Technika obsluhy – Příprava káv s alkoholem Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuTeO F Stupeň a typ vzděláváníOdborné vzdělávání Vzdělávací oblastKavárny Vzdělávací oborTechnika obsluhy Vzdělávací okruhPříprava káv s alkoholem Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupinaŽák, let AnotacePrezentace komplexně seznamuje žáky postupem přípravy káv, pro jejichž přípravu je použitý alkohol. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaVaječný likér, whisky,koňak, gin, espresso DatumDatum vytvoření –
Káva s alkoholem
Irská káva Ve speciálním stojánku rozpustíme třtinový cukr s whisky Přidáme kávu a mírně našlehanou šlehačku
Postup přípravy Irské kávy
Kávy s alkoholem Francouzská káva Velké espresso, koňak, šlehačka Alžírská káva Espresso káva, vaječný likér, šlehačka Pařížská káva Velké espresso, čokoládový likér, šlehačka
Holandská káva Velké espresso, gin, šlehačka Ruská káva Velké espresso, vodka, šlehačka Italská Velké espresso, amareto, šlehačka
Úkoly Při přípravě Irské kávy zahříváme ………… s ……. Pro přípravu Alžírské kávy použijeme ……. likér. Holandská káva se připravuje z …………. Italská káva se připravuje z italského likéru …….
Zdroj Salač, G., Stolničení. Praha: Fortuna ISBN: