/ 26 Nové webové rozhraní pro službu Osobní dozimetrie VF Září 2015 1 Ing. Jiří Studený.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Univerzitní informační systém IV., Svojanov 2005 Financování studií Ing. Tomáš Klein
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – posílání příloh Jak poslat em celý soubor?
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Elektronická přihláška Studenti z ČR a SR použijí tento formulář ! Studenti bez rodného čísla použijí tento formulář !
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Volný pád a svislý vrh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník 2016/17. Základní informace – záložka „studentům“ 1.Studijní řády a.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 GRAF II – výsečový graf Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Vytváření výsečového.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Databáze © Mgr. Petr Loskot
PŘIHLÁŠENÍ K ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Věcné autority v roce 2016
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
Letecká informační služba pro GA 2017
Zpracovala: Mgr. Silvie Szymurdová
Elektronická přihláška
Seminář k výběrovému řízení 2018
Podání přihlášky prostřednictvím elektronické aplikace
Postup pro aktualizaci seznamu doporučené literatury a učitelů uvedených u předmětu ve studijní agendě STAG.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Základní formy prodeje
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Malování - nástroje grafického editoru
Databáze MS ACCESS 2010.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vkládání záznamů do databáze OBD
PEXESO.
Název materiálu: Přihlášení ke službě Edu Live
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Využití softwaru při tréninku a hodnocení sportovních aktivit
WORD Vkládání obrázků a klipartů
Aktualizace stránek www. mesto-orlova Aktualizace stránek Oznámení o překročení limitů znečištění ovzduší v Orlové.
Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Nový program REZZO1NotationAdmin
Portál PUBLIKACE jako nástroj evidence výsledků vědeckovýzkumných aktivit Situace ke konci roku 2016 Cíl na rok 2017 – z nástroje dílčích sběrů vytvořit.
Systém pro výdej průkazů ISIC/ITIC/IYTC/STAFF
Postup pro podávání žádosti do výběrového řízení o dotaci- pořízení, zachování a obnovu hodnot místního kulturního, národního a historického povědomí z rozpočtu.
Přídavné karty.
PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
Pojištění motorových vozidel
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Osobní stránky zaměstnanců JU
Platba záloh Výběr žáků Zvolení šablony Odeslání kontrola plateb
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
Portál - role studenta v informačním systému STAG
Transkript prezentace:

/ 26 Nové webové rozhraní pro službu Osobní dozimetrie VF Září Ing. Jiří Studený

/ 26 Úvod 2 Výhled Celkem Výhled Od 1. září 2015 byl aktualizován WebSOD – webové rozhraní pro službu Osobní dozimetrie VF Nové rozhraní má moderní grafickou podobu, intuitivní ovládání, umožňuje otevřít několik záložek současně. Poskytuje řadu funkcí pro podporu dohlížejících pracovníků: -administrace monitorovaných osob (zavedení, zrušení osoby, změny údajů,..) -protokoly ročních hodnot dávek (osobní + prstové, neutronové) -elektronické výpisy dávek -grafy naměřených dávek -kolektivní dávky -nastavení referenčních úrovní

/ 26 Přihlášení k WebSOD 3 Přihlásit se můžete kliknutím na odkaz WEB SOD na stránkách: nebo přímo na stránce: Zadejte přidělené přihlašovací jméno a heslo a vložte ověřovací sms kód Pokud nemáte přístup můžete vyzkoušet demo verzi (přihlašovací jméno demo, heslo 12345)

/ 26 Úvodní obrazovka 4 Přehledné a jednoduché menu: -Osobní dávky -Monitorované osoby -Kolektivní dávky -Referenční úrovně -Vyhodnocení -Nápověda -Odhlásit se

/ 26 Osobní dávky - tabulka 5 Výběr střediska Výběr druhu měření Výběr období Zobrazit výběr Pokud není proveden výběr - zobrazí se všechna přiřazená střediska, OSL a TLD dozimetry a poslední monitorované období Identifikace osoby Monitorované období Naměřené hodnoty Kliknutím na ikonu můžete provést korekci naměřených hodnot Hodnoty roční dávky Korigovaná dávka Provedené korekce (např. na stínící zástěru) jsou zobrazeny v tabulce jako naměřené hodnoty, jsou započítány do grafů, vyhodnocení, kolektivních dávek… korigované hodnoty jsou podbarveny žlutou barvou. Původní naměřené hodnoty zůstávají zachovány. Korekce naměřených hodnot

/ 26 Osobní dávky – grafy 6 Grafy naměřených hodnot Celotělový OSL dozimetr Prstový TLD dozimetr Neutronový stopový dozimetr Výběr zobrazovaných limitů Výběr zobrazovaných veličin Měřítko grafu se mění automaticky podle naměřených hodnot nebo podle zvoleného limitu Zobrazit výběr

/ 26 Roční hodnoty dávek 7 Vybraná střediska Vybraný rok Zobrazit výběr Identifikace pracovníka Označení protokolu a datum tisku Identifikace střediska Roční hodnoty E, Hp(10), Hp(0,07) a Ht Hodnoty E za jednotlivá monitorovací období Tisk protokolu Protokol pro roční hodnoty dávek neutronového záření získáme obdobně

/ 26 Elektronické výpisy dávek 8 Výběr střediska Typ výstupu text/num Doplnit do výpisu ICP Výběr druhu měření Výběr období Zobrazit výběr Export do souboru.csv V textovém formátu jsou hodnoty pod MDD uloženy se symbolem „< “ s příslušnou hodnotou MDD. V numerickém formátu jsou hodnoty pod MDD uloženy jako hodnota „0“ ICP - individuální kód pracovníka - využívá se pro párování dat při importu do jiné dtb nebo k dalšímu zpracování dat.

/ 26 Monitorované osoby 9 Výběr střediska Zobrazit výběr Přidání nové osoby Základní údaje osob Zobrazení detailu Dvojklik na vybranou osobu zobrazí formuláře umožňující editaci dat: Osobní údaje – jméno, příjmení, datum narození, rodné číslo… Střediska – interval monitorování, typ dozimetru, druh záření, profese… Donesené dávky – vložení dávky z jiných pracovišť - E, Hp(10), Hp(0,07), Ht … Přidání nové osoby zobrazí formuláře, do kterých je třeba vyplnit alespoň základní údaje Pokud není proveden výběr střediska - zobrazí se všechny přiřazené osoby Základní údaje osob Základní údaje střediska Uložit data Vytisknout registrační kartu Vložit donesenou dávku Donesené dávky - dávky obdržené na jiném pracovišti. Přičtou se k naměřeným dávkám pro sledování dodržování limitů. V tabulce jsou podbarveny žlutě, stejně jako korigované hodnoty. Je možné vložit donesené dávky těchto veličin Výběr období – měsíc, rok Výběr vkládané veličiny Hodnota dávky [mSv] Poznámka

/ 26 Referenční úrovně 10 Vybraná střediska Zobrazit výběr Jsou-li zadány limity pouze pro celou nemocnici jsou použity i pro podřízená střediska, pokud nemají nastaveny vlastní limity Nastavené limity je možné zobrazovat v grafech Definování tří úrovní limitů pro veličiny: E gama, H T a E neutrony Pro měsíční/kvartální, roční a pětileté dávky

/ 26 Kolektivní dávky 11 Výběr střediska Zobrazit výběr Výběr období Výběr grafu: - Kolektivní dávky - Průměrné dávky - Maximální dávky

/ 26 Vyhodnocení 12 Připravujeme sledování stavu dozimetrů: Připravený – datum, kdy je dozimetr vynulován, zkompletován, přiřazen osobě a období Odeslaný – datum odeslání zákazníkovi a kód pro sledování zásilek České Pošty Přijatý – datum, kdy byl dozimetr přijatý od zákazníka po konci monitorovacího období Změřený – datum, kdy dozimetr prošel prvním cyklem vyhodnocování Verifikovaný – datum, kdy naměřená data prošla první kontrolou Validovaný – datum, kdy naměřená data zkontrolovala odpovědná osoba. Data jsou uvolněna k publikaci a tisku na protokol

/ 26 Nápověda 13 Připomínky a návrhy je možné poslat pomocí tohoto formuláře Nebo poslat přímo na

/ 26 Konec 14