Návrh a implementace komplexního systému hodnocení kvality terciárního vzdělávání a realizace komplexního systému řízení kvality institucí terciárního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Aktuální informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Ústí nad Orlicí 11. června 2012 Ing. Radka.
Kulatý stůl k projektovému záměru IPn Pohyb a výživa – změna výuky TV a výživy na 1. stupni ZŠ MŠMT, Kulatý stůl,
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Analýza potřeb v území jako východisko pro tvorbu Krajského akčního.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Dotazníkové šetření Analýza poptávky po dalším profesním vzdělávání v Jihomoravském kraji Brno.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
1 Koordinátor S 1 Příprava vedoucích pracovníků a koordinátorů středních odborných škol na tvorbu a realizaci ŠVP.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
II. Strategická práce. Evropská komise  velký důraz na posílení strategického přístupu a plánování při přípravě programového období  vyžaduje.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
1. WORKSHOP.
VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM Vzdělávání v ČR a EU.
Individuálně, ale společně a jinak
TVORBA A AKTUALIZACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ (NSK)
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Komplexní systém hodnocení
Komplexní systém hodnocení
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Realizace interní benchmarkingové analýzy výkonnosti pracovnic úklidu
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Podpora krajského akčního plánování
Společenská odpovědnost ve školství
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Evaluace a hodnocení Evaluace Autoevaluace ©.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Centralizované rozvojové projekty 2017
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Centralizované rozvojové projekty 2017
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Model intenzivní podpory
MŠ Dvouletky, Praha 10 v projektu SRP
Model intenzivní podpory
Vzdělávací program pro širší vedení škol
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Model intenzivní podpory
Počítač ve škole a MŠMT Mgr. Jaroslav Faltýn
Model intenzivní podpory
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

Návrh a implementace komplexního systému hodnocení kvality terciárního vzdělávání a realizace komplexního systému řízení kvality institucí terciárního vzdělávání Jaromír Veber

Systém řízení kvality a komplexního hodnocení kvality Zdůvodnění projektu:  interní důvody – kvantitativní růst terciárního sektoru počty pedagogů v kategorii prof. a doc. počty pedagogů v kategorii prof. a doc. vybavení vzdělávacích institucí (knihovny, PC…) vybavení vzdělávacích institucí (knihovny, PC…) – průmyslová i nezisková sféra se zaměřuje na kvalitu (ISO 9001, model EFQM, CAF…)  externí důvody – Boloňský proces Evropský vysokoškolský vzdělávací prostor (EHEA) Evropský vysokoškolský vzdělávací prostor (EHEA) – následná setkání ministrů školství setkání v Praze 01, v Berlíně 03, v Bergenu 05, setkání v Praze 01, v Berlíně 03, v Bergenu 05, v Londýně 07 v Londýně 07

Systém řízení kvality a komplexního hodnocení kvality Boloňský proces a následná setkání:  Boloňský proces – spolupráce při zajišťování kvality jeden ze základních deseti cílů Boloňského procesu  následná setkání ministrů školství – berlínské setkání výzva k vypracování standardů kvality výzva k vypracování standardů kvality nalezení postupů pro posuzování kvality (agentury) nalezení postupů pro posuzování kvality (agentury) – bergenské setkání přijetí Souboru standardů, postupů a hlavních směrů zabezpečování kvality přijetí Souboru standardů, postupů a hlavních směrů zabezpečování kvality přijat princip Evropského registru agentur přijat princip Evropského registru agentur kladný postoj k aktivitám Rady a Komise EU Evropský kvalifikační rámec (EQF) kladný postoj k aktivitám Rady a Komise EU Evropský kvalifikační rámec (EQF)

Systém řízení kvality a komplexního hodnocení kvality Aktivity projektu:  situační analýzy – systému řízení kvality – přístupů ke komplexnímu hodnocení kvality  zpracování metodik (standardů) – systému řízení kvality – přístupy ke komplexnímu hodnocení kvality  prezentace metodik, oponentury, úpravy  pilotní ověření metodik  prezentace výsledků pilotního ověření  školení  doporučení – pro MŠMT – pro instituce terciární sféry  komunikace (prezentace) výsledků projektu

Systém řízení kvality a komplexního hodnocení kvality Obsah klíčových aktivit projektu:  situační analýzy – stav v ČR a EU – systému řízení kvality ISO 9001, TQM ISO 9001, TQM standardy a kritéria akreditačních agentur standardy a kritéria akreditačních agentur – přístupů ke komplexnímu hodnocení kvality Soubor standardů, postupů, hlavních směrů ZQ Soubor standardů, postupů, hlavních směrů ZQ nejlepší praktiky (BP) nejlepší praktiky (BP)  zpracování metodik – systému zabezpečování kvality institucí TV metodický nástroj pro zavádění SZQ metodický nástroj pro zavádění SZQ kriteriální nástroj pro hodnocení (akreditaci) institucí TV kriteriální nástroj pro hodnocení (akreditaci) institucí TV – metodika komplexního hodnocení kvality metodický nástroj pro zavádění komplex. hodnocení Q metodický nástroj pro zavádění komplex. hodnocení Q kriterium pro rozdělování prostředků z úrovně MŠMT kriterium pro rozdělování prostředků z úrovně MŠMT  pilotní ověření