Tým: Samuel Jaro, Dominik Střelec, Michal Urbánek, Ludvík Kuropata.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 st Class Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód.
Advertisements

ZÁVĚR 2.SVĚTOVÉ VÁLKY. V roce 1943 již bylo zřejmé, že spojenci dříve nebo později válku vyhrají Vojska bojující za Hitlera a jeho spojence postupně ztrácela.
Příběh Jiřího Pitína obrazem a textem zpracovali žáci ZŠ Brigádníků z Prahy 10: Petra Tůmová, Aglaja Logosová, Simona Baranová, Jan Vrána, Martin Šesták.
Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe.
Konstantin a Metoděj Vypracovala: Petra Mertová 4. B.
Vytvořil: David Mašata a Michal Hlaváček. Popis jaderného reaktoru  Jaderný reaktor je zařízení, které umožňuje řízené uvolnění jaderné energie, která.
Rodina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Jiří Veiser. Rodina  * v Ráječku  Rodiče - Stanislav a Milada (Svačinová)  Bratr – Stanislav  Sestra – Milada  Manželka - Libuše  Děti –
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Změny skupenství látky TÉMATICKÝ CELEK:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Ruchovci Název sady: Český jazyk 8. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_14_ZIMA TÉMA: ZIMA ČÍSLO PROJEKTU:
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Budapešť. Parlament Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Z.
SKUTEČNÝ PŘÍBĚH DVOU TENORŮ
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
A School Year Calendar ZŠ Třebíč, Horka-Domky, Václavské nám. 44/12, Česká republika Gymnázium v Kunowie, Polsko.
Matyáš Fornůsek 5. ročník ZŠ
Environmentální výchova - voda
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Moje velikonoční prázdniny
S H O D A ? Topoly šuměli. Topoly šuměly. Psi štěkali. Psi štěkaly.
Tematický okruh: CHEMIE A SPOLEČNOST Název učiva: „ŽIVOT IGELITKY“
Harry Potter Káťa Fencl (POTTERHEAD)
Změny skupenství látky
pravodaj Z Obce Troubky - Zdislavice Vážení spoluobčané,
Dýňování aneb Čechova strašidelná stodola
VY_32_INOVACE_219_Pařížská mírová konference
Postnatální období–předškolní věk
Praxe Rotenburg –

Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Edova zdravověda Ve čtvrtek a v pátek navštívila čtvrťáky Edova mobilní školička první pomoci. V rámci VKZ si žáci vyzkoušeli spoustu.
Edova mobilní školička první pomoci a Bovýsek
Najdi jarní květinu, která se nachází jen jednou
Domov, rodina VY_32_INOVACE_14
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17
_____________a _________________, _______________ z klobouku
pedagogických pracovníků.
Materiál je určen pro žáky od 3.třídy.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Informační gramotnost
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Děti na cestě z ústavů Zlata Brůžková, LUMOS
Prima B ŘÍMSKÉ ČÍSLICE.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_39_ČJ4
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
MATEMATIKA – GEOMETRIE 7
VYBER SPRÁVNÉ PŘÍSLOVÍ
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_35_Přímá řeč
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Vánoce
Typologie muže podle informační technologie
ZIMA.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_32_ČJ4
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
Obědy ve Školní jídelně 5.A 2016/2017
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_35_ČJ4
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
SLOVESA Filip s Bakem dovádějí na louce.
KDY SE NARODIL KAREL IV. ? A) 1216 B) 1316 C) 1416.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_19 Fyzika,
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Třetí návštěva „Domečku“
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Transkript prezentace:

Tým: Samuel Jaro, Dominik Střelec, Michal Urbánek, Ludvík Kuropata

*  Vzpomíná si na začátek války když odpočívala s jejími rodiči na tehdejších Stalinových sadech měsíc od osvobození ruská letadla pouštěla třaskavé bomby.  Při těchto manévrech zemřeli oba její rodiče.

*  Na samém začátku války bylo paní Marii 10 let a chodila do 4. třídy. Vzpomíná si na začátek jak v parku Agátky, když odpočívala všímala si jak na obloze létala letadla která shazovala na Brno bomby.

 Pro náš tým tato skupinová práce byla velice zajímavá a plná toho, co jsme doposud nevěděli. Měli jsme skvělou zkušenost. Tyto dvě dámy nás zaujali. Jejich životní příběh za druhé světové války byl pro takové malé děti velice deprimující. My sami si v našem věku nedokážeme válku představit. Všem osobám které na tomto projektu pracovali děkujeme že jste nejenom našemu týmu, ale i jinému dali takovou zkušenost, a od nás všech mají všichni veliký respekt. Děkujeme