Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Advertisements

Co může být tohle? Dá se to nějak popsat? Co k tomu říct?
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
Morální teologie – etika následování. víra – hermeneutický klíč Bůh je zakoušen nikoliv v jevech mimo nás, nýbrž v událostech, tj. v porozumění a interpretaci.
Přijď Duchu svatý.
z pohledu pedagogiky a katechetiky
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Křesťanství vznik a podstata.
Judaismus Petr Machala.
Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
KŘESŤANSTVÍ V RANÉM STŘEDOVĚKU
Křesťanství.
Náboženská literatura
Světová náboženství.
Místo modlitby Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Až na samý časový okraj vzniku vesmíru nahlédla americká sonda WMAP. Podle jejího měření se vesmír rozepnul do obrovských rozměrů v triliontině sekundy.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_09.
Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.
Ř. 5/12-14 Ř. 5/ ADAM: 1. byl stvořen – z prachu země 2. k prachu země se navrátí – je smrtelný 3. tvořen jako tělo 4. Bůh s ním uzavřel smlouvu.
Písmo svaté Bůh mluví v Písmě svatém prostřednictvím lidí lidským způsobem, proto chceme-li pochopit, co nám Bůh chtěl sdělit, musíme zkoumat, co měli.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
Vypracoval: Jakub Moravec
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ - KŘESŤANSTVÍ
Ikonostas Otevřená kniha o Božím díle spásy. Ikonostas je tvořen ikonami, které připomínají Boží dílo v dějinách spásy. Ukázky z tzv. svátkové řady:
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé.
KŘESŤANSTVÍ.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 2008/09 Petr Jandejsek.
Ježíš MICHAELA CHLUMSKÁ, C4A. Život  Mezi 7 a 1 p.n.l. – mezi 29 a 36 n.l.  Josef a Marie  Ježíš Nazaretský  Rok 28, oblast dnešního Izraele a západního.
Syropalestina.
Víra a náboženství Výchova k občanství – 6. ročník
Bible = Písmo svaté, Boží slovo, Kniha knih
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ, 2.
KŘESŤANSTVÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Spirituální teologie 2. KDO JSME?. Stvořeni k obrazu a podobě Boží  Gn 1,27  Naší podstatou je prvotní požehnání  Bible se snaží ukázat jednotu mezi.
Matoušovo evangelium.
Vyznání víry - OTEC Křesťanské vyznání víry
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
Náboženská společnost svědků Jehovových v ČR Zýmová, Melicharová, Šrámková.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Křesťanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
K ŘESŤANSTVÍ. M APA KŘESŤANSTVÍ VE SVĚTĚ Monoteistické náboženství Vznik v 1. – 2. st. n. l. Soustředěno kolem života Ježíše z Nazaretu Vzniklo z židovství.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 1. ročníku střední odborné školy a žáky nástavbového studia. Text zpracovává druhou část většího celku - Bible. Věnuje.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5-14_ Církev ve středověku Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Judaismus (židovství)
Víra, náboženství, církve, sekty 3 – Křesťanství
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 200/10
Náboženství a fanatismus
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Digitální učební materiál
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_54 KŘESŤANSTVÍ. VY_32_INOVACE_54 KŘESŤANSTVÍ.
Římské císařství - dominát
Vlastivěda – obrazy ze starších dějin
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
Římské císařství - dominát
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Přípravný kurz na PŘ z KN 26. března 2019 v 15:00 hod. v učebně 204
Transkript prezentace:

Křesťanství Adámková

Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění si Boží přízně. – Např. modlení, chození do kostela, slušné jednání, zachovávání desatera, charitativní činnost, apod.

Co křesťanská víra není? Křesťané jsou dle této představy lidé, kteří tyto věci dělají proto, aby se dostali do nebe. Možná vás překvapím, ale to je přesně to, co křesťanská víra není. Vlastně je to pravý opak toho, co znamená věřit.

Ježíš Kristus Kdo byl Ježíš Kristus? –Velký učitel –Bůh

Co je tedy křesťanská víra? Věřit po křesťansku tedy znamená přijmout milost odpuštění vin skrze Ježíše Krista. Věřící člověk není ten, kdo se snaží být dobrý, a tak si zasloužit Boží přízeň či spásu, ale naopak člověk, který ví, že není dobrý, a že potřebuje milost.

Co je Bible? Bible obsahuje 66 knih, psaných 44 autory (státníci, rybáři, pastýři, básníci, učenci, lékař, apod. v průběhu 1500 let. Mezi lety 1400 až 400 př. Kr. bylo sepsáno: –39 knih Starého zákona Mezi lety 50 až 100 po Kr. vzniklo: –dalších 27 knih Nového zákona

Co je Bible? Bible je nejčtenější a nejvydávanější knihou v dějinách lidstva. Dle posledních statistik vychází 60 milionů výtisků ročně. Též v minulosti to byla nejvíce opisovaná a vydávaná kniha.

O Bibli Proč se Bible čte? Autentičnost Bible

K zamyšlení Kdo jsem? Odkud pocházím? Kam směřuji? A) Jsem shluk hmoty, která se náhodně shlukla, bez důvodu a bez záměru, a která nikam nesměřuje než k jistému a brzkému zániku.

Nebo …

K zamyšlení B) Jsem stvoření dobrého Stvořitele, jehož životním smyslem, posláním či cílem je být charakterem. Ve všem, co v životě dělám, jde o to dělat to charakterně, tedy dobře, tedy k Boží oslavě. Jsem bytost, která je Bohem milována, můj život je pro něj důležitý, a to až na smrt.