Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370 01 Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/34.0423 Č ÍSLO MATERIÁLU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370 01 Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/34.0423 Č ÍSLO MATERIÁLU."— Transkript prezentace:

1 Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370 01 Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/34.0423 Č ÍSLO MATERIÁLU 6. STRUKTUROVANÝ ŽIVOTOPIS NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370 01 A UTOR Ing. Jindřiška Baronová T EMATICKÝ CELEK Obchodní korespondence – Personální písemnosti R OČNÍK III. ročník, maturitní obor Hotelnictví a turismus D ATUM TVORBY březen 2014

2 Anotace: Tento digitální učební materiál je zpracován k výuce Obchodní korespondence ve 3. ročníku pro studijní obor 65-42-M/01 – Hotelnictví. Materiál je návodem na postup při zpracování strukturovaného životopisu, na obsah, zásady a úpravu jeho částí. Metodické pokyny: Materiál je vytvořen jako prezentace v programu MS PowerPoint. Pro jeho využití je potřeba mít k dispozici počítač nebo notebook, dataprojektor, promítací plochu a příslušné programové vybavení. Je podkladem pro výuku.

3 Strukturovaný životopis

4 Informace pro zaměstnavatele Zaměstnavatel si udělá úsudek o inteligenci, znalostech a schopnostech žadatele z:  životopisu,  žádosti o místo,  dokladů o dosaženém vzdělání.

5 První dojem Důležitá je stylizace a pravopis – reprezentuje žadatele! Nezapomenout na informace, které hovoří v náš prospěch! Přehledným (strukturovaným) způsobem -> usnadňuje orientaci! Pravdivé údaje!

6 Některé zásady Písemnosti mají být na kvalitním kancelářském papíru formátu A4. (Papír nepřekládáme!) Pokud fotografie, tak pasový formát! Vše v jednom stylu úpravy! Vyhnout se výstřednostem, uměleckému stylu písma, barevnému papíru apod.! Aktuální datum a vlastnoruční podpis!

7 Obsah strukturovaného životopisu Osobní data Dosažené vzdělání Průběh zaměstnání, profesní zkušenosti Další znalosti a dovednosti Ostatní informace

8 Osobní data  celé jméno  adresa bydliště  datum a místo narození  dobrovolně národnost, rodinný stav  kontaktní údaje (e-mail, telefon, mobilní telefon)

9 Dosažené vzdělání  nejvyšší dokončené vzdělání  data, kdy jsme danou školu navštěvovali  zkoušky  postupujeme od vzdělání nejvyššího ( v opačném směru, než jsme dané školy absolvovali), neuvádíme ZŠ.

10 Průběh zaměstnání, profesní zkušenosti  zaměstnání, která jsme od ukončení vzdělání vykonávali (od posledního v opačném směru, než jsme byli zaměstnáni), nemusí být všechna  Ke každému:  data, od kdy do kdy probíhalo  název a adresa zaměstnavatele  náplň práce  reference

11 Další znalosti a dovednosti  jazykové znalosti (aktivně, pasivně)  práce s počítačem (znalost programů)  kurzy, zkoušky či certifikáty  řidičský průkaz

12 Ostatní informace  Záliby – podle našeho uvážení – je dobré uvádět informace související s pracovní pozicí, o niž se ucházíme. Obrázky – www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370 01 Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/34.0423 Č ÍSLO MATERIÁLU."

Podobné prezentace


Reklamy Google