Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Téma: Pravopis podstatných jmen II.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Téma: Pravopis podstatných jmen II."— Transkript prezentace:

1 Téma: Pravopis podstatných jmen II.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_19_Český jazyk pro 6. ročník_Pravopis podstatných jmen II. Téma: Pravopis podstatných jmen II. CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: červenec 2011

2 Anotace Text je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k procvičení pravopisu koncovek podstatných jmen.Každý žák pracuje na svůj pracovní list. Text na interaktivní tabuli slouží ke zpětné kontrole.

3 Doplň i/y, í/ý Na hráz_ rybníka postávalo několik chlapců. Chtěl bych vidět obrázek s vašimi ps_. Každý se musí řídit těmito pravidl_. V pytl_ s peněz_ objevil starý spis. Dej tu květinu do nové váz_. V této obuv_ nemůžeš nikam jít. Vydali jsme se na výlet po řece Lab_. Při velkých mrazech prasklo potrub_ s pitnou vodou. Sestavil všechny hlavolam_. Do škol_ začal chodit vloni. Z Bratislav_ do Přibyslav_ pojede rychlíkem. Na předměstí stály kolos_ velkých budov. Mám pokoj v podkrov_ našeho domu. Podneb_ v těchto krajích je teplé.

4 Správné řešení Na hrázi rybníka postávalo několik chlapců. Chtěl bych vidět obrázek s vašimi psy. Každý se musí řídit těmito pravidly. V pytli s penězi objevil starý spis. Dej tu květinu do nové vázy. V této obuvi nemůžeš nikam jít. Vydali jsme se na výlet po řece Labi. Při velkých mrazech prasklo potrubí s pitnou vodou. Sestavil všechny hlavolamy. Do školy začal chodit vloni. Z Bratislavy do Přibyslavi pojede rychlíkem. Na předměstí stály kolosy velkých budov. Mám pokoj v podkroví našeho domu. Podnebí v těchto krajích je teplé.


Stáhnout ppt "Téma: Pravopis podstatných jmen II."

Podobné prezentace


Reklamy Google