V Midjánu – Exodus 2:11-3:8 Chodím pořád v kruhu?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Advertisements

Malí andělé.
Nesudˇ knihu podle obalu…
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Aktualizace Samuelovy zkušenosti pro náš život. Jak na sebe lidé mluví? Var 1.
U holiče Jeden muž, stejně jako každý jiný měsíc, šel k holiči. Začali spolu hovořit o různých věcech....a najednou... hovořili o Bohu.
Neboj se mít zájem o druhé!. Neboj se mít zájem o druhé „…na strach musí být dva, jeden, který strach nahání a druhý, který se bojí…“ (jeden nestačí)
31. Mojžíš se setkal s Hospodinem u hořícího keře
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Znám, zemi znám 1. Znám, zemi znám, tam se touha má vrací, tu kterou Bůh lidem dávno dal. Znám, zemi znám, kde se trápení ztrácí, tam není místa pro žal.
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
B i b l i c k á d ě j e p r a v a 1 A tak tedy dobře... p o s l o u c h e j t e...
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Dobrý den, Chci Vám nabídnout možnost podílet se na novém, celosvětovém projektu GLOBAL ONE.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
SOBOTA.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Katechetické centrum Olomouc, 2014
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
JAKÉ JE JEHO JMÉNO //: JAKÉ JE JEHO JMÉNO, JAKÉ JE JEHO JMÉNO,
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
KDO JE JEŽÍŠ? 1.JEŽÍŠ JE NÁŠ PÁN A VŠECH KRÁLŮ KRÁL, JÁ HO DOBŘE ZNÁM, //:ON MI ŽIVOT DAL://
Jak to vlastně bylo. Nikola Petráková.
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Vyrobilo Centrum pro katechezi  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického.
U holiče Jeden muž šel, stejně jako každý jiný měsíc, k holiči. Začali spolu hovořit o různých věcech....a najednou... hovořili o Bohu.
32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta.
KDYŽ TĚ CHVÁLÍM, KDYŽ SE ZTIŠÍM, JÁ VÍM, TY SÁM JSI BŮH,
1. Nakloň, Pane ucha svého, | slyš mne, potěš ducha mého, | já jsem chudý, v bídě lkám, | žádné pomoci nemám. | Stráží duši mé buď stále, | tys mne určil.
Přiznání k Ježíši Kristu 1. Já k vám přicházím s čistým srdcem svým, probouzím se v chladném jitru, radost cítím ve svém nitru, že vás svými bratry zváti.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
Moje vlast, moje bydliště Pověst o Bruncvíkovi VY_32_INOVACE_17 Sada 9
1. Vstaň a hledat pojď tu zem, vstaň a hledat pojď tu zem kam jdu já
Jakou událost si Židé o Velikonocích připomínají?
MOJE RODINA Michaela Matušková.
Dětská sobotní škola Les liens de la Grâce Los eslabones de la Gracia Pouta milosti.
Kde mají původ Velikonoce?
1. Buď Pánu čest, ó pějte píseň chvály, | ať slávu jména jeho slyší svět! | On dobrý jest, to do blízka i dáli | po země tváří má se rozeznět.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
1. Ozvi se , Pane můj. | Já toužím znát tvou vůli
Přiznání k Ježíši Kristu 1. Já k vám přicházím s čistým srdcem svým, probouzím se v chladném jitru, radost cítím ve svém nitru, že vás svými bratry zváti.
Žák. Osobnost určitý člověk, individuum odlišné od ostatních ve vlastnostech, zkušenostech atd.
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
1. Blahoslavený, komu odpuštěno, | hřích jeho smyt pro svaté Páně jméno. | Je blažen člověk, jemuž Hospodin | již nepočítá množství jeho vin. | Já když.
Před tvou tváří, Pane, nemám vůbec nic, jen tvé slovo dané: Jdi a nehřeš víc, jen tvé slovo dané: Jdi a nehřeš víc. 1. V Písmu svatém čteme, Ježíš zved.
Před Tvou tváří Pane 1. Před Tvou tváří Pane, nemám vůbec nic, jen Tvé slovo dané, jdi a nehřeš víc, jen Tvé slovo dané, jdi a nehřeš víc. 2. Jako Mojžíš.
V čase svém 1. V čase svém, v čase svém, Bůh vše stvořil nádherné v čase svém. Pane, uč mne každý den poznávat jen cesty Tvé, věřit Ti, že činíš vše v.
1. Aj, jak jsou milí | tvoji příbytkové, | jak rozkošní | křesťanští sborové, | Pane, | v nichž tvé jméno slavné!
VĚROUKA JUDAISMU ŽIDOVSKÝ MONOTEISMUS ZÁKON PROROCI MESIANISMUS BIBLE
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
Simona Hrbáčková 8.A Tyto prázdniny jsem si hodně užila. Ještě když jsme je měli o 14 dní delší... Na konci jsem se už trochu.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
BIBLE Proč a jak číst Bibli. Biblická NEJ Nejrozšířenější kniha Nejdražší tištěná kniha vůbec Vůbec první tištěná kniha Přeložena do …. jazyků či nářečí.
ČÍM CHCI BÝT AŽ VYROSTU.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Malí andělé.
Obnov svoje brány!.
Jak dobré je vzývat Ref: Jak dobré je vzývat jméno Tvé před tváří Tvou, ó Králi náš. 2x 1. Enoch vždy chodíval s Bohem svým a zůstával na kolenou. 2x.
1. Svatá doba, Páně den; | Hospodin buď veleben
Malí andělé.
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
Jak začínají hádky ? středa, 2. ledna :27
Malí andělé.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 09 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Prvouka.
1. Domů, domů touží duše moje, | domů, domů touží duše má
Transkript prezentace:

V Midjánu – Exodus 2:11-3:8 Chodím pořád v kruhu?

V Midjánu – Exodus 2:11-3:8 Chodím pořád v kruhu? Cesta do Midjánu 1. Reagoval na problémy a potřeby svých „bratří“ (2:11-13) 2. Zažil neúspěch, nepochopení a zklamání (2:14-15) 3. Utekl do bezpečí (2:15-21)

V Midjánu – Exodus 2:11-3:8 Chodím pořád v kruhu? Midjánský kruh 1.Pást ovce (3:1) 2. Chodit do sboru (2:16) 3. Starat se o rodinu (2:17-22)

V Midjánu – Exodus 2:11-3:8 Chodím pořád v kruhu? Egyptský kruh 1. Vyrábět cihly (2:23) 2. Naříkat (2:24) 3. Starat se o rodinu (1:9-12)

V Midjánu – Exodus 2:11-3:8 Chodím pořád v kruhu? Jak dlouho zůstali v kruhu? V. 23 – dlouho – 40 let V 25 – Bůh pohleděl a zajímal se.

V Midjánu – Exodus 2:11-3:8 Chodím pořád v kruhu? Jak vyjít z kruhu? Bůh chce získat tvou pozornost. 1. Volá Mojžíše jménem - v 4 2. Připomíná Mojžíšovi, jak je Svatý – v 5 3. Sděluje Mojžíšovi své jméno – v 6

V Midjánu – Exodus 2:11-3:8 Chodím pořád v kruhu? Potom mu říká, co dělá Vidím… (v 7) Slyším … (v 7) Znám … (v 7) Činím (sestupuje)… (v 8)

V Midjánu – Exodus 2:11-3:8 Chodím pořád v kruhu? Když Bůh sleduje moje obcházení nebo kruhy mých „bratří“, co mi chce říct? Viděl jsem… Slyšel jsem… Znám… Sestoupil jsem, abych …