ukončení události OPIS dochází k automatickému exportu kompletních dat o události na PORT.ALL, zde je všem zasahujícím JSDH k dispozici. VJ zpracují svoji dílčí ZOZ a odešlou ji datově na HZS JčK. Pracovník HZS v SSU/ZOZ provede export a odeslání dat do PORT.ALL – VJ doplní DZOZ a následně exportem odešle zpět.

Nástěnka, vzkazy

Kontakt Evidence osob por. Mgr. Klára Lebedová odd. IZS a služeb Krajské ředitelství HZS JčK Pražská 52 b, 370 04 České Budějovice tel.: 950 230 129 mobil: 728 841 030 email: klara.lebedova@jck.izscr.cz Administrátor kpt. Ing. Pavel Hanus tel.: 950 230 128 mobil: 725 826 914 email: pavel.hanus@jck.izscr.cz Evidence techniky por. Ing. Jaroslav Joza odd. IZS a služeb Krajské ředitelství HZS JčK Pražská 52 b, 370 04 České Budějovice tel.: 950 230 133 email: jaroslav.joza@jck.izscr.cz Zpracování ZOZ Velitelé příslušných stanic HZS

http://jsdh.izscr.cz/ Port.all - web V případě problémů se spuštěním nejprve vyzkoušet jiný webový prohlížeč!!!

První přihlášení

První přihlášení Uživatelské jméno: např. Novakj00 Heslo: aaa Po prvním přihlášení změnit heslo!!!!! (→ Nastavení→uživatelská práva→změnit heslo)