Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor"— Transkript prezentace:

1 ZŠ Masarykova, Masarykova 291, 75701 Valašské Meziříčí Autor
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Jaromír Kužela Číslo VY_32_INOVACE_04_14 Název Jazz a jiné žánry Téma hodiny Spojení jazzu s jinými hudebními žánry Předmět Hudební výchova Stupeň/Ročník II. st., 9. ročník Anotace Materiál obsahuje text s hypertextovými odkazy a hudebními ukázkami Očekávaný výstup Znalost jazzových žánrů Druh učebního materiálu Prezentace Speciální učební pomůcky Nejsou potřebné Klíčová slova Jazzrock, fusion music, Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Použité zdroje: Viz. Poslední strana

2 JAZZ A JINÉ ŽÁNRY S příchodem elektrických nástrojů a nových zvukových i interpretačních možností vzniká jakási kompilace jazzu a rocku, tedy jazzrock. Průkopníky tzv. fusion music byli Miles Davis, Chick Corea, Marcus Miller a Herbie Hancock.

3 Jazz se stal inspirací svým nezvyklým rytmem, způsobem hry na nástroje i harmonií pro celou řadu autorů nejen hudby populární, ale i hudby „vážné“ a to už od období mezi světovými válkami. Mezi inspirovanými byli Darius Milhaud, Igor Stravinskij, George Gershwin, Leonard Bernstein a jiní.

4 Jazz v Čechách Do Čech se jazz dostal mezi světovými válkami. Byla to ryze taneční hudba s minimem improvizací (R.A.Dvorský, Jaroslav Ježek). Pro nacisty byl jazz hudba podřadná a závadná. Pro komunisty hudba imperialistických zločinců. I tak se jazz v různých skrytých podobách objevuje, dokonce i médiích. (Gustav Brom, Ivan Mládek, Karel Velebný, Jiří Stivín, Luboš Andršt)

5 Použitý text je vlastní tvorba autora


Stáhnout ppt "ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor"

Podobné prezentace


Reklamy Google