Elektronická evidence tržeb kdo má povinnost od kdy v jakém režimu co k tomu potřebuje kde může systém otestovat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dnes fiktivně, zítra reálně.
Advertisements

DPH Nepřímá daň Všeobecná daň ze spotřeby
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň. Nepřímé daně jsou jednou z položek, které obecně přispívají do veřejných rozpočtů nejvýznamněji. EU harmonizuje sazby.
FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU 2014 Dopady změn v daních z příjmů platných od 1.ledna 2014 na činnost sportovních svazů a organizací Jiří Topinka člen ekonomické.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
DPH – daň z přidané hodnoty
Blanka Mattauschová MFČR – Odbor nepřímé daně
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ
Daňové doklady Správnost DPH se prokazuje pomocí daňových dokladů vystavovaných podle § 26 – 35a ZDPH a následně též podle § 45 – 46 ZDPH (opravy), Daňové.
Důchodové daně Petr Mrkývka.
Osvobození od DPH U plnění, která jsou předmětem DPH, přichází v úvahu pouze 3 možnosti: Uplatnění DPH podle příslušné sazby DPH a to u plnění, která nejsou.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Zdanění subjektů terciárního sektoru
Vracení DPH, zvláštní režimy. Vracení daně DPH lze vrátit při splnění podmínek ZDPH: –osobám požívajícím výsad a imunit (§ 80), –v rámci zahraniční pomoci.
Daň z příjmů právnických osob DPPO je samostatně upravena v ZDP § 17 – 21, Poplatníky DPPO jsou obecně osoby, které nejsou fyzickými osobami, organizační.
Vracení DPH, zvláštní režimy
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46 ZDPH (opravy), Daňové doklady nejčastěji.
Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě.
Účtování DPH účet 343.
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Kontrolní hlášení IFA 10. března 2015
Druhy daní Daně FO.
Elektronická evidence tržeb: aktuální stav příprav
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR, Upravena zákonem č. 235/2004 Sb., o DPH (dále ZDPH), přijatým v souvislosti se vstupem ČR do EU, Je vybírána plátci DPH.
Novela zákona o daních z příjmů JUDr. Ing. Michal Radvan.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Základní prvky daňové techniky
Zdaňování ostatních příjmů Ostatní příjmy FO vymezuje § 10 ZDP, jsou jimi mj.: příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného pronájmu movitých.
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ pro výpočet DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH,
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Účetnictví kapitola: deník příjmů a výdajů u neplátce dph, plátce dph
DANĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Vracení DPH, zvláštní režimy. Vracení daně DPH lze vrátit při splnění podmínek ZDPH: –osobám požívajícím výsad a imunit (§ 80), –v rámci zahraniční pomoci.
TaxForum2015 Jiří Fojtík Datum: Podnadpis: zpracoval Ing. Jiří Fojtík.
Daňová evidence Daň z přidané hodnoty. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
PŘÍMÉ A NEPŘÍMÉ DANĚ Kristýna Nevolová Lucie Krausová C2A.
Elektronická evidence tržeb Martin Šabo Valná hromada Asociace provozovatelů kin Bystřice nad Pernštejnem,
Daňová soustava v ČR Daně tvoří významnou část příjmů státního rozpočtu a jsou významným nástrojem ovlivňování ekonomiky státem Daně tvoří významnou část.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259_TÉMA_ Daň z příjmu Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty Subjekt musí zdanit veškerou svou produkci a odváděnou daň může snížit o daň, kterou zaplatil v cenách.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Ekonomika pro kuchaře Název vyučovací oblasti: Daně a daňová soustava Ročník / obor studia:
Elektronická evidence tržeb
Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty Subjekt musí zdanit veškerou svou produkci a odváděnou daň může snížit o daň, kterou zaplatil v cenách.
Elektronická evidence tržeb Martin Janeček generální ředitel Generálního finančního ředitelství Konference: Evidence tržeb v praxi Brno
Vymezení evidované tržby
Aktuální otázky daňového práva
Elektronická evidence tržeb
ZPŮSOBY PLACENÍ – platební styk
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Účtová třída 4 Účtová skupina 49 Účet 491
DAŇOVÁ SOUSTAVA CHARAKTERISTIKA DANÍ.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daně VY_32_INOVACE_44_890 Projekt.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR,
Daň z příjmů právnických osob
Zdaňování ostatních příjmů
Daň z přidané hodnoty 20. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Daň z přidané hodnoty.
Daň z přidané hodnoty – Value added tax
Účtování DPH účet 343.
Daň z příjmů fyzických osob
Zvláštní režim DPH pro obchodníky s použitým zbožím
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

Elektronická evidence tržeb kdo má povinnost od kdy v jakém režimu co k tomu potřebuje kde může systém otestovat

Koho se EET týká jsem fyzická osoba a mám příjmy zdaňované podle zákona 586/1992 Sb., o daních z příjmů podle §7, hrazené v hotovosti zákon o EET vyjímá příjmy které nejsou předmětem daně (nikoliv příjmy od daně osvobozené) a příjmy podléhající srážkové dani je příjmem ojedinělým

Koho se EET týká jsem právnická osoba mající příjem z podnikání hrazený v hotovosti EET vyjímá příjmy které nejsou předmětem daně, podléhají srážkové dani nebo se zdaňují samostatným základem daně a příjmy ojedinělé za příjem účetní jednotky se pro účely EET považuje příjem který by poplatník měl kdyby nebyl účetní jednotkou

Pojem příjem v hotovosti úhrada penězi platba kartou platba šekem platba směnkou zápočtem kauce hrazené výše uvedenými způsoby

Příjmem EET není příjem příspěvkových organizací držitele poštovní licence příjem z PP-vztahu příjem ze stravování a ubytování žáků poskytovaného školou z jízdného v hromadné přepravě osob z provozování veřejných toalet

Od kdy mám povinnost EET 1. etapa od – cca 60tis. subjektů NACE 55 – ubytování (hotely, kempy, penziony tábořiště, ubytovny ….) nikoliv pronájmy, ubytování X pronájem NACE 56 – stravování a pohostinství, pouze však stravovací služby ve smyslu zákona o DPH (konzumace na místě včetně poskytnutých souvisejících služeb – dříve v základní sazbě DPH)

Od kdy mám povinnost EET 2. etapa od maloobchod a velkoobchod, jde o prodej zboží v nezměněném stavu, dopadne i na prodejní stánky, které neprodávají vlastní výrobky 3. etapa od všichni ostatní s výjimkou vybraných řemesel 4. etapa od vybraná řemesla

Režimy EET režim on-line – povinnost uvedení FIK na účtence režim off-line dočasný off-line režim – povinnost do 48 hodin zaslat údaje o evidované tržbě v případě dočasné nestability signálu či při překročení mezní doby odezvy na účtence se uvede PKP kód zjednodušený režim v případě trvalé nestability signálu povoluje správce daně s povinností zaslání datové zprávy do 5 dnů od uskutečnění evidované tržby – zjednodušený režim není výhodou, ale komplikací !!!!!!!!

Daňové zvýhodnění snížení sazby DPH u stravovacích služeb s výjimkou alkoholu možnost snížení daňové povinnosti jen u fyzických osob ve zdaňovacím období ve kterém poplatník poprvé zaevidoval tržbu, kterou má podle zákona o evidenci tržeb povinnost evidovat