Harmonogram finalizace přípravy a SUR X. a XI. 2009, implementace a monitoring 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Priority a možnosti v programovém období a hlavní změny oproti programovému období prosince 2014, Liberec JUDr. Olga Letáčková.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Jana Smiggels Kavková Praha, PODPORA VYVÁŽENÉHO ZASTOUPENÍ ŽEN A MUŽŮ V ROZHODOVACÍCH POZICÍCH.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Značka Česká republika 21. květen 2012, PS PČR. Koncepce představuje:  Základní střednědobý strategický dokument v oblasti cestovního ruchu, jehož součástí.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Prezentace ke schvalovacímu mechanismu na MV a Koordinačního mechanismu mezi OPZ a IROP 24. únor 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného oddělení.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
II. Strategická práce. Evropská komise  velký důraz na posílení strategického přístupu a plánování při přípravě programového období  vyžaduje.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Jsou venkovské školy horší než městské?
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Národní program podpory cestovního ruchu
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Postup Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Role Úřadu Regionální rady
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Projektová dokumentace v projektech pro Strukturální fondy
Společenská odpovědnost ve školství
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Regionální politika a regionální rozvoj
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Projekt „Vazby národní politiky ČR a EU se zaměřením na politiku HSÚS“
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Příprava programového období 2014–2020
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Hospodářská a sociální soudržnost EU
Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR
Základní informace o programu
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Informace z MMR Liberec, 26. června 2017.
Ing. Stanislava Správková
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Cyklus malého projektu
Odbor regionální politiky
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Národní akční plán čisté mobility
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Transkript prezentace:

Harmonogram finalizace přípravy a SUR X. a XI. 2009, implementace a monitoring 2

Harmonogram přípravy aSUR 1.X. : Pracovní skupina 2.X. : Poslání verze 3 A na ŘV, prac.sk. Náměty usn.vlády+předkl.zpr. 5.X. :Poslání předkl.zpr. členům prac.sk. 6.X. : Konec připomínek ŘV 8.X. : Poslání verze 3 A na RV UR,+PV MŽP 14.X.:Konec připomínek RVUR 23.X.:Odeslání do MPŘ 3

Harmonogram přípravy aSUR 9.XI.: Konec připomínek z resortů 12.XI.: Dopracování 4.verze 13.XI.: Předložení 4.verze ŘV 18.XI.: Předložení 4. verze RVUR 24.XI.: Jednání RVUR : Odeslání materiálu do vlády 4

5

Implementace aSUR Úlohou -vytvořit konsensuální rámec koncepcí, strategií, politik, akčních programů Vláda-resorty-samosprávy-občané Integrace priorit a cílů SUR ČR do strategických dokumentů Při přípravě strategií provádět hodnocení jejich souladu s prioritami a cíli SUR ČR Podávat zprávu o příspěvku resortu k plnění priorit a cílů SUR ČR 6

Poměřování souladu principy udržitelného rozvoje Princip rovnováhy 3 pilířů UR Princip soudržnosti a integrace politik a řízení Princip předběžné opatrnosti Princip generační a mezigenerační odpovědnosti Princip rovných příležitostí Princip partnerství Princip mezinárodní odpovědnosti 7

Organizační zajištění Stálá meziresortní pracovní skupina pro implementaci-při Úřadu vlády ? Pracovní skupina RVUR pro implementaci SUR ČR: -z mikrotýmu pro implementaci, -Asociace krajů ČR -Svazu měst a obcí -Hospodářské komory -……….……. 8

Další aktivity k zajištění Metodická doporučení pro přípravu strategií k:-integraci priorit a cílů SUR do resort.strategií - hodnocení souladu resort. programů a plánů s prioritami a cíli SUR ČR Zajištění metodických konzultaci,…pro ministerstva, kraje, obce a další partnery Zavedení uceleného monitorovacího systému pro implementaci SUR Důraz na úrovně veřejné správy a provázanost 9

Další aktualizace SUR Uplatnění principů dobré praxe strategického plánování při další aktualizaci SUR i dalších národních koncepcí – nyní MF, RVUR, grémium náměstků Strategie= závazná volba mezi variantami, transparentně připravovanými těmi, jichž se problém týká, s porovnatelnými, verifikovanými očekávanými dopady a za řízení nezávislým koordinátorem dle ověřené metody Zavádění postupů hodnocení udržitelnosti (sustainability appraisal, integrated assessment) 10

Monitorování SUR Zpráva o plnění SUR – každé 2 roky, zprac. Meziresortní pracovní skupinou Na základě zpráv z příslušných institucí, zhodnocení statistických ukazatelů,indikátorů (cca 48 sledovaných jako indikátory UR) Zpráva bude posouzena nezávislými oponenty Předložena vládě, parlamentu, veřejnosti Ucelený monitorovací systém: propojení informačních systémů, využití indikátorů, dostupných zdrojů dat 11

Indikátory prioritní osy 3 HDP na osobu Obecná míra nezaměstnanosti Výdaje na výzkum a vývoj a počty zaměstnanců e výzkumu a vývoji Municipality zapojené do realizace metody Místní Agenda 21 Migrační saldo venkovských obcí Celková výše příjmů na 1 obyv. a dluhová služba 12

Indikátory prioritní osy 3 Přeprava cestujících veřejnou silniční a železniční dopravou Přístup k internetu Počet hostů v hromadných ubytovacích zařízeních Výdaje na kulturu z veřejných rozpočtů Pokrytí území ČR územně plánovací dokumentací obcí Podíl zastavěného území na celkové rozloze 13

Nové/důležité indikátory Zadlužení domácností (1.osa) Ekologická stopa (1.osa) Index stáří a index závislosti (1.osa) Indikátor změna území a ekosystémů (4.osa) Index vnímání korupce (5.osa) Účast ve volbách (5.osa) Saldo a dluh vládního sektoru (5.osa) 14