Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblastChování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací oborGastronomická zařízení Vzdělávací okruhVýrobní středisko Druh učebního materiáluPrezentace, samostatná práce Cílová skupinaŽák, let AnotacePrezentace seznamuje žáky s částmi výrobního střediska – hlavní kuchyně a organizací práce Speciální vzdělávací potřeby- ano - Klíčová slovaVýrobní středisko, hlavní kuchyně, sklady, přípravny, umývárny, výdejna Datum Gastronomická zařízení – Výrobní středisko - hlavní kuchyně, dělení
Výrobní středisko -hlavní kuchyně Význam, dělení
Výrobní středisko - dělení Výrobní středisko: Vyrábí různý sortiment pokrmů a nápojů Musí být funkční Zajišťuje plánovanou kapacitu výroby Toky surovin musí být logicky uspořádané a navazující na technologické postupy
Dělení výrobního střediska – teplá kuchyně Teplá kuchyně
Sklad - příruční
Hrubá přípravna
Čistá přípravna
Výdej jídel
Umývárna černé nádobí
Umývárna bílé nádobí
Opakování Vyjmenuj části výrobního střediska a činnosti, kterým slouží
Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN foto Mgr. Věra Tupá