Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen II.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen II."— Transkript prezentace:

1 Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen II.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_19_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis koncovek podstatných jmen II. Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen II. CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: červenec 2012

2 Anotace Výukový materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Slouží k procvičení pravopisu koncovek podstatných jmen. Každý žák pracuje na svoje pracovní listy. Prezentace je vhodná pro interaktivní tabuli. Její využití slouží ke zpětné kontrole.

3 Na správnou variantu slova klikni dvakrát.
Na ????? rybníka postávalo několik chlapců. Chtěl bych vidět obrázek s vašimi ??? . Každý se musí řídit těmito ???????? . V ????? s ?????? objevil starý spis. Dej tu květinu do nové ???? . hrázi hrázy psi psy pytli pytly pravidli pravidly penězi penězy vázi vázy

4 Doplň koncovky podstatných jmen
V této obuv_ nemůžeš nikam jít. Vydali jsme se na výlet po řece Lab_. Při velkých mrazech prasklo potrub_ s pitnou vodou. Sestavil všechny hlavolam_.

5 Správné řešení V této obuvi nemůžeš nikam jít. Vydali jsme se na výlet po řece Labi. Při velkých mrazech prasklo potrubí s pitnou vodou. Sestavil všechny hlavolamy.

6 Doplň koncovky podstatných jmen
Do škol_ začal chodit vloni. Z Bratislav_ do Přibyslav_ pojede rychlíkem. Na předměstí stály kolos_ velkých budov. Mám pokoj v podkrov_ domu. Podneb_ v těchto krajích je teplé.

7 Správné řešení Do školy začal chodit vloni. Z Bratislavy do Přibyslavi pojede rychlíkem. Na předměstí stály kolosy velkých budov. Mám pokoj v podkroví domu. Podnebí v těchto krajích je teplé.

8 Použité zdroje Ve výukovém materiálu byly použity kliparty
z programu MS Word 2010 od firmy . Na tento software máme zakoupenou licenci.


Stáhnout ppt "Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen II."

Podobné prezentace


Reklamy Google