VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Jan Hrdlička Ministerstvo kultury ČR – OPŘ - Partner programu Hodnocení kvality žádostí externími hodnotiteli v rámci PO 17.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
KRITÉRIA HODNOCENÍ AKCE
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro hodnotitele Praha, 15. dubna 2010.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Seminář pro žadatele o finanční podporu Věcné řízení Ing. Petr Juříček.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Individuální projekt OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Výzva k předkládání žádostí
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Výzva k předkládání žádostí
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009

Věcné hodnocení  Postupují pouze projekty, které prošly schválením z hlediska formálního a přijatelnosti  Posuzování žádosti ve vztahu ke stanoveným výběrovým kritériím/subkritériím  Hodnotí vždy dva individuální hodnotitelé na základě metodiky hodnocení a stanovených hodnotících tabulek

Věcné hodnocení Výběrová kritéria mají část obecnou a specifickou:  Obecná kritéria jsou stanovena pro všechny typy projektů podporovaných v rámci OP VK (85 %)  Specifická kritéria – subkritéria stanovuje kraj (15 %)

Obecná kritéria 1Zdůvodnění potřebnosti realizace projektuMaximálně možný počet bodů Vazba na záložku žádosti 1.1Zdůvodnění záměru, vazba na danou oblast podpory 10Popis projektu 1.2Potřebnost a očekávaný přínos projektu pro cílovou skupinu 8Popis projektu Celkem za kritérium 1.18 Komentář: Uvést proč je nutné projekt realizovat vzhledem k potřebám a nedostatkům cílových skupin (doložit např. šetřením, výzkumem, statistikou apod.), zdůvodnit cíle projektu, z projektu musí být jasné, že povede k řešení problémů cílové skupiny, projekt musí být v souladu s příslušnou oblastí podpory – uvádět konkrétní informace!!!

Obecná kritéria 2Cílová skupinaMaximálně možný počet bodů Vazba na záložku žádosti 2.1Vymezení a přiměřenost cílových skupin5Popis projektu 2.2Způsob zapojení cílových skupin5Popis projektu Celkem za kritérium 2.10 Komentář: Hodnotí se, zda velikost cílové skupiny (návaznost na hodnotu monitorovacích indikátorů) je přiměřená ke kapacitním možnostem žadatele/partnerů a také ve vztahu na danou oblast podpory. Znalost problémů cílové skupiny, zkušenosti s prací s cílovou skupinou, naplnění cílové skupiny, způsob propagace a upoutání pozornosti cílové skupiny, informovanost, jakým způsobem bude prováděn výběr účastníků.

Obecná kritéria 3Popis realizace projektuMaximálně možný počet bodů Vazba na záložku žádosti 3.1Klíčové aktivity a stadia realizace9Klíčové aktivity 3.2Připravenost a možná rizika a jejich řešení2Popis projektu 3.3Předchozí zkušenosti žadatele s řízením či realizací obdobných projektů 2Žadatel projektu 3.4Publicita2 3.5Udržitelnost projektu po ukončení financování z OP VK3Popis projektu Celkem za kritérium 3.18 Komentář: Jasný a konkrétní popis plánovaných aktivit, uskutečnitelnost aktivit, návaznost. Musí být zřejmé, že značná část aktivit směřuje k cílové skupině (nejen na administraci projektu) min. 70 %. Prokázání vědomí rizik projektu, způsob předcházení rizik, návrh na jejich řešení, zkušenosti žadatele/partnera. Jakým způsobem bude projekt propagován, jak budou šířeny informace po jeho ukončení, zda žadatel si je vědom potřebnosti publicity, jaké nástroje použije ve vazbě na efektivnost. Jak budou aktivity pokračovat v době udržitelnosti, z jakých zdrojů budou hrazeny, zda činnosti budou soběstačné.

Obecná kritéria 4Finanční řízeníMaximálně možný počet bodů Vazba na záložku žádosti 4.1Přiměřenost rozpočtu vzhledem k cílům a obsahu projektu 8Klíčové aktivity, rozpočet 4.2Provázanost rozpočtu s klíčovými aktivitami projektu8Klíčové aktivity, rozpočet 4.3Nastavení vnitřního kontrolního systému4Popis projektu Celkem za kritérium 4.20 Komentář: Posuzuje se opodstatněnost výše rozpočtu a jednotlivých položek vzhledem k velikosti cílové skupiny, délce trvání projektu a obsahu klíčových aktivit, přiměřenost mzdových nákladů na realizační tým (viz. Metodický dopis č. 4), vše co se objevuje v rozpočtu musí být dohledatelné v popisu projektu, zejména v klíčových aktivitách. Posuzování nákladů ve vztahu na efektivnost a hospodárnost nejen žadatele, ale i partnera (např. zda se nejedná o skrytého dodavatele). Posuzují se kontrolní opatření, nakolik je příjemce připraven je aplikovat při práci projektového týmu.

Obecná kritéria 5Výsledky a výstupyMaximálně možný počet bodů Vazba na záložku žádosti 5.1Kvantifikace výsledků a výstupů5Monitorovací indikátory 5.2Způsob zajištění plánovaných výsledků a výstupů5Monitorovací indikátory 5.3Monitorování projektu5Monitorovací indikátory Celkem za kritérium 5.15 Komentář: Posuzuje se vazba hodnoty jednotlivých monitorovacích indikátorů na cílovou skupinu, přiměřenost udávaných hodnot vzhledem k cílům, rozpočtu projektu, reálnost zvolených indikátorů. Jakými kroky se dosáhne navrhovaných hodnot, zda je vše popsáno jasně a srozumitelně. V případě, že nastanou problémy, jakým způsobem budou řešeny. Jakým způsobem bude projekt monitorován v průběhu realizace i po dokončení, kvalita řízení projektu.

Obecná kritéria 6Horizontální témataMaximálně možný počet bodů Vazba na záložku žádosti 6.1Aktivity podporující rovné příležitosti2Horizontální témata 6.2Aktivity podporující udržitelný rozvoj2Horizontální témata Celkem za kritérium 6.4 Komentář: Hodnotí se dopad projektu na muže/ženy, etnické menšiny, osoby se zdravotním postižením, případně další skupiny ohrožené sociálním vyloučením. Jak projekt respektuje rovné příležitosti. Hodnotí se vztah projektu k udržitelnému rozvoji. Toto kritérium je vylučovací – v případě, že bude konstatováno, že projekt má negativní dopad na některé z uvedených horizontálních témat bude z dalšího hodnocení vyloučen (byť by dosáhl hranici 65 a více bodů)!!!

Specifická kritéria – GG 1.1 7Specifické požadavkyMaximálně možný počet bodů Vazba na záložku žádosti 7.1 Návaznost projektu na projekt schválený v operačních programech pro programové období 2007 – Žádost, příloha žádosti 7.2 Efektivita využití finanční prostředků: V případě monitorovacího indikátoru Počet osob poskytujících služby nebo podporujících poskytování vzdělávacích služeb je optimální počet na 1 milion Kč způsobilých výdajů 5 podpořených osob. V případě, že na 1 milion Kč způsobilých výdajů bude v projektu podpořeno 5 a více osob, získá projekt ve věcném hodnocení 5 bodů. 5Monitorovací indikátory 7.3 GP je svými aktivitami zaměřen na vytváření nových/inovovaných produktů s komponentou ICT (produkt, ve kterém bude problematice informačních technologií věnován tématický celek v rozsahu minimálně 40 hodin měřený k celkovému počtu nově vytvořených/inovovaných produktů) 4Monitorovací indikátory, popis projektu 7.4 GP je svými aktivitami zaměřen na vytváření nových/inovovaných produktů s komponentou ŽP (produkt, ve kterém bude problematice ŽP věnován tématický celek v rozsahu minimálně 15 – 20 % výuky měřený k celkovému počtu nově vytvořených/inovovaných produktů) 3Monitorovací indikátory, popis projektu Celkem za kritérium 7.15

Specifická kritéria – GG 1.2 7Specifické požadavkyMaximálně možný počet bodů Vazba na záložku žádosti 7.1 Návaznost projektu na projekt schválený v operačních programech pro programové období 2007 – Žádost, příloha žádosti 7.2 Efektivita vynaložených prostředků: V případě monitorovacího indikátoru Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem – dětí, žáků je optimální počet na 1 milion Kč způsobilých výdajů 94 podpořených žáků a dětí. V případě, že na 1 milion Kč způsobilých výdajů bude v projektu podpořeno 94 a více žáků, získá projekt ve věcném hodnocení 7 bodů. 7Monitorovací indikátory 7.3 Efektivita vynaložených prostředků: V případě monitorovacího indikátoru Počet osob poskytujících služby nebo podporujících poskytování vzdělávacích služeb je optimální počet na 1 milion Kč způsobilých výdajů 12 podpořených osob. V případě, že na 1 milion Kč způsobilých výdajů bude v projektu podpořeno 12 a více osob, získá projekt ve věcném hodnocení 7 bodů. 7Monitorovací indikátory, popis projektu Celkem za kritérium 7.15

Specifická kritéria – GG 1.3 7Specifické požadavkyMaximálně možný počet bodů Vazba na záložku žádosti 7.1 Návaznost projektu na projekt schválený v operačních programech pro programové období 2007 – Žádost 7.2 Podrobnost rozpracování obsahu metodických dokumentů a nástrojů k realizovanému DVPP (podrobné informace jsou uvedeny v příloze č. 7 výzvy) 5 Žádost, příloha žádosti 7.3 Efektivita využití finančních prostředků: V případě monitorovacího indikátoru Počet úspěšně podpořených osob je optimální na 1 milion Kč způsobilých výdajů 78 úspěšně podpořených osob. V případě, že na 1 milion Kč způsobilých výdajů bude v projektu úspěšně podpořeno 78 a více osob, získá projekt ve věcném hodnocení 3 body. 3 Monitorovací indikátory 7.4 Efektivita využití finančních prostředků: V případě monitorovacího indikátoru Počet osob poskytujících služby nebo podporujících poskytování služeb je optimální na 1 milion Kč způsobilých výdajů 5 osob poskytujících služby nebo podporujících poskytování služeb. V případě, že na 1 milion Kč způsobilých výdajů bude v projektu podpořeno 5 a více těchto osob, získá projekt ve věcném hodnocení 3 body. 3 Monitorovací indikátory, popis projektu 7.5 GP je svými aktivitami zaměřen na vytváření nových/inovovaných produktů výhradně zaměřených na žáky se speciálními vzdělávacími potřebami (monitorovací indikátor Počet nově vytvořených/inovovaných produktů výhradně zaměřených na žáky se speciálními vzdělávacími potřebami) 1 Monitorovací indikátory, popis projektu Celkem za kritérium 7.15

Děkujeme za pozornost Tento seminář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky