Peněžnictví v ČSFR 1990 - 1993. Založení Odborového svazu pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví v roce 1990 V r.1988 založili Ivan Havránek, František.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009
Advertisements

Podporujeme Vaši budoucnost Bipartitní dialog v odvětvích.
Kroky k založení ERZ v kostce. Organizační příprava  informovat svůj odborový svaz o úmyslu založit evropskou radu zaměstnanců;  zjistit, zda podnik.
Rekreační zařízení OS Čeňkova pila Šumava.
Organizace řízení společnosti
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Rada pro metrologii ÚNMZ
Problémy a řešení stranické struktury Kateřina Klasnová místopředsedkyně strany VV.
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Historie a práce II. výboru v rámci Valného shromáždění OSN a Valného shromáždění Pražského modelu OSN.
Prezentace Komory pro hospodářské styky se SNS, s.o.k.
14. jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 20. listopadu 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Okresní sdružení ČUS Tábor
XXVIII. Sjezd ČLK, Praha Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK 11/ /2014 XXVIII. Sjezd ČLK, Praha
Anotace Parlament, úřad prezidenta, vláda Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák pochopí, které činnosti má v gesci parlament, prezident.
Organizace spojených národů
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Pracovní orgány Evropského parlamentu. Předseda a předsednictvo  Předseda řídí veškerou činnost Parlamentu a jeho orgánů a zastupuje Parlament navenek.
Deváté jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 4. června 2007 hotel Jalta.
Struktura zápisu porady a měsíční plán porad Vypracovali: Gebhart, Benešová, Sinkulová.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Fidel Castro. "Vládce Ostrova svobody„ současný kubánský předseda vlády a předseda státní rady diktátor, zakladatel prvního komunistického státu na západní.
Příloha č.1 – Organizační schéma – PREZIDIUM - Prezident / první viceprezident / viceprezident Czech Dance Organization, o.s. PRVNÍ VICEPREZIDENT VICEPREZIDENT.
Představení kandidáta na místopředsedu OS
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Charta 77.
ATHÉNSKÝ NÁMOŘNÍ SPOLEK
Český svaz kanoistů ČSK.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Okresní sněm Zpráva o činnosti zahraniční zpravodajky Připravila: Kateřina Motlová - Káťa.
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Evropská služba pro vnější činnost: možnosti a rizika Tomáš Weiss, Ph
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Zpráva z ustavující schůze Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
Odborový svaz pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví historie a současnost.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
22 let samostatného OS pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví.
Peněžnictví v ČR – rozdělení ČSFR Zásadní význam mělo jednání I. řádného sjezdu OS v březnu 1993, který schválil nové organizační uspořádáni.
Právo sdružovací, kolektivní vyjednávání a sociální dialog v České republice Arnošt Blumentrit člen předsednictva OSD Subregionalní seminář MOP 16. – 17.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Základní informace OSN je mezinárodní organizace, jejímiž členy jsou téměř všechny státy světa. V současné době má 193 členů.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Geografická data pro veřejnou správu - data resortu zeměměřictví a katastru Plzeň Petr Dvořáček.
Peněžnictví v ČSR Místa organizací „Sdružení“ do roku 1939.
KRISTÝNA Vladařová 9.B 2015/ Město a samospráva – orgány města Veselí nad Moravou konzultant: Mgr.Randová Markéta.
STAŇ SE ČLENEM! STAŇ SE ČLENEM ODBORŮ To určitě! Mnoho dobrých důvodů proč se stát členem odborů.. Protože Tvoje práva jsou naše práce Přesčas y zadarm.
NPDM Národní parlament dětí a mládeže. Co je to NPDM ? Národní parlament dětí a mládeže spadá pod organizaci DUHA participace Byl založen v roce 1997.
Evropská služba pro vnější činnost: možnosti a rizika Tomáš Weiss, Ph.D.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Informace z okresu 2014 Výjezdní zasedání okresu
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Okresní sdružení ČUS Tábor
Název školy: Základní škola Městec Králové
WORKSHOP 3 1. Organizační zajištění zahraniční spolupráce
Marie Rottrová
Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (anglicky United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) je jedna ze 14 mezistátních.
Transkript prezentace:

Peněžnictví v ČSFR

Založení Odborového svazu pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví v roce 1990 V r.1988 založili Ivan Havránek, František Hinz junior a Petr Svoboda v rámci Odborového svazu zaměstnanců státních orgánů, peněžnictví a zahraničního obchodu sekci peněžnictví, kterou ihned z počátku roku 1990 oddělili z tohoto svazu a následně zorganizovali ustavující sjezd OS pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví Ustavující sjezd se konal dne 24.února 1990 v odborovém hotelu Pyramida – Praha 6 _______________________________________

Ustavující sjezd 24. února 1990

OS PPP Členy přípravného výboru,který připravil organizační i obsahovou stránku ustavujícího zasedání byli kolegové a kolegyně: V.Čech /Slov.pojišťovna/, I.Havránek /SBČS/, F.Hinz/OS/, M.Iskra /VÚB/, Jasný /ČSOB/, Kobza /ČP/, Kraviar /Slov.Poj./,E.Kříž /lPB/, Padělková /ČS/, J.Stráský /KB/, P.Stránský /ŽB/ a M.Švancarová /Slov.Spoř./ Složení prvního předsednictva OS PPP po založeni svazu : Havránek - SBČS, Tmé - ČS, pí Lončiková - SI.spořítelna, Jan Stráský - KB, Jan Mikušinec - VÚB, Boh. Kaštánek - lB, Zd. Hájková - ČSOB, Jos. Němec za lB, Jan Ježdík za ČP a Mart.Horňanský za Slov.Pojišťovnu.

Vedení OS PPP Prvním neuvolněným předsedou OS po vzniku samostatného odborového svazu byl po celé období roku 1990 jeden z jeho zakladatelů: kolega Ivan Havránek, který řídil OS v jeho „rozjezdu“. Dále OS po období federace pracoval na principu volených neprofesionálních předsedů, kteří se po půl roce střídali ve funkci předsedy a sekretariát vedl a úkoly uložené orgány plnil výkonný tajemník. Předsedy v tomto období byli: kol. Mikušinec, Tmé, Horňanský a Kaštánek v letech 1991 – Výkonným tajemníkem byl od r František Hinz I.řádný sjezd OS PPP v roce 1993 rozhodl o tom, že funkce předsedy OS bude obsazena voleným profesionálním funkcionářem