ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_03_Český jazyk pro 7. ročník_Práce s jazykovými příručkami Téma: Práce s jazykovými příručkami.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_03_OBECNÉ_VÝKLADY_O_.
Advertisements

Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 4 – přídavná jména Mluvnice pro 2. ročník 2. ročník Srpen 2012.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17_PŘEDLOŽKY S, Z Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec, Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk Třída:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.1.2 Slova jednozna č ná a mnohozna č ná Název sady: Č eský jazyk 4.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Petr Nedbal Název: VY_32_INOVACE_9C_1_Pravěk II.-vznik zemědělství.
Pravopis ů, ú Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření RočníkNižší.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_05_Český jazyk pro 8. ročník_Pravopis koncovek přídavných jmen Téma: Pravopis koncovek přídavných.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_3_Vlastní a obecná jména Téma: 6A_ČJ7.roč.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_15_M6_Hanak TÉMA: Úhel
VY_32_INOVACE_13_Český jazyk pro 8. ročník_Pravopis velkých písmen
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
VY_32_INOVACE_15_Český jazyk pro 8. ročník_Význam slov
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY_32_INOVACE_02_Český jazyk pro 7. ročník_Jazykové příručky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Téma: Předmět a příslovečné určení
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Druhy vět - tázací
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
Měření objemu kapalin Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
WORD Číslování stránek
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Digitální učební materiál
zpracovaný v rámci projektu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
Ú/Ů Mgr. Michal Oblouk.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
AUTOR: Mgr. Naděžda Tománková
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Název vzdělávacího materiálu Vzduch
VY_32_INOVACE_08_ČESKÝ JAZYK 2.ROČNÍK_ABECEDA
WORD Vkládání obrázků a klipartů
Téma: Pravopis podstatných jmen II.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
WORD Tabulky - ohraničení
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ29 Excel – funkce Počet období.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ26 Excel – funkce Současná hodnota.
Části obchodního dopisu, osnova
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
VY_32_INOVACE_06_Český jazyk pro 7. ročník_Číslovky
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marie Vališová Číslo
Téma: Předpony s-, z-, vz-, se-,ze-, vze-
Druh učebního materiálu
Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen II.
AUTOR: Mgr. Lenka Štěrbová
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
PRAVOÚHLÁ SOUSTAVA SOUŘADNIC
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_03_Český jazyk pro 7. ročník_Práce s jazykovými příručkami Téma: Práce s jazykovými příručkami CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: červenec 2012

Výukový materiál je určen pro žáky 7. tříd. Slouží pro praktickou činnost s jazykovými příručkami. Vyučující na hodinu přinese i tyto příručky. Pro kontrolu jednotlivých úkolů je vhodné využití interaktivní tabule. Anotace

Ve Slovníku spisovné češtiny zjisti význam těchto slov. baroko- vikýř- opar- umělecký sloh od konce 16. do 18. století vyznačující se monumentálností a dynamičností tvarů krytý střešní výstupek s otvorem nad oknem kožní choroba v podobě puchýřků

měděnka- pes- zámotek - zelený povlak na měděných předmětech vystavených povětrnostním vlivům šelma odpradávna ochočena k lovu, hlídání obal vytvořený housenkou před zakuklením

 počáteční písmena názvu Český Krumlov  pravopis slova visutý - vysutý V Pravidlech českého pravopisu si ověř psaní těchto slov. V souslovných vlastních jménech užívaných pro osídlená místa se píše velké počáteční písmeno ve všech slovech kromě předložek. Visutý – ve smyslu visící. Vysutý - ve smyslu vysunutý.

 U s čárkou píšeme:  na začátku slova (úkol, údolí)  v odvozených slovech po předponě (zúčastnit se)  ve složených slovech po první části (pravoúhlý)  v citoslovcích vrkú, hú  ve slově ocún  v několika slovech přejatých (fúze, ragú).  V ostatních případech označujeme délku u kroužkem. V Pravidlech českého pravopisu vyhledej poučení o psaní ú, ů

Ve výukovém materiálu byly použity kliparty z programu MS Word 2010 od firmy Na tento software máme zakoupenou licenci. ŠAUR, Vladimír. Pravidla českého pravopisu s výkladem mluvnice. Praha: Ottovo nakladatelství, 2004, ISBN MEJSTŘÍK, Vladimír a kol. Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost. Praha: academia, 1999, ISBN Použité zdroje