Podpora napojení logistických center na železniční dopravu Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Autor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Plán SFDI na rok 2016 a programovací období Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI.
Advertisements

Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Bezpečnost silniční a železniční dopravy
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Analýza bankovních produktů bank působících v České republice
Podpora dopravní infrastruktury z fondů EU
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Systém odměňování pracovníků
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Procesní management v oddělení logistiky
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza dopravní obslužnosti v Mikroregionu Jindřichohradecko
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Analýza trhu biopotravin
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Moderní trendy v cyklistické dopravě
Projekt novostavby vysokoškolských kolejí v rozsahu DPS
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurenčního prostředí
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Marketingový plán společnosti
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.
Finanční analýza ve vybraném podniku ve vztahu k podpoře řízení
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Autor bakalářské práce: Jan Zeman 17374
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Pozemkové úpravy.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Kalamitní situace - opatření
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Ing. Pavlína Tomková Odbor drážní a vodní dopravy
Transkript prezentace:

Podpora napojení logistických center na železniční dopravu Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Autor diplomové práce: Bc. Filip Padalík Vedoucí diplomové práce: Doc. Ing. Jozef Gašparík, Ph.D. Oponent diplomové práce: Ing. Vladislav Zitrický, PhD.

Obsah prezentace Motivace a důvody k řešení daného problému Cíl práce Logistické parky v ČR Legislativa ČR Operační program doprava Program „ Podpora revitalizace železničních vleček“ Návrhy opatření Shrnutí práce Odpovědi na otázky oponenta

Motivace a důvody k řešení daného problému Zájem o problematiku týkající se logistických center v ČR Zájem o železniční dopravu Rozšíření teoretických znalostí Současná situace na silniční síti v ČR Nízké využívaní ŽD v ČR

Cíl práce Cílem diplomové práce je, na základě analýzy současné struktury a lokace logistických center v ČR se zaměřením na podmínky jejich plánování, navrhnout opatření na podporu napojení těchto logistických center na železniční síť.

Logistické parky v ČR Firmy stavící a provozující logistické parky po celé ČR –P3 LOGISTICS PARKS –Prologis Česká republika –CTPark Menší firmy mající LC v ČR –HÖDLMAYR LOGISTICS CZECH REPUBLIC A.S. –Panattoni Park Prague Airport –Airport Logistics Park –Business Park Rudná

P3 LOGISTICS PARKS

Prologis Česká republika

CTPark

LOGISTICKÉ CENTRUM VLEČKA MOŽNOST NAPOJENÍ VLEČKY BLÍZKOST K NÁKLADNÍMU KORIDORU RFC HÖDLMAYR LOGISTICS * --- RFC 7,8 PANATTONI PARK× RFC 7,8 P3 PRAGUE BLUE PARK× RFC 7,8 P3 PRAGUE GREEN PARK× RFC 7,8 P3 PRAGUE D11× RFC 7,8 P3 PRAGUE HORNÍ POČER. * --- RFC 7,8 P3 PRAGUE D1× RFC 7,8 P3 PŘEDLICE× RFC 7,8 P3 MLADÁ BOLESLAV× × P3 PŘÍŠOVICE× × P3 TURNOV× × P3 LIBEREC× × P3 HRADECE KRÁLOVÉ× × P3 OLOMOUC× RFC 5,9 PROLOGIS: PRAHA AIRPORT× RFC 7,8 PROLOGIS: PRAHA JIŘINY× RFC 7,8 PROLOGIS: ÚŽICE× RFC 7,8 CTPARK PRAGUE NORTH× RFC 7,8 CTPARK JIHLAVA× × CTPARK POHOŘELICE× × CTPARK MODŘICE× RFC 5,7 CTPARK BRNO× RFC 5,7 CTPARK HRANICE× RFC 5,9 Analýza logistických center z hlediska možnosti jejich napojení na železniční síť

Legislativa ČR Respektování neúměrného množství zákonů –Stavební zákon –Zákon o posuzování vlivů na životní prostředí –Zákony o dopravě –Zákon o drahách –Předpisy, vyhlášky a nařízení vlády Důležitou roli hraje ministerstvo dopravy ČR –Operační program Doprava

Operační program doprava Programové období –Prioritní osa 6: Podpora revitalizace železničních vleček Alokováno jen 2 % finančních prostředků ( Eur) –Cílem je vznik sítě VLC –Výsledek Větší zapojení železniční dopravy do přepravních řetězců Budování veřejných logistických center Pozitivní dopad na silniční a železniční síť a na ŽP

Program „Podpora revitalizace železničních vleček“ Součástí operačního programu doprava ( ) Cíl –Rozšiřování a rozvoj stávajících a budovaní nových vleček –Obnova provozu na vlečkách –Modernizace technologie a technologických postupů

Program „Podpora revitalizace železničních vleček “ 3 kola výzev na předložení projektové žádosti – 1. kolo: finanční podpora: 95,3 mil. Kč podáno 18 žádostí, schváleny 3 – 2. kolo: finanční podpora: 224,5 mil. Kč podáno 9 žádostí, schváleny 3 – 3. kolo: finanční podpora: 110,2 mil. Kč podáno 5 žádostí, schváleny 4

Operační program doprava Programové období s výhledem do roku 2050 –1. prioritní osa: Infrastruktura pro železniční a další udržitelnou dopravu Zdokonalení infrastruktury –Větší využití železniční dopravy –Vyšší konkurenceschopnost malých a středních podniků Strategie podpory logistiky z veřejných zdrojů –Využití Fondu soudržnosti Program podpory modernizace a výstavby překladišť kombinované dopravy

Návrhy opatření Nový zákon „Výstavba, provozování a financování logistického centra“ Komplexní právní úprava stavby drah, jejich provozování a provozování dopravy na dráze –Terminál multimodální dopravy Dotace a příspěvky pro menší a střední podniky Dotace a příspěvky drážním dopravcům Zřízení sdružených překladišť

Návrhy opatření Ustanovení pro podporu napojení na ŽD: –Povinnost výstavby vlečky u nových VLC: nejbližší železniční stanice není dál než 4km koridor RFC je v okruhu 50km –VLC mají postavení veřejného zájmu –Na výstavbu VLC a TKD po splnění podmínek: finanční podpora –Současné i budoucí PZ: povinnost výstavby vlečky Výjimka: přírodní překážky (těžko překonatelné)

Shrnutí práce Rozvoj LC v ČR s napojením na železniční síť Schválení navrhovaného zákona Za posledních 10 let pouze 1 návrh přímé podpory rozvoje vleček –Vytvořit více návrhů na podporu Finanční podpora: spolupráce terminálu KD a VLC (při výstavbě, rozšiřování)

Otázky oponenta 1.Proč podle Vás podnikové LC nemají větší zájem napojení na železniční infrastrukturu? 2.Neohrozí podle Vás úprava legislativy tržní prostředí a svobodu při podnikání v případě navrhovaných legislativních změn?

Dotazy?

Děkuji za pozornost