I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Mgr. Jitka Baťková Odbor přípravy OP VVV.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Základní předpoklady úspěšného projektu do OP VK Aleš Vlk MŠMT,
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Transkript prezentace:

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 24. října 2008Dr. Aleš Vlk Pravidla ESF Výstupy – proškolené / podpořené osoby, produkty (metodiky, vzdělávací programy atd.) Výstupem (projektu) není vytvořené pracovní místo či pozice Pracovní pozici lze vytvořit pouze v rámci realizace projektu Na začátku … 2

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 24. října 2008Dr. Aleš Vlk OP VaVpI Ostatní zdroje OP VK Budovy Zaměstnanci Školení Zařízení, vybavení Provoz Rozvoj Vztah OP VaVpI a OP VK 33

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 24. října 2008Dr. Aleš Vlk Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Hranice projektu: 1–20 mil. Kč Celková alokace pro výzvu: 1,1 mld. Kč Pravidla rozpočtu viz Příručku pro žadatele Cíl oblasti: zkvalitnění personálního zabezpečení výzkumu a vývoje včetně zlepšení odborné přípravy a podmínek pracovníků a využití vhodných motivačních a propagačních nástrojů Lidské zdroje ve VaV 4

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 24. října 2008Dr. Aleš Vlk Vysoké školy (zákon č. 111/1998 Sb.) Veřejné výzkumné instituce (zákon č.341/2005 Sb.) Subjekty splňující definici Rámce Společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací (prohlášení) Sídlo: celá ČR Oprávnění předkladatelé 5

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 24. října 2008Dr. Aleš Vlk akademičtí a ostatní pracovníci vysokých škol zabývající se VaV pracovníci výzkumných a vývojových institucí studenti vysokých škol zájemci o vědecko-výzkumnou práci zejména z řad žáků, studentů a pedagogických pracovníků základních, středních a vyšších odborných škol Mimo Prahu Cílové skupiny 6

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 24. října 2008Dr. Aleš Vlk Další odborné vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje Další vzdělávání pracovníků VaV v oblasti řízení VaV, v oblasti popularizace a komunikace, šíření výsledků VaV do praxe, v problematice transferu technologií a v osvojování si znalostí o ochraně, ohodnocování a správě duševního vlastnictví pracovníků z oblasti VaV Podporované aktivity 7

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 24. října 2008Dr. Aleš Vlk Podpora vytváření kvalitních týmů výzkumu a vývoje a jejich dalšího rozvoje Příprava zapojení jedinců i týmů do mezinárodních sítí a projektů v oblasti výzkumu a vývoje Podpora intersektorální mobility, zejména mobility mezi VaV institucemi a soukromým a veřejným sektorem Podporované aktivity 8

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 24. října 2008Dr. Aleš Vlk Podpora systematické práce se studenty a žáky v oblasti VaV Podporované aktivity 9

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 24. října 2008Dr. Aleš Vlk Rovnocenné cílové skupiny Rovnocenné aktivity ale – specifická kritéria (širší cílová skupina, více aktivit, více regionů) vysoká přidaná hodnota, nové postupy přenositelné kompetence systémová dlouhodobá opatření, dlouhodobý dopad Obecně 10

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 12. listopadu 2008PhDr. Alena Tříšková 11  právnické osoby se sídlem v České republice splňující kritéria oprávněnosti uvedená v Příručce pro žadatele  příjemce dotace a jeho partneři realizovat alespoň 51 % aktivit projektu, přičemž příjemce realizuje převažující část aktivit projektu Partnerství

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 12. listopadu 2008PhDr. Alena Tříšková Zdůvodnění projektu – záměr, potřebnost a přínos Cílová skupina – vymezení a způsob zapojení Realizace projektu – klíčové aktivity, rizika, předchozí zkušenosti, publicita + udržitelnost (5 let po ukončení financování projektu z prostředků ESF) Hodnotící kritéria 12

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 12. listopadu 2008PhDr. Alena Tříšková  Finanční řízení – přiměřenost rozpočtu, provázanost rozpočtu s klíčovými aktivitami, nastavení vnitřního kontrolního systému.  Výsledky a výstupy ( kvalifikace, způsob zjišťování, monitorování projektu). 13

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 12. listopadu 2008PhDr. Alena Tříšková  Horizontální témata – rovné příležitosti, udržitelný rozvoj.  Specifická subkritéria – stanovená pro každou výzvu. 14

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 12. listopadu 2008PhDr. Alena Tříšková  Nastavení systémových mechanismů pro zkvalitnění personálního zabezpečení V a V  Využitelnost a přínos výstupů projektu pro rozvoj lidských zdrojů ve V a V  Inovativnost řešení  Komplexnost a míra dopadu projektů Specifická kritéria 15

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 12. listopadu 2008PhDr. Alena Tříšková Seznam monitorovacích indikátorů pro oblast podpory 2.3 – v Příloze č. 2. Monitorovací indikátory je nutné uvést v žádosti v aplikaci BENEFIT7. Naplňování indikátorů – v průběhu realizace projektu a v závěrečné zprávě Monitorování projektů 16

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 12. listopadu 2008PhDr. Alena Tříšková  počet osob poskytujících služby nebo podporujících poskytování služeb,  počet podpořených osob celkem (ženy, muži),  počet podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem – dětí, žáků ( chlapci, dívky, žáci ZŠ, žáci SŠ),  počet podpořených osob celkem – studentů (muži, ženy studenti VOŠ, VŠ), 17

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 12. listopadu 2008PhDr. Alena Tříšková  počet podpořených osob v dalším vzdělávání – vědeckých a výzkumných pracovníků(muži, ženy),  počet úspěšně podpořených osob celkem (viz všechny předchozí podkategorie),  počet zapojených partnerů. 18

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 12. listopadu 2008PhDr. Alena Tříšková  výběr relevantního indikátoru a uvedení plánované hodnoty spolu s informací, kdy tato plánovaná hodnota bude dosažena (nejpozději do data ukončení realizace projektu),  indikátory podle pohlaví – nepovinné (budou stanoveny v Rozhodnutí o poskytnutí dotace z OP VK). Postup při vyplňování v aplikaci BENEFIT7 19