Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
Porovnáváme povrch a objem válce a kuželu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zbyněk Tůma. Dostupné z Metodického portálu.
Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotokoláž Číslo DUM: III/2/VT/2/3/48 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia Číslo DUM: III/2/VT/2/2/33 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Databáze MS ACCESS 2010.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/23 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Třeťáci a matematika XI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Marie Janků. Dostupné z Metodického portálu
Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Převod do ČB v Adobe Photoshop Základní převod fotografie do škály šedi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Příslušensví OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Štětce v Adobe Photoshop
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Vkládání grafických objektů
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
WordArt, SmartArt, Tvary
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Základy maskování v Adobe Photoshop
Tabulkový procesor Formát buňky
Základní nastavení Adobe Photoshop
Počítačová grafika Zoner Callisto Efekty
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Písmo v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Převod objektů mezi formáty
Barevné prostory v Adobe Photoshop
Filtry v Adobe Photoshop
Ostatní manipulace s objekty II.
Import fotografií v Adobe Lightroom
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Podmíněné formátování
Převod souborů a kompatibilita
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_09 TÉMA: MS_WORD
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Vrstvy v Adobe Photoshop I.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Půjdem spolu do Betléma…
Export fotografií v Adobe Lightroom
Nový dokument v Adobe Photoshop
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

kontingenční tabulka obsahuje velké množství dat v běžné tabulce by byla tato data nepřehledná umožňuje existující data snadno analyzovat K čemu slouží kontingenční tabulka?

je to interaktivní tabulka – nabízí interaktivní prvky rozevírací nabídky zátržítka tlačítka (obr. 1)

obr. 1

Jak vytvoříme kontingenční tabulku? nejdříve označíme celou tabulku do bloku (obr. 2) na kartě Vložit – Tabulky – Kontingenční tabulka zvolíme oblast dat umístění dat – lépe je umístit tabulku na nový list odsouhlasíme (obr. 3)

obr. 2 obr. 3

na novém listě se zobrazí tabulka, v pravé části je Seznam polí kontingenční tabulky (obr. 4) postupně rozmístíme jednotlivá pole do připravených oblastí (obr. 5) vzhled polí můžeme upravovat tak, abychom měli informace co nejlépe rozmístěné, návod na přesné rozmístění není, záleží na zkušenosti každého uživatele

obr. 4

obr. 5

Mohu měnit vzhled tabulky dle potřeby? vzhled mohu měnit neustále k nejpřehledněji vytvořené kontingenční tabulce je zapotřebí mnoho zkušeností s tvorbou tabulky změnu tabulky provádíme z karty Nástroje kontingenční tabulky – Možnosti (obr. 6, 7, 8, 9, 10)

obr. 6

obr. 7 obr. 8

obr. 9 obr. 10

Můžeme měnit styly a rozložení tabulky? úpravy vzhledu tabulky můžeme provádět v Nástrojích kontingenční tabulky – Návrh

Můžeme vytvořit z kontingenční tabulky graf? při tvorbě grafu kontingenční tabulky postupujeme stejně jako u jiných tabulek (obr. 11) v okně filtru kontingenční tabulky postupně můžeme filtrovat požadovaná data zobrazená v grafu (obr. 12) graf se vytvoří vždy podle aktuálního otevřeného okna (obr. 13)

obr. 12 obr. 11 obr. 13

Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu MS Office Word a Excel 2007 a je zpracován autorkou textu.