PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výživa člověka.
Advertisements

Lidské zdraví a potrava - pokračování
VÝŽIVA – základní složky potravy
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
VY_32_INOVACE_VkZ Základní složky potravy
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Prvouka 3. ročník ZŠ „Pečujeme o své zdraví“
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Název Výživová pyramida
Zdravá výživa Michaela Šrámková.
HOBITI.
„EU peníze středním školám“
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
Mýty rodičů ve výživě dětí z pohledu pediatra
VY_32_INOVACE_04_ Přírodověda pro 4. ročník
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Zdravá výživa Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Zdravá výživa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_04_Zdrava_vyziva Škola: ZŠ a MŠ.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Přídatné živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Zásady zdravé výživy Autor: Bc. Balonová Soňa. Výživa – patří k důležitým činitelům, které ovlivňují zdraví člověka. Způsob stravování je nedílnou součástí.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
Potrava
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Anotace Výukový program pro žáky 8. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma: Přeměna látek a energií - výživa. Možnost využití: interaktivní tabule.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o vitamínech. Klíčová slova: vitamíny,
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Zdravá výživa test   VY_32_INOVACE_17_36.
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_PŘÍRODOPIS
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Metabolismus (přeměna látek a energií) Výživa U/49
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
PESTROST STRAVY.
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
AUTOR: Blanka Petlánová
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Transkript prezentace:

PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14

Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita Držení těla PEČUJEME O ZDRAVÍ

Výživa a strava zdroj energie a všech nutných látek, které člověk potřebuje k růstu a obnově tkání.  Pestrá, hodnotná a zdravá strava. (ovoce, zelenina, celozrnné pečivo, netučné mléčné výrobky)  Strava s dostatkem živin. (cukry, tuky a bílkoviny, vlákniny, vitamíny )

Obranyschopnost Obranyschopnost organismu je velice důležitá proti vnějším vlivům. Zdraví závisí na imunitě organismu. Imunitní systém chrání naše tělo proti virům, škodlivým látkám a bakteriím. Očkování je účinnou obranou proti nemocem. Preventivními prohlídkami u lékaře předcházíme nemocem. Úraz si můžeme způsobit neopatrným chováním.

Pohyb a aktivita Cvičíme a sportujeme. Nedostatek pohybu vede k nadváze a poté k obezitě. Sport Snižuje nemocnost Udržuje tělesnou hmotnost Pozitivně působí na psychiku

Nesprávné držení těla - příčiny vad  Nevhodné pohybové návyky.  Vadné zatížení těla.  Nesprávné sezení při vyučování.  Přetěžování těla nevhodnou zátěží.  Nedostatečný a nevhodný pohybový režim.  Nepřiměřeně dlouhé stání.  Nesprávná pracovní i odpočinková poloha těla.

Správné držení těla - prevence  Upevňování správných pohybových návyků.  Dostatečný pohybový režim.  Vhodné sezení při vyučování.  Využití tělovýchovných chvilek a hodin tělesné výchovy.  Dechová cvičení.  Vhodné a rovnoměrné zatížení těla.  Omezení nevhodných aktivit ve volném čase. – sledování TV a PC. Správné držení těla

Ovoce a zelenina: AUTOR NEUVEDEN. familyhealthavenue [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Pečivo: AUTOR NEUVEDEN. life-fashion [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Sýr: AUTOR NEUVEDEN. foodsubs [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Mléko: AUTOR NEUVEDEN. sportujeme [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Ryby: AUTOR NEUVEDEN. inetword [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Obranyschopnost: AUTOR NEUVEDEN. eyesaiditbefore [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Obranyschopnost - červený kříž: AUTOR NEUVEDEN. topnews [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Teploměr: AUTOR NEUVEDEN. thermocoupless [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Pohyb a aktivita: AUTOR NEUVEDEN. Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Držení těla: AUTOR NEUVEDEN. Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:.