AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČASOVÁNÍ PRAVIDELNÝCH SLOVES VE ŠPANĚLŠTINĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti, kvíz finančních pojmů AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Zopakování finančních pojmů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Anotace – Otázky Anotace - Pracovní list k procvičení tvoření otázek pomocí tázacích zájmen, překlad vět Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
AnotacePrezentace pro 5. třídu ZŠ speciální k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vlastivědných vědomostí o bydlení dříve a dnes. Je určeno pro.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Přírodopis – Neživá příroda Koloběh vody Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o neživé přírodě. Jejím obsahem je koloběh vody. Jednoduchými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_08_01_banky a jejich služby Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Anotace - Animals Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština, angličtina Očekávaný výstup - Plynulé.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Název projektu: Moderní škola
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol
ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ A PODVOJNÝ ZÁPIS
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník - obdélník
Anotace – Dny v týdnu Anotace Autor Čeština, angličtina Jazyk
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Matematika – 4. ročník. Pracujeme s diagramy
BANKOVNICTVÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Splátka nebo úvěr
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Volně žijící zvířata – rybník, potok
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Finanční gramotnost Základní pojmy
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
Přesmyčky s VS po S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Název projektu: Moderní škola
Číslo v digitálním archivu školy
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti Autor
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Křížovky s VS po S II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Přesmyčky s VS po L Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti snímku
Přírodní vědy DUM 15 KOLOBĚH VODY
VY_32_INOVACE_11_ZDRAVÍ_ zdraví, nemoc, zdravá strava
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Přírodní vědy DUM 23 HOUBY - TEST
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
MATEMATIKA Z PAŘEZOVÉ CHALOUPKY
WORD Tabulky - ohraničení
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ29 Excel – funkce Počet období.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ26 Excel – funkce Současná hodnota.
Představujeme a sestavujeme krychli
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_30_ Převody jednotek obsahu-procvičení.
11. Vlastnosti funkcí – extrémy funkce
AUTOR: Petra kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ
Transkript prezentace:

AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaÚvěr, půjčka Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityAktivita Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníZákladní škola - praktická Typická věková skupina let Celková velikost401kB

Úvěrová politika

Základní pojmy Půjčka -půjčuji si peníze od banky nebo nebankovní instituce -za tuto službu VŽDY zaplatíme úroky navíc

Základní pojmy Úrok p.a. = úrok per annum (z latiny) - Určuje kolik procent zaplatíme ročně za půjčenou částku

Základní pojmy RPSN = roční procentní sazba nákladů - Tuto částku vždy zaplatíme k půjčené částce a úrokům

Půjčka Chceme si půjčit Kč na dobu dvou let. Jaké jsou sazby bankovních a nebankovních institucí? To si následně ukážeme.

Česká spořitelna a.s. Půjčka ,- Kč Doba splácení 24 měsíců Úrok 18,20 % p.a. RPSN 21,37% _____________________ Celkem ,- Kč

Komerční banka Půjčka ,- Kč Doba splácení 24 měsíců Úrok 15,90% p.a. RPSN 18,20% ____________________ Celkem ,- Kč

AirBank Půjčka ,- Kč Doba splácení 24 měsíců Úrok 14,90% p.a. RPSN 15,97% _____________________ Celkem ,- Kč

PROVIDENT Půjčka ,- Kč Doba splácení 24 měsíců RPSN 49,70% ______________________ Celkem ,- Kč

Cetelem Půjčka ,- Kč Doba splácení 24 měsíců Úrok 16,50% RPSN 17,80% _____________________ Celkem ,- Kč

Která půjčka je nejvýhodnější? Půjčka ,- Kč celkem zaplatíme ,- Kč celkem zaplatíme ,- Kč celkem zaplatíme ,- Kč celkem zaplatíme ,- Kč celkem zaplatíme ,- Kč Kliknutím na znak banky/nebankovní půjčovny označte nejvýhodnější půjčku

Špatná odpověď! Zkus to znova!

Správná odpověď!

ZDROJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Holomková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).