Katedra elektrotechniky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Studijní program Stavební inženýrství
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Stavební zákon Autorizace
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Představení oblastí možné spolupráce Fakulty stavební VŠB - TU Ostrava
ZÁKON 360/1992 Sb. o výkonu povolání
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D.
Zateplování staveb.
Fakulta zdravotnických studií
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Závislost na energiích a na vodě Ing.Kristýna Friedrischková, doc.Ing.Bohumil Horák, Ph.D. VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Silnoproudá elektrotechnika zabývá se řízením toku a přeměn elektrické energie.
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
AUTORIZOVANÉ OSOBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Přednáška Akce: Přednášející: Eva Wernerová | Odborná asistentka | VŠB – TU Ostrava, Fakulta stavební | TFM Vzdělávání.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
 Jedna z největších škol Karlovarského kraje  Více jak 1000 žáků a 100 zaměstnanců  11 maturitních oborů  11 učebních oborů 
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
ELEKTROTECHNIKA Ing. Pavel Svoboda a Ing. Tomáš Mlčák Ph. D., Katedra elektrotechniky.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Fakulta zdravotnických studií
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zpráva o studiu za rok 2015 Zdeňka Chmelíková
MEZIFAKULTNÍ MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM INTELIGENTNÍ BUDOVY
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Setkání kariérových poradců Louny –
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Sylaby přednášek Geotechnické stavby
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Zpráva o studiu za rok 2013 Zdeňka Chmelíková
Studijní obor Management sportu
Setkání kariérových poradců Chomutov –
Aplikovaná elektronika
Rychlá spojení Příprava pilotních projektů
Příprava, výstavba a provozování vysokorychlostních tratí (VRT)
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Transkript prezentace:

Katedra elektrotechniky Projektování elektrických systémů a technologií Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky www.fei.vsb.cz/kat420

Jediné obory v České republice i Projektování elektrických systémů a technologií Projektování elektrických zařízení Perspektivní obory Jediné obory v České republice i Slovenské republice Projektování elektrických systémů a technologií Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Studijní program B2648: Projektování elektrických zařízení Oborová katedra: 420 – Katedra elektrotechniky Garant: Doc. Ing. Vítězslav Stýskala, Ph.D. Akreditace 2006 Typ studia: bakalářské, 4 a 3 – leté Forma studia: prezenční i kombinovaná Projektování elektrických systémů a technologií Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky www.vsb.cz

Oborové předměty absolventa studijního programu „Projektování elektrických zařízení“ Technické vybavení budov Elektromagnetická kompatibilita výkonových systémů Projektování měření a regulace Systémy podpory projektování Projektování v elektrotechnice Projektování s podporou CAE Bezpečnostní technika strojů Systémová technika budov Informační systémy v silnoproudé elektrotechnice Organizace veřejné správy Technické vybavení budov projektanti v projektových organizacích, autorizovaní inženýři ve všech fázích investiční výstavby, odborníci na stavebních úřadech, při kontrole a schvalování elektrodokumentace určené ke stavebnímu řízení. ; Projektování elektrických systémů a technologií Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Studijní program N2661: Projektování elektrických systémů a technologií Oborová katedra: 420 – Katedra elektrotechniky Garant: Doc. Ing. Vítězslav Stýskala, Ph.D. Akreditace 2016 Typ studia: magisterské, 2 – leté Forma studia: prezenční i kombinovaná Projektování elektrických systémů a technologií Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky www.vsb.cz

Možnosti uplatnění absolventa studijního programu „Projektování elektrických zařízení“ Absolventi mohou najít uplatnění jako: projektanti v projektových organizacích, autorizovaní inženýři ve všech fázích investiční výstavby, odborníci na stavebních úřadech, při kontrole a schvalování elektrodokumentace určené ke stavebnímu řízení. ; Dnešní trh práce trpí akutním nedostatkem projektantů a oborníků v této oblasti ! Projektování elektrických systémů a technologií Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Po absolvování odborné pětileté praxe a složení Po absolvování odborné pětileté praxe a složení předepsaných zkoušek bude absolvent moci získat autorizaci autorizovaný inženýr pro vybraný obor a specializaci. Jako autorizovaný inženýr bude absolvent oprávněn v rozsahu své specializace samostatně vykonávat vybrané činnosti jako např.: vypracovávat projektovou dokumentaci, vést realizaci staveb, provádět autorský dozor na stavbách, zastupovat stavebníka při řízeních, vykonávat odborné funkce v orgánech státní správy na úseku stavebního úřadu nebo územního plánování. Autorizace autorizovaného inženýra je uznávaná ve všech státech Evropské unie. Projektování elektrických systémů a technologií Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Práce projektanta je velmi různorodá, kreativní a manažerská: příprava projektu - komunikace s investory, technology, prohlídka místa realizace, apod. příprava dokumentace - práce v projekční kanceláři, týmová práce s kolegy, komunikace s dodavateli, plné využití všech softwarových prostředků, on-line práce s katalogy výrobců, atd. vlastní realizace projektu - dohled nad montážní firmou, zajištění týmové kooperace, komunikace s investory, technology, dodavateli, atd. uvedení do provozu - odzkoušení a odladění společného díla do požadovaného funkčního stavu provozu a následný velmi dobrý pocit při dokončení a komplexní funkčnosti celého díla. Projektování elektrických systémů a technologií Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Projektování elektrických systémů a technologií Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Projektování elektrických systémů a technologií Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Děkuji za pozornost www.vsb.cz doc. Ing. Vítězslav Stýskala, Ph.D. www.fei.vsb.cz www.studujvostrave.cz doc. Ing. Vítězslav Stýskala, Ph.D. Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. vitezslav.styskala@vsb.cz tomas.mlcak@vsb.cz Děkuji za pozornost VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky B2648 PEZ a N2661 PEST