Téma Rock and roll Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou rock and.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rock and roll.
Advertisements

Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_13_ROCK Dějiny hudby 8. ročník 8. února 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rocku. Součástí jsou poslechové ukázky.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_12_ROCK_AND_ROLL Dějiny hudby 8. ročník 29. ledna 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rock and rollu. Součástí jsou.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_06_32_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Eva Konopová Název : VY_32_INOVACE_06_Zlatí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA 50. léta 20. století / 1. část TEST.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA Pojem populární a rocková hudba.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/ Třída: IX.A.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, p ř ísp ě vková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Hudební výchova – 8. ro č ník TÉMA: Rock.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Šimotová Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/04 Název materiálu: 20.léta ve světové populární hudbě Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Zpracovala: Mgr. Iva Novotná Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_ANEŽKA ČESKÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_119 Téma hodiny: Michal Viewegh Doporučeno pro: 9. ročník.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_HUDEBNÍ VÝCHOVA_HUDBA VÁŽNÁ A POPULÁRNÍ Název: HUDBA.
Blues AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_29_04_HV8_Skála
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NAŠE OBEC ANOTACE Prezentace na téma MOJE OBEC- můj domov. DATUM
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_10 Název Jan Neruda Téma hodiny Skupina Májová.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_06 Název Josef Kajetán Tyl Téma hodiny Josef.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
VY_32_INOVACE_Jir_I_29 J.Prévert Název projektu: OP VK
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/12 
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Michael Jackson.
Písně a jejich vývoj Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_11_PÍSNĚ A JEJICH VÝVOJ Téma:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE A JEJÍ DŮSLEDKY
Název školy ZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor Bc. Jiří Grüner
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Šablona 32 VY_32_INOVACE_14_24_Moliére
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Hudba a slovo Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_18_HUDBA A SLOVO Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
VY_32_INOVACE_17_32_PODNEBNÉ PÁSY
Dvacáté století – vznik Československa a jeho meziválečný vývoj
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/10
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Karel Svoboda AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/07
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Česká hymna a její tvůrci
WORD Tabulky - ohraničení
Západní Evropa VY_32_Inovace_03KR-7
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Hudební skladatelé TÉMA: Antonín.
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_20
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_04_16_Moje rodina
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Šablona 32 VY_32_INOVACE_08_22_I. SVĚTOVÁ VÁLKA
MŮJ DOMOV ANOTACE Pracovní listy, které shrnou znalosti o obci a jejím okolí. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP Samostatné.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Šablona 32 VY_32_INOVACE_10_31_ Barvy.
UPOVÍDANÝ PAPOUŠEK VY_32_Inovace_10MD-2
AUTOR: Petra kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ
Transkript prezentace:

Téma Rock and roll Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou rock and roll a jejími představiteli Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slova Rock and roll, Elvis Presley Druh učebního materiáluPrezentace Power Point Druh interaktivity Vzdělávání žáků prostřednictvím digitálních technologií. Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzdělávání1. stupeň, 2. období Typická věková skupina let Celková velikost 235 kB VY_32_INOVACE_07_04_HV

Rock and roll VY_32_INOVACE_07_04_HV

Zdroje:

Co je vlastně ten rock and roll historické označení pro první etapu vývoje rockové hudby hudební žánr – objevil se v 50. letech v USA rock 'n' roll se stal jedním z nejoblíbenějších hudebních stylů a tento stav trvá dodnes nejslavnějším zahraničním představitelem byl Elvis Presley

v roce 1954 začali interpreti v oblasti country and western i v oblasti hlavního proudu tehdejší populární hudby objevovat rhythm and blues. ten byl do té doby určen téměř výhradně pro černošské městské obyvatelstvo USA. prvním významným představitelem této tendence byl Bill Haley, který adaptoval původní černošskou nahrávku Rock Around The Clock, která se stala v roce 1955 světovým hitem. Historie

rychle se objevili další následovníci. Elvis Presley se v roce 1956 prosadil se svým hitem Heartbreak Hotel a téměř okamžitě se stal idolem mladé generace právě Elvis Presley znamenal velký mezník v prudkém růstu kultu hvězd koncem 50. let začíná další etapa vývoje rock and rollu, v následujících letech probíhal vývoj ve třech hlavních proudech Historie

známý také jako „Král Rock 'n' Rollu“ americký zpěvák a herec stal se nejvýznamnější postavou amerického rock and rollu během své více než dvacet let trvající kariéry překonal mnoho rekordů prodeje desek a návštěvnosti koncertů víc než 100 jeho singlů se dostalo do TOP 40 ve Spojených státech a 17 se dostalo na 1. místo dodnes bylo prodáno přes jednu miliardu kopií jeho nahrávek Elvis Aaron Presley

český herec, zpěvák, scenárista, režisér, tlumočník, moderátor a textař své dětství prožil v Anglii v roce 1947 se celá rodina vrátila do Československa po vojně pohostinsky vystupoval v divadle ABC, působil i jako tlumočník a překladatel ze španělštiny založil divadelní soubor RADAR zahrál či zazpíval si i v několika filmech zahájil profesionální kariéru zpěváka pop music, koncertoval s vlastní skupinou Golem Josef Laufer

„český Elvis Presley“ byl český zpěvák, kytarista a hudební skladatel pocházel z hudební rodiny V letech 1964–65 působil ve skupině Framus, kde zpíval a hrál spolu s Michalem Prokopem a Ivanem Trnkou rock'n'roll. Karel Zich si složil většinu písní svého repertoáru, jeho písně zpívá i řada našich předních interpretů složil i hudbu k několika filmům a je i autorem skladby pro fontánu v Mariánských Lázních Karel Zich prodal přes milion desek a za svou kariéru měl za sebou tisíce koncertů u nás, ale i ve většině zemí Evropy Karel Zich

Odkazy Rock and Roll 50. léta Boogie a Rock and Roll