Zásady MA21 a Zdraví 21 Jana Böhmová Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Advertisements

Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Ministerstva životního prostředí Revolvingový fond Ministerstva životního prostředí granty pro rozvoj Místní Agendy granty na podporu udržitelného.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
Zdravý kraj Vysočina Zdravý Kraj Vysočina.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Aktuální dotační příležitosti IROP
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Zásady MA21 a Zdraví 21 Jana Böhmová

Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v Kraji Vysočina

Žadatelé Obec, mikroregion, svazek obcí, MAS Podmínky:  registrace v databázi MA21 minimálně na úrovni Zájemce  Splnění vybraných kritérií kategorie „D“ Kritérií MA – ustanovení zodpovědného politika pro MA – ustanovení koordinátora MA – existence neformální skupiny pro MA21  Plánování s veřejností – pokud realizuje MA21 déle než jeden rok

Žadatelé „Zdravá škola “ Podmínka: členství v Národní síti Škol podporujících zdraví (nově i škola soukromá a církevní) Předkládá:  Osvědčení o přijetí školy do sítě programu „Škola podporující zdraví“  Dohodu o spolupráci se Státním zdravotním ústavem Praha  Individuální projekt podpory zdraví ve škole Nestátní nezisková organizace Podmínky:  Registrace v Databázi MA21  Realizace aktivity s dopadem na široký okruh obyvatel Kraje Vysočina

Podporované aktivity Zajištění osvětových kampaní, besed, osvětových akcí; příprava a tisk osvětových, informačních a výchovných materiálů; zavádění zdravého životního stylu do škol; činnost dětských zastupitelstev, žákovských a studentských parlamentů; ekologizace provozu škol; projednávání s veřejností; webové stránky věnované realizaci MA21 nebo Zdraví 21; sledování indikátorů UR; vyhodnocování cílů individuálního projektu „Zdravé školy“; zavádění certifikovaných systémů řízení kvality ve veřejné správě – ISO, EMAS, CAF

Uznatelné náklady prokazatelně vynaloženy pro realizaci aktivit specifikovaných v žádosti, ode dne podání žádosti do ukončení realizace nejpozději však do  Ostatní osobní náklady (DPP, DPČ) – max. do výše 30 % dotace  Cestovné lektorů, metodických pracovníků a expertů; ubytování a stravné lektorů  Honoráře účinkujících - max. 20% z poskytnuté dotace  Služby včetně poradenských a expertních a ostatní provozní náklady  Spotřební materiál  DHM – max. 50% z poskytnuté dotace  Drobné občerstvení – max. 5% z poskytnuté dotace  Náklady na znalecký posudek, prokazující hodnotu vlastního materiálu nebo dobrovolné bezplatné práce občanů

Neuznatelné náklady  Daně  Dotace a dary  Mzdy, platy v HPP  Nákup věcí osobní spotřeby nesouvisející s projektem  Úhrada úvěrů, zápůjček; penále pokuty; náhrady škod a manka  Zálohové platby neuhrazené a nevyúčtované v době realizace akce; náklady na právní spory  Investice – s výjimkou SW, projektové dokumentace, stavebné technické dokumentace a architektonických studií

Výše dotace Příspěvek ze strany kraje činí max. 60% celkových uznatelných nákladů, finanční podíl z vlastních zdrojů žadatele 40% (z toho může max. 50% tvořit dodávka vlastního materiálu nebo dobrovolnou bezplatnou prací občanů)  Minimální výše dotace 5 tis. Kč  Maximální výše dotace: -40 tis. Kč pro žadatele zařazeného do kategorie „Ostatní“ nebo „Zájemci“ Kritérií MA tis. Kč pro žadatele v kategorii D -80 tis. Kč pro žadatele v kategorii C nebo B -60 tis. Kč pro „Zdravou školu“ 1. termín odevzdávání žádostí: 10. února termín odevzdávání žádostí: 10. května

Publicita -Logo Zdravého Kraje Vysočina: na pozvánkách, plakátech, programech, osvětových materiálech a propagačních předmětech souvisejících s akcemi realizovanými v rámci projektu -Viditelné a prominentní vyvěšení loga Zdravého Kraje Vysočina v místech konání akce (fotodokumentace z akcí) -Ústní prezentace projektu Zdravý Kraj Vysočina v médiích a při moderování akce v rámci projektu Příprava nového vizuálního manuálu užívání loga Zdravý Kraj Vysočina

Vyúčtování dotace Předložení závěrečné zprávy – do 30 dní po ukončení realizace – nejdéle do Na co dávat pozor: Všechny výdaje musí být uhrazeny v době trvání projektu Označení účetních dokladů ID – VD, faktury, paragony Dodržení výše limitovaných výdajů – DHM, OON, honoráře, odměny Doložení výpisu z analytické evidence – oddělené účetnictví Dodržení pravidel publicity Dary a odměny nejsou uznatelnými výdaji

Zásady Zdraví 21 a MA 21 rok počet projektů výše podpory Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Celkem Kč Alokace na rok Kč

Zdravý Kraj Vysočina Děkuji Vám za pozornost Bc. Jana Böhmová Kontakt: tel ,