Účast ČR v H2020 a v programu EURATOM v období leden 2014 – červenec 2015 Základní výstupy 1. průběžné zprávy o účasti ČR v H2020 (Frank,Albrecht – plánované.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Advertisements

Družstvo, státní podnik, konsorcium. Obsah výkladu 1.Družstvo 2.Státní podnik 3.Otázky a úkoly.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Kraje České republiky Porovnání krajů České republiky dle ekonomických údajů a údajů o obyvatelstvu Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Představení společnosti UNITED HYDROGEN, a.s. Společnost UNITED HYDROGEN, a.s. vznikla na konci roku 2007 a jejím dlouhodobým cílem je stát.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování školství  Školství – důležité odvětví veřejného sektoru  Školství:  Měří, hodnotí a tvoří lidský kapitál.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Mise BLOM Návrhy efektivního prosazování v záležitostech nad provinčního zájmu Soudržnost a spolupráce v prosazování Prosazovatelná nařízení Společné stanovování.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Místní rozpočtové jednotky
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Státní organizace.
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Inovace a regionální rozvoj
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Marketingový výzkum. Marketingový výzkum Organizace marketingového výzkumu Cíl výzkumu Typ výzkumu Příprava výzkumného projektu Sběr dat Analýza výsledků.
Inovační potenciál České republiky
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Ing. Veronika Doňarová – SOŠ a SOU Čakovice
Univerzitní město Olomouc
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
RIZIKO.
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Výzkum v malých a středních firmách
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Zlata Houšková, Vít Richter
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
HODINY - poznej stejný čas, velikost
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Základní informace o programu
Vyhlašovatelé: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
RIZIKO.
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Dny nad Prahou výzva MMR, podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova
Komora sociálních podniků
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Ministerstvo financí ČR červen 2011
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Josef Bernard, Renata Mikešová
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Transkript prezentace:

Účast ČR v H2020 a v programu EURATOM v období leden 2014 – červenec 2015 Základní výstupy 1. průběžné zprávy o účasti ČR v H2020 (Frank,Albrecht – plánované vydání počátek listopadu 2015)

Hlavní datové zdroje 2

H2020 – základní souhrn 3 počet výzev (návrhy projektů): 107 počet návrhů projektů: počet týmů v návrzích projektů: Požadovaná podpora v návrzích pr.: 63,2 mld. € počet projektů s podepsanou grantovou dohodou: rozpočet projektů s podepsanou GA 9,1 mld. € nárokovaná podpora pro projekty s GA: 7,4 mld.€ ČR – návrhy projektů České výzkumné týmy se v počtu podílely na přípravě návrhů projektů a reagovaly tak na 97 vyhlášených výzev (ze 107) ČR – úspěšné projekty (projekty s GA) Účastí: 206 Projektů: 169 Institucí 104 Podpora EK 47 mil. €, tj. 0, 67% získané podpory EU-28

Vztah mezi účastnickou úspěšností a počtem účastí na 1 tis. FTE 4 Průsečík os grafu je určen celkovou souhrnnou účastnickou úspěšností a souhrnným počtem účastí na 1. tis. FTE výzkumných pracovníků porovnávaných států. účastnická úspěšnost ČR - 14,9% (poměr všech týmů v úspěšných návrzích projektů vůči celkovému počtu jeho týmů, které se podílely na přípravě všech (formálně správných) návrhů projektů. ČR je poměrně úspěšná, ale málo aktivní

Počty týmů (účastí) v návrzích projektů v jednotlivých sídlech ČR 5 70% týmů, které se podílely na přípravě návrhů projektů, pochází z Prahy (52%) nebo z Brna (18%), Karlovarský kraj – bez pokusu!, celkový počet týmů ČR v odborně hodnocených návrzích projektů: 1 561

Účast EU-28 v H2020 (včetně EURATOM) – financované projekty 6

Počet účastí na 1 mil. obyvatel a absolutní počet účastí v realizovaných projektech H2020 v jednotlivých státech EU Státy jsou řazeny podle sloupcového grafu. Šedé sloupce představují NČS, modré sloupce SČS. ČR - cca 20 účastí (financované projekty) na 1 mil. obyvatel tj. 21. místo v EU-28

Účast ČR v H2020 v prioritách a SC (financované projekty) 8

Institucionální skladba českých týmů v H2020 v úspěšných financovaných projektech 9 HES: vysokoškolský sektor (VVŠ, SVŠ, StVŠ, fakultní nemocnice) REC-AS: ústavy AV ČR REC: výzkumný sektor (v.v.i., výzkumné infrastruktury a centra výzkumu, privátní výzkumné ústavy a specializované firmy zabývající se výzkumem) PRC: soukromý sektor (výrobní podniky, podniky poskytující služby) PRC-SME: malé střední podniky PUB: veřejný sektor (veřejná nebo státní správa) OTH: ostatní (sdružení, asociace, kluby, spolky atd.)

Přehled institucí a počty účastí v H2020 (financované projekty) 10 V tabulce jsou uvedeny pouze instituce se třemi a více účastmi (projekty). Důležitý je i typ projektu!

Regionální rozložení účasti českých týmů v H Koláčový graf představuje podíl jednotlivých typů zúčastněných subjektů jednotlivých krajů ČR. Velikost koláče a číselný údaj prezentují počet zúčastněných týmů v daném kraji.

Počet účastí v krajích ČR dle jednotlivých sektorů účastníků 12

Regionální rozložení účasti v prioritních oblastech a společenských výzvách H Hodnoty v tabulce udávají počet týmů v dané prioritní oblasti nebo společenské výzvě a kraji ČR. Barevně jsou zvýrazněny nejvyšší počty týmů v každé prioritní oblasti či společenské výzvě.

Výše požadované (kontrahované) finanční podpory v krajích ČR 14 76% finanční podpory je určeno pro Prahu a Jihomoravský kraj (Brno)

Spolupráce ČR se státy EU-28 v H2020 (dle společných projektů) 15 společný projekt = projekt s alespoň jedním účastníkem z ČR a jedním účastníkem z dané země

16 DĚKUJI ZA POZORNOST podrobnější informace: Daniel Frank,