ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Vítek Urban prosinec 2004 prima
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
TRVÁNÍ DNE A NOCI.
Ovocné stromy v různých ročních obdobích
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Podzimní a zimní měsíce
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
JARO.
Strom po celý rok podzim
Jaro Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity živočichů.
Strom po celý rok Autor: Weissová Klára.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_401_PODZIM Téma: PODZIMNÍ MĚSÍCE, ZAČÁTEK.
Roční období Název školy:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Strom po celý rok Autor: Matěj Vyskočil JARO LÉTO zima PODZIM.
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Prvouka ROČNÍ OBDOBÍ 1. ročník
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Léto Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
ŽEHLENÍ VY_32_INOVACE_2C_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Naše škola VY_32_INOVACE_1C_17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
ROK_BŘEZEN VY_32_INOVACE_4A_03 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Rok – významné dny VY_32_INOVACE_4A_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Hasiči VY_32_INOVACE_1C_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Obrázkové čtení VY_32_INOVACE_5B_20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Čtení Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny.
LÉTO.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
URČETE JEDNOTLIVÁ ROČNÍ OBDOBÍ
Sada 1 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
JARO.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a jeho svět
Jméno autora výukového materiálu:
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
STŘÍDÁNÍ ROČNÍCH OBDOBÍ
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Neživá příroda – roční období, střídání dne a noci
VY_32_INOVACE_15_32_STŘÍDÁNÍ ČTYŘ ROČNÍCH OBDOBÍ
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
Autorka: Vendula Szappanosová
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Strom po celý rok Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity.
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Policie VY_32_INOVACE_1C_20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Rok - Srpen VY_32_INOVACE_4A_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ČESKÁ REPUBLIKA VY_32_INOVACE_1C_10 Číslo projektu: CZ /1. 5
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.27_Podzim Datum: 13.
Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Transkript prezentace:

ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny

Anotace Žáci se seznámí se základními údaji o jednotlivých ročních obdobích (jaro, léto, podzim, zima). Nejprve si přiblíží jednotlivé měsíce v každém ročním období, které pak v následujících úkolech kliknutím přiřazují - úkoly jsou interaktivní. V průběhu prezentace si žáci ověří získané poznatky na doplňujících otázkách - správná odpověď se objeví při kliknutí myši. Délka trvání výuky pomocí tohoto materiálu je 30 minut. Autor Období vytvoření materiálu Bc. Pavla Koutníková Srpen 2013 Speciální vzdělávací potřeby PAS, MP, kombinované postižení (MP v kombinaci se zdravotním znevýhodněním, MP v kombinaci s PAS, vícečetné postižení) Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Rodinná a Občanská výchova Druh učebního materiálu Interaktivní DUM InovaceRukopisné poznámky v rámci nového softwaru Microsoft Cílová skupina Žák ( PAS, MP, kombinované postižení, MP v kombinaci se zdravotním znevýhodněním, MP v kombinaci s PAS, vícečetné postižení) Stupeň a typ vzdělávání Praktická škola jednoletá

ROČNÍ OBDOBÍ Během roku se u nás střídají čtyři roční období: Roční období se mění podle toho, jak je Země otočená ke Slunci. JAROLÉTO PODZIMZIMA

jarní měsíce: Březen, Duben, Květen meteorologické jaro začíná 1. března a končí 31.května první jarní den březen jarní rovnodennost (den i noc jsou stejně dlouhé) na stromech se objevují pupeny, rostliny začínají růst, tráva se zelená z teplých krajin se k nám vracejí ptáci (vlaštovky, jiřičky, čápi, špačci, kukačky) na jaře slavíme - Velikonoce JARO

ŘÍJEN KVĚTENBŘEZEN DUBEN LEDEN Vyberte měsíce, které patří k jaru. Správná odpověď doletí při kliknutí myší na vyhrazené místo.

PPŠNCSSĚA Dopište názvy jarních květin. Ukažte květ, stonek a list. JARNÍ KVĚTINY Použij skryté pero

letní měsíce: Červen, Červenec, Srpen meteorologické léto začíná 1. června a končí 31. srpna první letní den červen letní slunovrat (nejdelší den a nejkratší noc) léto je nejteplejší období roku kvetou rostliny a dozrává ovoce, na polích probíhají žně chodíme na výlety, koupeme se, sbíráme lesní plody a houby děti mají letní prázdniny LÉTO

ŘÍJEN DUBEN ČERVENEC SRPEN ČERVEN Vyberte měsíce, které patří k létu. Správná odpověď doletí při kliknutí myší na vyhrazené místo.

ZELENINAOVOCE Rozdělte obrázky na ovoce a zeleninu.

podzimní měsíce: Září, Říjen, Listopad meteorologický podzim začíná 1. září a končí 30. listopadu první podzimní den září podzimní rovnodennost (den i noc jsou stejně dlouhé) na stromech je dozrálé ovoce, sklízí se brambory a zelenina rostliny odkvétají a ze stromů opadává listí venku se ochlazuje, fouká vítr probíhají výlovy rybníků, hony na bažanty a zajíce PODZIM

ZÁŘÍ ŘÍJEN LISTOPAD KVĚTEN LEDEN Vyberte měsíce, které patří k podzimu. Správná odpověď doletí při kliknutí myší na vyhrazené místo.

PODZIM NA ZAHRADĚ Prohlédněte si zeleninu, kterou sklízíme na podzim. MRKEV CIBULE ŘEPA RAJČATA BRAMBORY

zimní měsíce: Prosinec, Leden, Únor meteorologická zima začíná 1. prosince a končí 28. února (v přestupném roce 29. února) první zimní den prosinec zimní slunovrat (nejdelší noc a nejkratší den) padá sníh, je mráz, fouká ledový vítr příroda odpočívá pod sněhem některým zvířatům naroste huňatější srst, která je chrání před chladem, jiná zvířata celou zimu prospí nejvýznamnějším svátkem v prosinci jsou Vánoce ZIMA

ŘÍJEN BŘEZENLEDEN PROSINEC ÚNOR Vyberte měsíce, které patří k zimě. Správná odpověď doletí při kliknutí myší na vyhrazené místo.

ZIMNÍ SPORTY HOKEJ LYŽOVÁNÍ BRUSLENÍ Prohlédněte si, které sporty provozujeme v zimě.

1.Vyjmenujte čtyři roční období? 2.Vyjmenujte letní měsíce? 3.Které zimní sporty znáte? 4.Které roční období následuje po létě? JARO, LÉTO, PODZIM, ZIMA ČERVEN, ČERVENEC, SRPEN BRUSLENÍ, LYŽOVÁNÍ, … PODZIM Odpovězte na otázky. Správná odpověď se objeví při kliknutí myši.

Obrázky. Office.com: Kliparty, fotografie a animace [online]. [cit ]. Dostupné z: Obrázky. Office.com: Kliparty, fotografie a animace [online]. [cit ]. Dostupné z: Obrázky. Office.com: Kliparty, fotografie a animace [online]. [cit ]. Dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=plav%C3%A1n%C3%AD&ex=1#ai:MP |mt:2| Obrázky. Office.com: Kliparty, fotografie a animace [online]. [cit ]. Dostupné z: Obrázky. Office.com: Kliparty, fotografie a animace [online]. [cit ]. Dostupné z: Obrázky. Office.com: Kliparty, fotografie a animace [online]. [cit ]. Dostupné z: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupné z: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupné z: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupné z: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupné z: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupné z: ZDROJE

Zkus to ještě jednou