DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vytápění Akumulační kamna. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Advertisements

Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Vytápění Teplárny. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Název a adresa školy: Integrovaná střední škola Cheb, Obrněné brigády 6, Cheb Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Binární a číslicové řízení.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Vytápění Elektrické kotle. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Vytápění Účinnost spalování. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Charakteristika rybího masa
Energetická hodnota potravin (EH)
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vytápění Tmavé plynové infrazářiče
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transformátory Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Měření elektrického proudu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Paměti počítače, rozdělení
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Teorie Informace, signál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Magnetická indukce Název školy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Závislost elektrického odporu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední škola obchodně technická s. r. o.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, 434 01 Most • +420 476 706 696 • info@bukaschool.cz www.bukaschool.cz DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL   Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0227 Název projektu Bukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, 434 01 Most Vyučovací předmět Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh Úvod do gastronomie Ročník 1.-2. ročník Jméno autora Ing. Roman Sejval  Období tvorby DUM červen 2012 Označení DUM Vybavení kuchyně 2  Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace seznamuje posluchače s vybavením moderní kuchyně a s jeho použitím v praxi.

MIKROVLNÁ TROUBA VYBAVENÍ KUCHYNĚ nejdůležitější část mikrovlnné trouby je magnetron, který vysílá magnetické vlny tyto vlny pronikají v potravinách do hloubky 2-3 cm a prudce rozkmitají molekuly vody, obsažené v potravinách velké tření, které při tom vzniká, zahřívá potraviny mikrovlnná úprava potravin po počátečním vaření vzbudila některá podezření, ale nesčetné výzkumy ukázaly, že při správném používání mikrovlnných trub a dodržení technologických postupů je tato metoda naprosto zdravotně nezávadná. „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

INDUKČNÍ SPORÁK VYBAVENÍ KUCHYNĚ princip indukčního ohřevu využívá několika technologií elektrický generátor vytváří silné magnetické pole, které dodává přesně tolik energie, kolik je v daný okamžik potřeba v okamžiku, kdy položíme na nevodivou sklokeramickou desku nádobu z vodivého materiálu, se uzavře magnetický obvod a magnetické vlny, které prochází dnem nádoby se mění na teplo a zahřívají obsah nádoby po sejmutí nádoby z desky se obvod okamžitě přeruší povrch sporáku zůstává chladný nedochází tedy k připalování potravin na sporáku a sání tepla do prostoru „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

INDUKCE VYBAVENÍ KUCHYNĚ „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

ŠOKOVÝ ZCHLAZOVAČ VYBAVENÍ KUCHYNĚ ŠOKER – umožňuje prudké zchlazení 2°C nebo zmražení potravin -18°C vysoká kvalita potravin, úspora času, menší ztráty na váze, zlepšení organizace, možnost uvařit jídlo dopředu zabraňuje množení bakterií v potravinách nepřímý proud vzduchu zabraňuje vysychání produktu velmi silné šokové chlazení uchovávání při 3°C po skončení cyklu šokové mražení při –40°C uchovávání při –20°C po skončení cyklu „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

GRILOVACÍ DESKA VYBAVENÍ KUCHYNĚ slouží ke grilování různých pokrmů - maso, zelenina… (ale také jako tepelný zdroj k vaření) různé materiály – litina, nerez… tvary: stolní, vestavěná, plochá, různě vroubkovaná elektrická i plynová velmi praktická a úsporná v kuchyni, nahrazuje několik spotřebičů (plynová kamna, kontaktní grily…) TEPLOTA 130-250°C „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

VYBAVENÍ KUCHYNĚ „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu: METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., 2008. ISBN 978-80-86706-18-4. ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“