Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Švýcarský program finanční pomoci k zmírnění hospodářských a sociálních nerovností v rozšířené Evropské unii Swiss Contribution David Stoklasa, Kancelář.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování školství  Školství – důležité odvětví veřejného sektoru  Školství:  Měří, hodnotí a tvoří lidský kapitál.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Tisková konference dne Ekonomické záležitosti Pk Ing. Roman Línek náměstek zodpovědný za finance a majetek Ing. Oldřich Felgr vedoucí odboru.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Výroční konference OP VK Dorint Hotel Don Giovanni, Vinohradská 157a,
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
1 Program jednání 1) Úvodní slovo předsedy RSK Pk 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam 3) Schválení územního.
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2014 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy a výdaji ve výši tis.Kč.
Projekt „Předcházení a postih projevů extremismu při hromadných akcích“
Dotační projekty Vysokého Mýta Zpracoval: Ivona Nešporová Referent dotačních projektů
Publikace klasifikace zdravotního stavu lesa na bázi TM Landsat pomocí webových služeb jako součást OPRL Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
NNO Neziskový sektor v České republice Snímek 2 Tento sektor můžeme v zásadě rozdělit do dvou skupin 1. Nestátní neziskové organizace 2. Jiné.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Dotační programy Ústeckého kraje
Ostatní dotační programy Olomouckého kraje pro rok 2017 a další možnosti čerpání dotací z národních a evropských zdrojů.
Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Členská schůze MAS Nepomuk,
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Celostátní síť pro venkov Severozápad
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
hejtman Pardubického kraje
Evropská územní spolupráce
Setkání členů rady LK se starosty měst a obcí Libereckého kraje 15
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
OP Meziregionální spolupráce
Představení CRR Seminář k SC 1.1 Ing. Petr Šústal, MPA
Základní informace o programu
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Obsah veřejných rozpočtů III
Příprava Libereckého kraje na období 2014 – 2020 Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory a starosty měst a obcí  15. prosince 2014 Krajský úřad.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Možnosti financování obnov památek 2018 Ing. Alena Pospíšilová. 8. 1
Aktivity MAS v Libereckém kraji Implementace CLLD (k
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Transkript prezentace:

Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant

Náplň školení 1)Zdroje informací obecně 2)Státní rozpočet 3)NSRR – ROP 4)PRV – SZIF, MAS 5)Euroregiony FMP

5 Dotace podle zdroje financování  EU - Operační programy Evropské unie – vyhlašovány centrálními orgány a institucemi bez rozdílu pro celé území republiky (a to i výzvy zprostředkujících subjektů, např. pro OPVK jsou to kraje)  Nečlenské státy EU – vyhlašovány centrálními orgány a institucemi bez rozdílu pro celé území republiky (např. tzv. Norské fondy, Švýcarské fondy)  EU - Operační programy Evropské unie – vyhlašovány centrálními orgány a institucemi jen pro příhraniční území (OP Cíl 3)  ROP - Regionální operační programy Evropské unie

Dotace podle zdroje financování  SR - Státní rozpočet České republiky, vyhlašovány centrálními orgány a institucemi bez rozdílu pro celé území republiky (např. Ministerstvo kultury ČR a jeho podpora kulturního dědictví apod.)  Krajské - Rozpočty krajů (např. Program obnovy venkova, sociální služby, včelařství, chmelnice, drobné památky apod.)  Městské - Rozpočty měst, případně městských částí (zejména u Prahy), podpora na území Obce s rozšířenou působností  Město - jiné subjekty se sídlem na katastrálním území města (např. soukromé firmy, nadace, nestátní neziskové organizace apod.)

Dotace podle zdroje financování Jiné - jiné zdroje než jsou uvedený výše :  Euroregiony – výzvy v rámci tzv. Fondu malých projektů  Místní akční skupiny (MAS) – rozdělování dotačních prostředků na rozvoj venkova přidělených Programem rozvoje venkova v dílčích výzvách a obdobích jednotlivými MAS  Příhraniční dvoustranné – Česko německý fond budoucnosti  Specifické – např. tzv. fond 15 miliard pro severozápadní Čechy zpravovaný Hospodářskou a sociální radou Celkem více než 1000 dotací ročně !!!

Zdroje informací Dotace

Regionální informační servis

Mapový server

Dotace