Nejčastější chyby zjištěné při kontrole monitorovacích zpráv.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Před zahájením realizace GP doporučujeme
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Seminář na téma Závěrečná monitorovací zpráva Oblast podpory 3.2 Informace k finanční části Krajský úřad Jihočeského kraje Martin Plucha.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Informace ze schůzky na MŠMT Postdoc I. + Postdoc II.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Markéta Lisová Finanční rámec grantových projektů 3. výzva, prioritní osa 1, II. globální granty a 5. výzva, oblast podpory 3.2 ORR, Krajský úřad kraje.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Finanční část monitorovací zprávy Jiří Haken. 1.Přímé a nepřímé náklady projektu 2.Přílohy monitorovací zprávy 3.Zadání žádosti o platbu 4.Nesrovnalosti.
Mgr. Zita Nidlová Finanční část monitorovací zprávy.
Jana Kopečková Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Markéta Lisová Finanční rámec grantových projektů 3. výzva, oblast podpory 3.2 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy.
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Porušení pravidel OP LZZ Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn Podporujeme Vaši budoucnost.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ RNDr. Jiřina Oulovská manažerka projektu.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Jana Hadravová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP VK Financování grantových projektů (GP) v rámci globálních.
Jana Kopečková Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pracovní skupina TP OP VK
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
Nejčastější chyby partnerů při certifikaci výdajů
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Nejčastější chyby zjištěné při kontrole monitorovacích zpráv

Nejčastější chyby ve věcné části monitorovací zprávy 2

Obecně nedodání všech potřebných dokumentů/nepřehledné dodávání podkladů pro administrativní kontrolu (např. pro monitorovací indikátory, výběrová řízení atd.) chybějící podpisy na relevantních dokumentech (např. na Monitorovací zprávě, na podkladech k výběrovým řízením, na podkladech k monitorovacím indikátorům atd.) nedostatečný popis (nebo nedostatečné zdůvodnění) v popisu v jednotlivých částech monitorovací zprávy (např. u monitorovacích indikátorů, u výběrových řízení, u klíčových aktivit, u publicity, ve výkazech práce, u podstatných a nepodstatných změn atd.) 3

Obecně chybná struktura CD (např. pojmenování souborů, chybné zařazování dokumentů, chybné složky, vytváření vlastních pojmenování a složek atd.) nedodržování pravidel pro elektronickou verzi monitorovací zprávy pozdní dodání monitorovací zprávy nedodržování povinné publicity dle Manuálu vizuální identity a Příručky pro příjemce (např. na publikacích, prezentacích, propagačních materiálech) k dodatku pracovní smlouvy (PS) nedoložení původní PS nedoložení mzdového výměru a popisu pracovní činnosti relevantní pro projekt spolu s PS 4

Monitorovací indikátory chybné vykazování cílových skupin (CS) a realizačního týmu (vykazování osob, které nespadají do CS nebo cílových skupin, které nejsou součástí projektu) chybné zařazení osob do indikátoru „Poskytovatelé služeb“ (např. zařazení administrativních pracovníků do poskytovatelů služeb, tj. osob, které neposkytují přímo vzdělávací službu cílové skupině ) započítání cizinců do monitorovacích indikátorů (kromě MI Počet podpořených osob – poskytovatelé služeb) započítání osob, které jsou mimo území dopadu 5

Za správné zadání veřejné zakázky je odpovědný zadavatel, a to v jakékoliv fázi veřejné zakázky či výběrového řízení 6 Výběrová řízení

chyby v M7+: Nasmlouvaná cena výběrového řízení není uvedena pouze za projekt (nerozlišování polí „Nasmlouvaná cena v Kč bez DPH“ a „Předpokládaná hodnota v Kč bez DPH“) neoslovení závazného počtu uchazečů dle limitu stanového Příručkou pro příjemce finanční podpory OP VK (dále jen „PpP“) neuveřejnění výběrového řízení na internetových stránkách MŠMT, je-li dle příslušné verze Příručky pro příjemce relevantní dělení předmětu veřejných zakázek 7

Výběrová řízení použití obchodních názvů u ICT technologie uvedení požadavku na minimální taktovací frekvenci v zadávací dokumentaci nejednoznačně stanovená hodnotící kritéria, např. kvalita, bez popisu způsobu hodnocení kvalifikační předpoklad jako hodnotící kritérium nepřiměřené kvalifikační předpoklady požadovaná nedostatečná lhůta pro předložení nabídek neschopnost doložit odeslání výzvy text výzvy neobsahuje všechny požadované náležitosti hodnocení neproběhlo dle kritérií stanovených ve výzvě nesprávné vyloučení nabídek 8

Výběrová řízení netransparentní hodnocení zápis z hodnocení nabídek neobsahuje všechny náležitosti, zejména důvod vyloučení nabídky a způsob hodnocení nabídek text smlouvy není v souladu s Výzvou, popřípadě s předloženou nabídkou nedoložení čestných prohlášení členů hodnotící komise o nepodjatosti smlouva neobsahuje všechny požadavky stanovené v Příručce pro příjemce 9

Závěrečná monitorovací zpráva nedodání Souhrnné informace o realizaci projektu, případně dodání její nepodepsané verze nedostatečné popsání dosažených cílů a výstupů projektu, tak jak byly plánovány v projektové žádosti nedodání licenční smlouvy (pokud doložena, často se vyskytuje chyba v odstavci Rozhodnutí, který poukazuje na povinnost předložit licenční smlouvu) ), příp. není dodána aktuální verze dle vzoru na webu MŠMT nedoložení všech relevantních výstupů na zvláštním CD klíčové aktivity nejsou ve stavu „ukončena“ výběrová řízení nejsou ve stavu „ukončeno“, „nenaplněno“ či „zrušeno“, ale ve stavu „plánováno“ 10

Nejčastější chyby ve finanční části monitorovací zprávy 11

Soupiska účetních dokladů zahrnutí výdajů, které patří do nepřímých nákladů (ubytování projektového týmu na seminářích, spotřební materiál,...) zahrnutí výdajů, které patří do následující žádosti o platbu (neuskutečněné služební cesty, výdaj neuhrazený z dotačních prostředků) nepřehledné řazení výdajů do soupisky, úpravy soupisky v rozporu se vzorem 12

Rozpisy_rozpočet nesoulad mezi přílohami Přepracovaný rozpočet, Přehled čerpání způsobilých výdajů, Soupiska účetních dokladů, Schválený rozpočet dle Rozhodnutí o poskytnutí dotace (Dodatku k Rozhodnutí o poskytnutí dotace nesoulad přílohy Přepracovaný rozpočet s Monitorovací zprávou, částí 9 Podstatné/nepodstatné změny ignorování procent přesunů či čerpání v těchto přílohách (čerpání přes 100 % narozpočtovaných výdajů) 13

Rozpisy_rozpočet - Doporučení Nejprve vyplnit přílohu Přepracovaný rozpočet 1. trojsloupcí: rozpočet z Rozhodnutí, popř. posledního Dodatku 2. trojsloupcí: položky po provedení všech změn kumulativně od počátku realizace projektu 3. trojsloupcí: pouze změny provedené v daném období, navýšení se znaménkem +, snížení se znaménkem -, dohromady vždy trojsloupcí z této přílohy zaznamenat do 1. trojsloupcí Přehledu čerpání způsobilých výdajů 14

Rozpisy_rozpočet - Doporučení Výdaje, které byly nezpůsobilé, se vykazují jako vyčerpané. Vše, co je vykázáno v Soupisce účetních dokladů, musí být rozřazeno v Přehledu čerpání způsobilých výdajů. Nemazat nastavené vzorce. V případě přidání řádků vzorce překontrolovat, popř. doplnit. Kontrolovat návaznost příloh po monitorovaných obdobích (součty již prokázaných a prokazovaných výdajů). 15

Cestovní příkazy nekrácení stravného na cestovních příkazech v případě, že bylo zaměstnanci poskytnuto bezplatné jídlo použití chybného kurzu při vyplácení záloh a proplácení cestovného u zahraničních služebních cest nehospodárné použití vozů taxi služby v místech i časech, kdy je možné využít jiný dopravní prostředek vytvoření nových zahraničních cest, které nebyly součástí schválené projektové žádosti 16

Mzdové výdaje nekompletní dokladování mzdových výdajů (přehledně uvedeno v newsletteru nedoložení úhrady sociálního a zdravotního pojištění výpisem z provozního účtu nedodržování Metodického dopisu č. 4.3 (např. při vytváření nových pozic) 17

Pracovní výkazy vykazování činností, které spadají do nepřímých nákladů nebo jejich zařazení není zřejmé počet hodin proplacených v daném měsíci za projekt se neshoduje s Rozpisem mzdových výdajů opakující se činnosti bez bližší specifikace popis práce neodpovídá náplni práce pro projekt 18

Projektový účet výdaje na výpise z účtu nejsou identifikovány (popsány čísly ze Soupisky či zařazením do nepřímých nákladů) v případě prvotní úhrady z provozního účtu chybí výpis z provozního účtu a vnitřní účetní doklad - příkaz k refundaci s přesným popisem výdajů zahrnutých do převedené částky v případě úhrady hotově z pokladny chybí doklad prokazující úhradu výdaje (pokladní kniha) 19

Podstatné/nepodstatné změny nedostatečné zdůvodnění popis v MZ neodpovídá Přepracovanému rozpočtu nepřesný popis přesouvaných částek (odkud a kam se přesouvá, kolik jednotek za jakou jednotkovou cenu) záměna podstatné změny za nepodstatnou a obráceně (platí i pro věcnou část monitorovací zprávy) 20

Žádost o platbu chybné vyplnění Žádosti o platbu nerozlišení Předfinancování a Refundace předfinancování neponížení o kladné úroky přijaté na projektových účtech příjemce i partnerů (netýká se příjemců z výzvy č. 37) nerozlišování investičních a neinvestičních prostředků nákup investic z neinvestičních prostředků je porušení rozpočtové kázně! 21

Účetní doklady nerozepsané doklady např. občerstvení, kancelářské potřeby atd. neoznačení registračním číslem projektu nedokládání objednávek a likvidačních listů (košilek) ke kopiím dokladů nad Kč 22

Neodůvodněné nákupy výdaje v závěrečné fázi projektu nejsou nutné pro naplnění cílů projektu nebo pro jeho ukončení 23

Doručení v případě nekompletní MZ pokud byla MZ nebo ŽoP doručena kvůli časové tísni nekompletní, není třeba čekat na výzvu k doplnění 24

Závěrečná monitorovací zpráva Překročení jednotkových mezd/odměn z dohod Závaznými jsou mzdy stanovené ve schváleném rozpočtu (v Rozhodnutí o poskytnutí dotace nebo Dodatku, je-li relevantní), včetně úvazku popsaného v Projektové žádosti. Doporučení: Průběžně sledovat čerpání mzdových nákladů 25