Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

UPOVÍDANÝ PAPOUŠEK VY_32_Inovace_10MD-2

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "UPOVÍDANÝ PAPOUŠEK VY_32_Inovace_10MD-2"— Transkript prezentace:

1 UPOVÍDANÝ PAPOUŠEK VY_32_Inovace_10MD-2
Dagmar Matúšů ZŠ a MŠ Nedašov

2 Anotace tento výukový materiál obsahuje pracovní
postup výroby papouška z barevného papíru formou prezentace Autor Dagmar Matúšů Datum zhotovení červen 2012 Jazyk český Očekávaný výstup pracuje se podle jednoduchého slovního návodu a předlohy Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova papoušek, pracovní postup, práce s lepidlem a papírem Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity aktivita Cílová skupina žák Stupeň a typ vzdělání základní vzdělávání – první stupeň Typická věková skupina třída Celková velikost kB

3 UPOVÍDANÝ PAPOUŠEK

4 CO BUDEME K VÝROBĚ POTŘEBOVAT?
tekuté lepidlo barevné papíry nůžky dárková taška štětec

5 PRACOVNÍ POSTUP Nejprve si podle své fantazie vybereme různé druhy barevných papírů a vystřihneme si v přiměřené velikosti k dárkové tašce oči, zobák, 2 křídla, 2 nožky, peříčka a dlouhá pera na ocas a chocholku. Jakmile budeme mít jednotlivé dílky vystřiženy, budeme je postupně lepit na tašku. Nakonec papouška dozdobíme malými peříčky na křídlech a bříšku a na zobák dokreslíme černým fixem 2 puntíky jako nos.

6 Papouška můžeme využít jako hezký dárek pro mladšího sourozence 

7 METODIKA Prezentace pomáhá učiteli při tradiční frontální výuce praktických činností ve třídě. Vysvětluje pracovní postup při výrobě papouška z barevného papíru. Může být také využita při samostatné práci žáků, kde si učitel může ověřit schopnost žáků samostatně pracovat a číst s porozuměním.

8 POUŽITÉ ZDROJE foto – archiv autorky


Stáhnout ppt "UPOVÍDANÝ PAPOUŠEK VY_32_Inovace_10MD-2"

Podobné prezentace


Reklamy Google