Výchova k občanství – 7. ročník Důležité životní doklady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Advertisements

VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Změny právních předpisů s účinností od
SVNIT Přednáška M. Horáková
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
Státní občanství a cizinecký režim
Peníze - půjčky Splátkový prodej Úvěrová karta Spotřebitelský úvěr
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Životopis shrnutí poznatků.
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
ZÁKLADNÍ REGISTRY A JEJICH PRAKTICKÉ VYUŽITÍ
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.17
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Petra Vojtěchová Obor: VSRR Vypracovali: Patrik Böhm, Jolana Ryšavá,
Evidence obyvatel.
VY_32_INOVACE_16_05.  Název:Občanem státu   Anotace:Prezentace, která slouží k osvojení si informací, které vyplývají z občanství v ČR   Autor:Mgr.
Jsem občanem státu Petr Machala.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SVNIT Přednáška M. Horáková
Cestovní doklady, víza, pojištění, směnárenské služby v CR
Opravář zemědělských strojů
eHealth vs eGovernment : souboj bez vítěze
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
JUDr. Jana Jurníková, Ph.D.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_406.
Vnitřní správa M. Horáková 1..
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
DUM II. / 7. osobní doklady Bc. Zdeněk Klíma. Osobní doklady.
PRÁVNÍ DOKUMENTY OBČANA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
Zvláštní část JUDr. Alena KLIKOVÁ. Evidence obyvatel, trvalý pobyt Zákon 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
1 Informace o postupu ohlašoven při zápisu údajů do ISEO.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Jana Volková Název: VY_32_INOVACE_01_OV9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Státní občanství.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Vnitřní správa Přednáška M. Horáková. Obecná charakteristika vnitřní správy Klasické odvětví veřejné správy Dříve tzv. správa policejní Vydělení tzv.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Vysvědčení. V průběhu let 2009 až 2011, Nabídka na internetových portálech na získání: Vysokoškolského diplomu, Maturitního vysvědčení, Výučního listu,
OBČANSKÝ PRŮKAZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY Odbor matriky a evidence obyvatel
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
OBČAN Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Výchova k občanství Právní základy státu – státní občanství
Důležité osobní doklady
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Církevní a občanský sňatek
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Výchova k občanství – 7. ročník Důležité životní doklady

Jsou to dokumenty či průkazy, které jsou nezbytné pro: 1. identifikaci osoby - občanský průkaz, cestovní pas 2. doložení důležitých skutečností a významných změn našeho života (informace o narození, naše rodiče, sňatky, úmrtí) – rodný list, oddací list, úmrtní list 3. prokázání absolvovaného vzdělání – vysvědčení, maturitní vysvědčení, výuční list, vysokoškolský diplom, řidičský průkaz 4. doložení jiných důležitých informací o naší osobě – kartička zdravotní pojišťovna, očkovací průkaz

Důležité životní doklady S těmito doklady je třeba zacházet opatrně, chránit je před ztrátou a zničením.

Doklady pro identifikaci osoby Občanský průkaz je povinen mít občan České republiky, který dosáhl věku 15 let a má trvalý pobyt na území České republiky. Cestovní pas – identifikace osoby mimo území ČR Občanský průkaz lze použít jako cestovní doklad k cestě do států Evropské unie. Zdroj informací - doklady aspx

Doklady o důležitých změnách v lidském životě Rodný list - obsahuje jméno, datum a místo narození, jména rodičů Oddací list – datum, místo sňatku, jméno a údaje o manželovi či manželce Úmrtní list – dokument dokládající úmrtí osoby

Doklady prokazující dosažené vzdělání, dovednosti apod. Vysvědčení, maturitní vysvědčení, výuční list, vysokoškolský diplom, řidičský průkaz Vysvědčení, maturitní vysvědčení, výuční list, vysokoškolský diplom, řidičský průkaz Slouží k úřednímu doložení dosaženého vzdělání Jsou důležité pro zaměstnavatele i při vydávání jiných dokumentů, kde je nutno doložit dosažené vzdělání (OP, Pas, ŘP)