Pracovní skupina TP OP VK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Seminář na téma Závěrečná monitorovací zpráva Oblast podpory 3.2 Informace k finanční části Krajský úřad Jihočeského kraje Martin Plucha.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Informace ze schůzky na MŠMT Postdoc I. + Postdoc II.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 9. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Workshop k vyplňování monitorovacích zpráv Praha.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro příjemce OP LZZ Výzva č. B , Praha.
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Markéta Lisová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Finanční část monitorovací zprávy a Žádost o platbu OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Jana Hadravová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP VK Financování grantových projektů (GP) v rámci globálních.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
Seminář pro příjemce 2. výzvy 2. GG oblasti podpory 1.1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Pracovní skupina TP OP VK

Monitorování projektů technické pomoci Ing. J. Burgetová Mgr. Š Monitorování projektů technické pomoci Ing. J. Burgetová Mgr. Š. Philippová Mgr. J. Ševčenková Mgr. E. Buršíková

Program 11,00 - specifika technické pomoci - metodika monitorování, formulář MZ a vykazování výdajů 13:00 - 13:45 přestávka (oběd) 13:45 - analýza vzdělávacích potřeb - diskuze - otázky a podněty k dalšímu období (formuláře, projekty,…) - možnost předání dokumentů (asistentky)

Specifika technické pomoci informace http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/technicka-pomoc - modrá složka Technická pomoc v levém sloupci nabídky - neveřejné informace – přihlášení - uživatel – technickapomoc - heslo – TPOPVK Obsah složky Příručka pro provádění TP OP VK Metodický dopis č. 3 Metodická pomůcka – popis MZ Formulář a přílohy MZ Logolinky OP VK

Předkládání monitorovacích zpráv Průběžná monitorovací zpráva - realizace projektu (min. 1x za 6 měsíců) Závěrečná monitorovací zpráva - po skončení realizace projektu (společně s poslední ŽoP do 2 měsíců od ukončení projektu)

Předkládání monitorovacích zpráv Forma - písemná (stejné č.j. jako má projekt) - elektronická Doplňování - 15 pracovních dnů na připomínky Schválení: písemné Vyrozumnění o schválení MZ(není ŽoP)/Avízo (je ŽoP)

Předkládání monitorovacích zpráv Oprávnění k podpisu - MZ: zhotovitel/kompetentní osoba - přílohy: ŽoP a Žádost o schválení podstatných změn = statutární zástupce, pokud není pověřen někdo jiný (podklad)

Údaje o projektu Údaje o projektu a MZ - číslo prioritní osy (7.5a pro TP) - příspěvek ES: 85% dotace z EU Monitorovací zpráva: průběžná, začátek a konec monitorovaného období, zaškrtnout, zda je i ŽoP datum vypracování zprávy (případně schválení změny termínu, kdy byla písemná MZ doplněná – poslední datum úpravy)

Klíčové aktivity Realizované KA Období realizace = období skutečného začátku a konce realizace KA v MO Celkové náklady = celkové náklady na realizaci KA za celé trvání projektu Pokud je KA realizována v 1. MO a bude proplacena až v 2. MO – v 1. i 2. MZ informace o tom!!! Plánované KA Období realizace = období skutečného začátku realizace KA a plánovaného konce KA Dotazy?

Publicita Formou označování dokumentů a aktivit dle pravidel pro publicitu OP VK Povinné věty: 1) Investice do rozvoje vzdělávání 2) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. (slovo projekt lze nahradit příhodnějším slovem podle toho, o co konkrétně jde, např. analýza, studie, veřejná zakázka atd.)

Veřejné zakázky VŘ realizované v rámci projektu – v MZ Zpráva o posouzení (Protokol) – ostatní dokumenty pro kontrolu na místě – smlouva s fakturací VŘ realizované - před zahájením projektu – služby dlouhodobé – opakované, realizované 6 měsíců, smluvní podmínky neměnné, cena obvyklá

Veřejná podpora, kontrola - v aktuálně realizovaných projektech TP není relevantní, bude mezi přílohami k MZ (označená) Kontrola na místě - kontrola projektů TP (ne GG)

Změny projektu nepodstatné změny – změny adresy příjemce, statutárních zástupců apod. neprodleně (+v MZ), harmonogram předkládání MZ (žádat) - formální a věcné, rozpočtu podstatné změny – ovlivňují cíle projektu, změny v kapitole 1 (Osobní náklady), nad 15 %, MI !!!Nový formulář Žádosti o podstatnou změnu (v případě změny rozpočtu udání jednotek/j. ceny)

Monitorovací indikátory Ve formuláři MZ – aktuálně prokazované v MO, uvést názvy i kódy MI, popsat zdroje dat pro ověření MI. V příloze č. 1 MI – kumulativní prokazování MI, uvést názvy i kódy MI, neuvádět MI, které v rámci předchozích MZ nebyly uznány. Dotazy?

B. Finanční část MZ I Tab. 12 – ŽoP a. Schválené celkové zp. náklady = dle Rozhodnutí b. Zp. výdaje prokazované v MO = veškeré zp. výdaje prokazatelné v aktuálním MO c. Zp. výdaje prokázané od zahájení realizace = veškeré výdaje za předchozí MO, bez aktuálního MO f. Požadováno v přiložené ŽoP = dle ŽoP (požadovaná částka dotace celkem, tj. po odečtení úroků)

B. Finanční část MZ II Tab. 14 – Úroky Jen úroky za projekty TP (ne úroky GG) Případ: X projektů = 1 účet úroky se vykazují pouze v rámci jednoho projektu oblasti podpory 5.1 Případ: X projektů = X účtů úroky se vykazují v rámci každého projektu zvlášť Případ: X projektů = Y účtů, kde Y < X (pokud je zřízen 1 účet vždy pro jednu oblast podpory) úroky se vždy vykazují v rámci jednoho projektu za každou oblast podpory

B. Finanční část MZ III Tab. 15 – Příjmy projektu Úroky jsou příjmu projektu a. Příjmy projektu v MO = aktuální příjmy b. Kumulované příjmy od zahájení realizace= příjmy za předchozí MO, bez aktuálního MO c. Snížení ŽoP v MO= snížení o aktuální příjmy, případně příjmy z minulých MO, které nebyly ještě snižovány Specifikace zdroje příjmů = úroky či jiné příjmy, v případě úroků uvést v rámci jakého projektu, resp. účtu projektu vznikly a za jaké období. Dotazy?

Odhad následující ŽoP - datum podle harmonogramu předkládání MZ - částka – odhad - podpis MZ a ŽoP – oprávněná osoba

D. Přílohy monitorovací zprávy I Soupiska účetních dokladů (pokud je ŽoP) pozor na kapitolu, ze které je čerpáno, datum uskutečnění výdeje neuvádějí se úroky tabulku „Evidence poplatků za vedení účtů TP a GG“ za jednotlivá období (podpis)

D. Přílohy monitorovací zprávy II Kopie účetních dokladů - pokud je ŽoP, kompletní kopie ú.d. - podle pořadových čísel na soupisce řazeny faktury, stejné číslo na výpise z účtu projektu - na objednávkách musí být uvedeno „OP VK“

Bankovní účet I Výpis z účtu projektu: pokud je přikládána ŽoP předložení kontinuálního výpisu za celé MO možnost výpisu prostřednictvím internetového bankovnictví (originál běžného výpisu pro kontrolu na místě) Veškeré položky na výpisech budou vždy označeny: číslem dle pořadí na soupisce účetních dokladů, oblastí podpory a případně posledním dvojčíslím projektu přiložení tabulky evidence úroků vzniklých na účtech pro projekty TP, tabulka bude podepsána

Bankovní účet II Předfinancování pak je nutné v rámci MZ přiložit také výpis z účtu, ze kterého byl projekt předfinancován (v případě mezd bude výpis z účtu předmětem pouze kontroly na místě a k MZ se nepřikládá) Refundace výdajů musí proběhnout do 10 pracovních dnů od předfinancování z jiného účtu, v odůvodněných případech je možné zažádat poskytovatele o výjimku Dotazy? Předkládání projektů (účty, ukončení KA)

D. Přílohy monitorovací zprávy III Přehled čerpání způsobilých výdajů - pokud je ŽoP, pozor na čerpání ze správné kapitoly Přehled čerpání způsobilých výdajů podle naplánovaného rozpočtu v benefitu (včetně členění do podkapitol) „Dosud čerpané výdaje v Kč“ = způsobilé výdaje v Kč (neschválená 1.ŽoP v 2. MZ = 0)

D. Přílohy monitorovací zprávy IV Přepracovaný rozpočet projektu - pokud je ŽoP - při jakékoliv změně rozpočtu (podstatná vs. nepodstatná změna) - udávat změnu počtu jednotek/jednotkovou cenu Podpisové vzory – již zmíněny

Osobní náklady 1. Pracovní smlouvy soupiska (tab.rozpis mzd.nákladů, či výpis mzd. účet.) zaměst. měsíčně potvrzení o výkonu pracovní činnosti (nahrazuje prac.v.) p.smlouva s náplní výpis z účtu – “ – + pracovní výkazy měsíčně + pracovní výkazy měsíčně, (hodnotitelé výjimka – obecná smlouva) 1. Pracovní smlouvy náplň jen OP VK = náplň kombinovaná = 2. DPČ, DPP =

Cestovní náhrady Tuzemské – MZ - Rozpis cestovních náhrad (cestovní příkazy, účetní doklady – na místě) Zahraniční – MZ - Rozpis cestovních náhrad - faktury (cestovní příkazy, vyúčtování, zpráva, palubenka – na místě)

D. Přílohy monitorovací zprávy V Auditorská zpráva audit: není možné průběžný audit GG hradit z Projektů technické pomoci (O41) způsobilý: závěrečný finanční audit (nad 3 mil.) konzultace k závěrečnému auditu

Vzdělávání Analýza vzdělávacích potřeb zaměstnanců IS Fa HOPE (p. Šilda) – následující 3 měsíce, ½ ročně Zaslat informace Vzdělávání (ESF, OP VK, manažerské, měkké dovednosti) Březen – vyhlášení veřejné zakázky

Děkujeme za pozornost