Cíl Cílem je optimální souhra parasympatického a sympatického větve nervového, endokrinního a imunitního systému jako výraz optimální přizpůsobivosti organismu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tradované mýty v problematice závratí Doc MUDr M. Lejska,CSc Humpolec
Advertisements

ZAŘÍZENÍ KARDiVAR a HeartVue pro DIAGNOSTIKU NERVOVÉHO, HORMONÁLNÍHO a IMUNITNÍHO SYSTÉMU Jan Michael Kubín Jde o lékařská zařízení zabývající se - VZNIKEM.
Jak by měla společnost, politici a plátci zdravotní péče přistupovat k civilizačním chorobám 21. století.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Pevné látky VY_32_INOVACE_2A_02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
Komunikace Že si nerozumíme, je normální. Že si porozumíme, je zázrak. neznámý autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Postupy pro zlepšení komunikace resp. uzdravení OČISTA SYSTÉMU REKALIBRACE RECEPTORU – kontrolní síť ( potravinové doplňky – biochemie ) OPTIMALIZACE NERVOVÉHO.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Inovace výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Vypracoval: Veronika Vojáčková Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
I DENTIFIKACE NA INTERNETU Mgr. Marie Kardová Leden 2014.
Stres a jeho důsledky. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST:
Kateřina Janovská.  Prodlužující se věk odchodu do důchodu = nutnost podávat plný pracovní výkon v seniorském věku  + zatížení v domácnosti + častá.
SDNN SDNN jako parametr je projevem spolupráce PS a S. Je-li snížen pod 30, pak to znamená, že systém je převážně řízen S, což je špatné pro léčbu, protože.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Konec plýtvání - osvěta veřejnosti Mgr. Jiří Jakl předseda Zvonečník, z.s.
Výukový materiál VY_52_INOVACE_27_ Hormony
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Maturitní zkoušky 2014 ke dni
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Ing. Karel Sedláček, Ph.D., Isover
Mentoring, co a jak? Václav Šneberger
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_04_01_ žlázy s vnitřní sekrecí.
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
NÁZEV ŠKOLY: ČÍSLO PROJEKTU: NÁZEV MATERIÁLU: TÉMA SADY: ROČNÍK:
Název projektu: Moderní škola
Vztahy mezi organismem a prostředím – ekologická přizpůsobivost organismu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka.
Dobrý den Horská klinika 2011.
Téma 11: Finanční plánování
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Jednotné principy klasifikace na GJKT
PSYCHICKÉ STAVY OSOBNOSTI POZORNOST - VĚDOMÍ.
Klasická politická ekonomie TNH 1 (DET-4)
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Stimulace tvořivosti – tvůrčí řízení a vedení lidí,
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_09
Důlní požáry a chemismus výbušniny
Tato prezentace vznikla za podpory Fondu rozvoje Masarykovy univerzity
Psychodiagnostika dětí v mladším školním věku
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
1.
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
OSOBNOST.
Vendula Večeřová.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
NERVOVÁ SOUSTAVA.
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Návykové látky Alkohol
Šablony I a jejich realizace
Když vás potká vyhoření
Rizikové skupiny 2 Pojetí normality, deviace a deviantní chování
Inkontinence Michaela Matoušková.
TERAPIE FUNKČNÍ ŽENSKÉ STERILITY METODOU LUDMILY MOJŽÍŠOVÉ
Význam zapojení žáků s dlouhodobým onemocněním v pohybových programech na ZŠ a SŠ Mgr. Tomáš Vyhlídal Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Cíl Cílem je optimální souhra parasympatického a sympatického větve nervového, endokrinního a imunitního systému jako výraz optimální přizpůsobivosti organismu. Rigidní VSR naopak poukazuje na omezenou adaptabilitu organismu. To naznačuje možnost vzniku závažných onemocnění, především „civilizačních chorob“ jako je hypertense, cukrovka, hormonální nerovnováha, nemoci kardiovaskulárního systému, duševní poruch, neuropatie až po nádorová onemocnění.

Máme rádi hodnoty parametrů v normě. Parametry v normě znamenají zdravý organismus. Extrémní hodnoty parametrů mimo normu jsou problém. Všechny orgány až po buňky vědí, co mají dělat. Buňky,orgány, tělo ví, jak komunikovat a předávat energii. Reagujeme na vnější prostředí - roční období, denní a stresy. Omezená, blokovaná komunikace znamená zvyšující se problémy. Dynamika je důležitá svým střídáním cyklů aktivit sympatiku ( S ) a parasympatiku (PS).

Rozdílné a doplňující se aktivity sympatiku (S) a parasympatiku (PS) Aktivity PS regenerace - stav rezerv a tvorby v organismu Aktivity S nervového. systému - stav spotřeby - rychlý cyklus Aktivity S hormonální systém - stav spotřeby - delší cyklus Aktivity S imunitní systém – stav spotřeby – nejdelší cyklus

Grafy a parametry v detailu krátkodobé problémy

Grafy a parametry v detailu dlouhodobé problémy

VYUŽITÍ v PREVENCI a ke KONTROLE ÚSPĚŠNOSTI LÉČBY Zařízení využívá : Metody variability srdečního rytmu - sledujeme struktury a cykly komunikace - měříme rozdíly ve variabilitě srdečního rytmu - měříme změnu adaptačních mechanismů v organismu Obecně platí: čím menší variabilita je, tím organismus je ve větším stresu a rostou rizika vzniku řady civilizačních nemocí

Co chceme Posoudit : - kvantitativně strukturu komunikace a dynamiku komunikace - odfiltrovat čím může být ovlivněno měření - stanovit krátkodobé, dlouhodobé problémy - porovnat s normou či minulým měřením - zařadit v jakém stadiu se klient nachází - nabídnout řešení či změnu léčby resp. zlepšení stavu organismu - návrh komplexního pohledu na léčbu ( jak myslíme, prožíváme, tak se ukazuje na těle )

Materiály Prof. Ervin Staub - HRV, baroreflex Prof. Schreiber – studie o neuropeptidech, funkční polypeptidy – obrovské adaptační schopnosti 1 ) homeostáza ( vnitřní prostředí ) 2) homeodynamika ( schopnost adaptace, in-out komunikace, individualita genetikou dána citlivost receptorů) Prof. Malik časopis Circulation č. 96 z roku 1996 ( Londýn 80 profesorů světové standardy ) Prof. Rolf Luft ( lymfocyty ) Strunecká – mitochodnrie Joe Wallach - betaglukany Alexis Carrel – procesy v buňce Naučme se respektovat přírodu – její struktury, její mechanismy budované po mld. let

Společnosti Společnosti: European Society of Cardiology American Heart Association Heart Rhythm Society National Technical University of Ukraine "Kyiv Polytechnic Institute"