Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov AUTOR: Marcela Krombholzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_Technika obsluhy_Nápoje_Víno_18 TÉMA: Skladování – 8 listů OBDOBÍ: 01 – 2013 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace NEZNÁMÝ. Sklanice na víno [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tento materiál je určen pro výuku žáků středních odborných škol, oborů: Hotelnictví a turismus, Gastro a Kuchař-číšník v předmětech Technika obsluhy, Potraviny a nápoje a Potraviny a výživa. Je zaměřen na seznámení s vínem a vinařstvím v celé jeho šíři, od historie a oblastí pěstování, jeho rozšíření po světě, škále nejznámějších odrůd, výrobě, podávání, skladování i uplatnění v gastronomii a to jak vín tichých, tak i šumivých.
Vinný sklep MILLENIUM187,.volné Dílo. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:
CHE. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Optimální teplota sklepa °C. Nesmí kolísat! Stabilní! Nízká teplota - vysrážení vinného kamene a barviva u červených vín. Vysoká teplota - vysrážení termolabilní bílkoviny, stimulace mikrobio činnosti ve víně = znehodnocení.
MORAVEC, Hynek. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Kvalitní vína 3-5 let 8-25 let -100 let Doba skladování vína Péče o víno Vlhkost okolo 65 %.
SELIGMANWAITE. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Největší moldavský vinný sklep SERHIO. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: =cs Vinný sklep Temnota. NE přímé sluneční světlo, ani příliš umělého. Lahve s korkovou zátkou vodorovně.
NEZNÁMÝ. AZ víno [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NE zbytečný pohyb! NE agregát, otřesy Klimatizované vinotéky
NEZNÁMÝ. Apliancist [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. AZ víno [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: REDHEAD08. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. Bordex [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Stojany na víno
1.Jaká je optimální teplota vinného sklepa?optimální teplota 2.Co způsobí vyšší nebo nižší teplota?vyšší nebo nižší 3.Jaké jsou další požadavky na uložení vína?další požadavky JON. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: